L’Oréal Paris Hydra Genius Aloë Water (normale tot droge huid)

Wie last heeft van een droge en/of gevoelige huid heeft vaak baat bij ingrediënten zoals hyaluronzuur en aloë vera. Hyaluronzuur trekt het vocht aan en houdt het vast terwijl aloë vera de huid kalmeert en verkoelt.

De L’Oréal Paris Hydra Genius Aloë Water Dagcrème voor de normale tot droge huid combineert beide ingrediënten. Zo kun je de huid optimaal verzorgen, beschermen en kalmeren.

Is de crème echt zo goed als de reclame beweert? Dat vertel ik je in dit artikel!

De #1 reden waarom mensen weigeren om een dagcrème te smeren is dat het “zo vervelend is”. Een dagcrème smeren kost veel tijd en moeite in de ochtend, het plakt en het voelt gewoonweg niet fijn aan op de huid.

De kunst is dus om een dagcrème te vinden met een lichte formule die snel intrekt maar tegelijkertijd ook voldoende hydratatie biedt.

Dat is dan ook wat L’Oréal Paris wou bereiken met de L’Oréal Paris Hydra Genius crèmes. Deze hydraterende crèmes, verkrijgbaar voor verschillende huidtypes, hebben een dunne formule en trekken snel in in de huid.

Al van bij het eerste contact met de huid merk je hoe vloeibaar het product eigenlijk is. Zodra je het aanbrengt en inwerkt in de huid merk je ook al meteen hoe snel de huid het product opneemt.

Ondanks de waterige formule is het product zeker en vast rijk genoeg voor de normale tot droge huid. Het product bevat dan ook hyaluronzuur, een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de huid al het vocht aan zich bindt waardoor de huid dus minder snel uit zal drogen.

Zeker voor een normale huid (en in combinatie met andere huidverzorging) is deze crème zeker voldoende.

De crème wordt ook verkocht met de droge huid in het achterhoofd maar als je echt een extreem droge huid hebt zou ik eerder opteren voor een dikkere, vollere crème.

Vanwege zijn fijne, waterige textuur denk ik dat dit zeker en vast een fijne crème kan zijn voor wanneer het weer wat warmer wordt.

Men vergeet vaak dat je ook tijdens warmere periodes de huid goed moet blijven hydrateren. Zo’n lichte crème met hyaluronzuur kan dus ook tijdens de lente- en zomermaanden zeker van pas komen. Zo kun je je huid toch nog de nodige hydratatie geven maar je zit niet vast aan een dikke, plakkerige dagcrème.

Voor de wintermaanden opteer ik echter voor een iets dikker product maar ik kan dus zeker zien waarom deze crème zo populair is!

Heb je zelf ook een normale (tot licht droge huid) en ben je op zoek naar een fijne dagcrème die eerder aanvoelt als een lichte fluïde maar wel fijne ingrediënten bevat? Dan zou je deze L’Oréal Paris Hydra Genius Aloë Water zeker eens moeten proberen.

Het L’Oréal Paris Hydra Genius Aloë Water kost € 14,00 en is verkrijgbaar bij Bol.com. De crème is verkrijgbaar voor de normale/gemengde huid, de normale/droge huid en de droge/gevoelige huid.

Welke dagcrème gebruik jij?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?