L’Oréal Paris La Petite Palette Oogschaduw

Een tijdje geleden lanceerde L’Oréal Paris een nieuw assortiment aan eyeshadow palettes: het L’Oréal Paris La Petite Palette. Dit zijn allemaal handzame oogschaduw palettes die je dus makkelijk mee kan nemen in je tas. Deze paletjes bevatten allemaal 5 diepe tinten waar je dus een unieke look mee zou kunnen maken. Ik testte twee L’Oréal Paris La Petite Palette variaties uit: de Nudist en de Optimist. In dit artikel laat ik ze aan jullie zien!

De nieuwe L’Oréal Paris La Petite Palette oogschaduw paletjes komen in vijf verschillende variaties:

 • 01 Maximalist
 • 02 Nudist
 • 03 Optimist
 • 04 Stylist
 • 05 Feminist

Deze palettes zijn allemaal redelijk neutraal en draagbaar maar bevatten allemaal toch verschillende kleuren. Ook hebben ze allemaal een andere ‘accentkleur’ in het doosje zitten. Groen, blauw, rood, … Met deze palettes kun je heel wat kanten op!

Ik heb zelf inmiddels ook twee mooie paletjes in huis, welbepaald Nudist en Optimist.

L’Oréal Paris La Petite Palette Nudist

Nudist is een heel gaaf paletje dat lekker draagbaar is maar waar je ook wel een mooie feestlook mee kan maken. Het palette bevat mooie gouden tinten waar je een hele subtiele maar toch chique look mee kunt creëren.

Als accentkleur werd er een unieke rode kleur toegevoegd die tussen rood en roze invalt.

De bovenste twee kleuren in het Nudist palette zijn nogal aan de rustige kant en het zijn niet de showstoppers die je misschien verwacht. De twee onderste kleuren in het palette springen dan wél gelijk van je ooglid af.

De middelste kleur, de accentkleur, is ietwat aan de droge kant maar de pigmentatie is verder wel prima.

Bij dit palette zou ik dus zeker wel een goede oogschaduwbasis willen aanraden zodat de iets drogere textuur beter op de huid kan pakken. Door een natte oogschaduwbasis onderin te gebruiken gaan de kleuren zich beter en mooier hechten.

Wel zou ik je ook nog willen aanraden om vooral met de bovenste twee kleuren en met de accentkleur in laagjes te werken. De twee onderste tinten hebben dat gelukkig niet nodig.Ondanks dat de middelste kleur iets lastiger is om mee te werken vind ik het wel heel erg mooi in gebruik! Ik vind het ideaal om mee te nemen en om het er snel even bij te pakken als ik mijn make-up vlug moet doen of snel even tussendoor wil bijwerken. Ideaal paletje dus om mee op stap te nemen!

L’Oréal Paris La Petite Palette Optimist

Het volgende palette dat ik wil laten zien is Optimist en de naam past echt perfect bij de kleurselectie! Optimist is echt een pak speelser en opvallender dan de Nudist tegenhanger.

Optimist is een palette dat je best in combinatie met andere doosjes kunt gebruiken, tenzij je voor een opvallende smokey eye gaat. In dit palette vind je voornamelijk donkere kleuren terug die je echt een zwoele oogopslag zullen bezorgen, ook al zitten er wel twee lichtere kleurtjes in.

De twee bovenste kleuren in het palette zijn een stuk opvallender dan de lichte tinten in het Nudist palette. Dit zijn echt twee typische ‘everyday’ kleuren die je perfect naar het werk of naar school kunt dragen. Mooie pigmentatie, voelen fijn aan op de huid en blijven ook lekker intens na het blenden.

Maar dan… De drie andere kleuren, that’s where the magic happens. De middelste accentkleur kon beter qua pigmentatie maar hij is niet zo droog en mat als de kleur in het Nudist palette dus in mijn ogen kun je hier beter mee werken.

De twee overige oogschaduwkleuren zijn echter een droom om mee te werken. Heel erg diep qua pigmentatie, lekker zacht en ze blijven ook intens genoeg als je ze gaat blenden.

Nudist viel me helaas dus een beetje tegen maar het is dan inderdaad ook een neutraal palette met niet teveel poespas. Fijn voor het werk of voor school maar natuurlijk niet hét meest indrukwekkende palette, daar is het ook helemaal niet voor bedoeld (vandaar de naam Nudist…).

Als je op zoek bent naar meer va va voom, dan is het L’Oréal Paris La Petite Palette in Optimist waarschijnlijk meer iets voor jou. Zeer mooie en diepe pigmentatie en de kleuren zijn erg prettig in gebruik. Zeker een fijn paletje waar je veel plezier aan kunt beleven!Meer lezen over oogschaduw? Check deze artikels!

2 Comments

 1. February 21, 2019 / 4:18 pm

  Hmm. Dit zijn niet echt mijn kleurencombinaties die ik graag maak. En dan heb ik sowieso weer een ander palette nodig om een totale look te kunnen maken. Fijne review, maar ik sla ze over!

 2. February 22, 2019 / 8:58 pm

  Ik moet zeggen dat ik dit echt verassend leuke paletjes vind. Zeker die met de blauwe tint erbij vind ik heel erg mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?