L’Oréal Professionnel Curl Contour masker

Vorige maand liet ik jullie alle producten zien die ik gebruik voor ik mijn haar krul. Als je haar hebt dat snel uitzakt dan is een goede voorbereiding echt wel een must. Een van de producten die ik in dit lijstje noemde was het L’Oréal Professionnel Curl Contour masker, een masker dat bedoeld is voor mensen met krullen of mensen die hun haar willen krullen. Ook voor mensen met een permanent is het ideaal. Zowel ikzelf als mijn mama (met permanent) hebben het masker uitgebreid getest en dit zijn onze bevindingen:

Curl Contour

L’Oréal Professionnel Curl Contour masker is qua structuur echt een masker, al is het toch ook eigenlijk meer een soort conditioner. Waarom? Omdat je dit masker niet moet laten intrekken maar meteen uit kan spoelen. De meeste maskers moet je iets van een 10 minuten laten intrekken maar dit masker moet je alleen goed inmasseren en inkneden, daarna kan je het meteen weer uitspoelen.

Die kneedtechniek is vooral zeer handig als je krullen van jezelf hebt of als je een permanent hebt laten zetten. Door de knijpbewegingen krijg je meer body in je krullen en gaat het masker ook beter zijn werk kunnen doen. Ook als je slag hebt kan je haar hier zeker baat bij hebben.

Curl Contour

Als je de ingrediëntenlijst bekijkt dan zie je dat er alcohol in het masker zit. Dit is geen schadelijke alcohol maar juist alcohol die je haar iets steviger gaat maken en meer textuur gaat geven. Ik was bang dat dit mijn haar zou uitdrogen maar dit was absoluut niet het geval! Mijn haar voelde, ondanks dat het geen intrekmasker is, nog steeds zacht aan na het wassen. Het enige verschil dat ik merkte met een normaal masker was dat mijn haar veel meer volume en body had.

Bij mijn mama had het masker veel meer effect. Als ze het masker niet gebruikte dan zag je bijna niets meer van haar permanent, als ze het masker wél gebruikte dan kwamen er een heleboel krullen tevoorschijn. Haar haar bleef ook mooi shiny en was totaal niet droog of frizzy, haar krullen zien er altijd chique uit na dit masker. Precies alsof ze pas gemaakt zijn met de krultang!

Curl Contour

Ik vind het dus best wel een fijn product. Mijn haar valt niet meer zo sluik langs mijn gezicht en het krijgt veel meer texture waardoor het veel beter in de krul blijft. Je moet het ook alleen maar even inkneden en klaar, het is dus ook zeer gebruiksvriendelijk. Als je al krullen hebt is dit masker al helemaal the bomb omdat het écht veel doet voor je krullen. Ik kan het dus zeker aanraden.

Het L’Oréal Professionnnel Curl Contour masker kost rond de € 23 (verschilt per kapsalon) en is te koop bij alle L’Oréal Professionnel kappers.

Maak jij soms krullen of heb je krullen van jezelf?

8 Comments

 1. beautifulday4makeup
  May 5, 2015 / 8:33 am

  Soms wilde ik dat ik erg mooie golven had in mijn haar. Ik heb gewoon veel, licht golvend haar. Ik vraag mij of dit masker iets zou doen voor mij 🙂

 2. beauties
  May 5, 2015 / 9:30 am

  handig dat je het meteen kan uitspoelen 🙂

 3. Lisa
  May 5, 2015 / 10:30 am

  wauw gaaf! Klinkt erg interessant voor mijn haren.

 4. Lisa
  May 5, 2015 / 10:35 am

  Overigens voor de mensen die geen L’oréal professionel kapper in de buurt hebben, zoals ik. Mijn nicht die een kappersopleiding doet had het een keer over deze site:
  Kapperskorting.nl

  Kun je gewoon bestellen, ook al ben je geen kapper.
  Ik zie dat ze ook een belgische klantenservice hebben, dus ik denk dat ze ook naar België verzenden?
  In ieder geval, misschien wel handig.

  Er zullen vast nog wel andere sites zijn, maar hier dacht ik aan 🙂

  • Amy
   Author
   May 5, 2015 / 2:53 pm

   Hele handige tip! Bedankt voor het delen Lisa! 🙂

 5. May 5, 2015 / 11:03 pm

  Nee, ik heb geen krullen maar mijn zoon heeft ze wel. Soms hangen ze nogal slap, dus bedankt voor de tip!

 6. Veerle
  May 6, 2015 / 6:20 pm

  Als het echt zo goed werkt, heb ik die 23€ er hier zeker voor over! Ik heb van mezelf krullen en het is af en toe moeilijk om de goede producten te vinden. Fijn dat je hier een artikel over schrijft.

 7. May 6, 2015 / 6:24 pm

  psst, tipje, ik bestel mijn L’oreal pro altjd op haarshop.nl , het is een soort kappersgroothandel en die maskers zijn daar de helft!!! 😐 Vroeger kocht ik ze maar af en toe omdat ik ze te duur vond, nu gebruik ik niks anders meer 🙂 heeeel fijn merk idd x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?