web analytics

L’Oréal Professionnel Metal Detox Masker review

Haar dat pas ontkleurd, geverfd of bijgewerkt werd kan al snel weer van kleur veranderen. Voornamelijk geblondeerd haar heeft snel de neiging om geel of oranje te worden en dat is natuurlijk zonde!

Dit komt voornamelijk door al het koper en metaal dat er tegenwoordig in ons kraantjeswater zit. Na elke wasbeurt dringt metaal dat door het water wordt meegevoerd de haarvezel binnen, waardoor het haar breekt en de kleur verandert.

Daarom lanceerde L’Oréal Professionnel hun gloednieuwe Metal Detox lijn. Dit gamma werd speciaal ontwikkeld om de schade van deze metaaldeeltjes tegen te gaan en om ontkleurd en/of geblondeerd heeft optimaal te verzorgen zodat de kleur gegarandeerd blijft.

Binnen dit gamma vind je o.a. het L’Oréal Professionnel Metal Detox Masker terug. Binnen mijn routine is dit masker inmiddels onmisbaar geworden dus het werd tijd voor een artikel!

Waarom Metal Detox?

Tot op heden beschouwden we hitte, ontkleuren en UV-straling als dé drie belangrijkste bronnen van schade aan het haar. Maar er is er nog eentje en die heeft ook een hele grote impact op het haar: metaaldeeltjes.

Na elke wasbeurt dringt metaal dat door het water wordt meegevoerd de haarvezel binnen, waardoor het haar breekt en de kleur verandert.

Dankzij geavanceerd onderzoek ontdekte ze bij L’Oréal Professionnel het ingrediënt Glicoamine, een chelaatvormer geïnspireerd door de natuur die het haar binnendringt, metaal aantrekt en het neutraliseert. Zoals hyaluronzuur wordt gebruikt voor elke huidverzorgingsroutine, zo zal Glicoamine niet te missen zijn voor alle haarverzorgingsliefhebbers.

En zo ontstond Metal Detox, de gloednieuwe haarverzorgingslijn die de schade van deze metaaldeeltjes gaat aanpakken en zoveel mogelijk beperken. Perfect voor mensen die geblondeerd haar, gekleurd haar of een balayage hebben waarbij je het risico loopt dat het haar snel geel of groen wordt.

Het L’Oréal Professionnel Metal Detox haarmasker

Glicoamine werkt als volgt: het dringt binnen in de haarvezel en trekt al het metaal aan, zelfs als het ongelijkmatig over de vezel verdeeld is. Dan wordt het metaal geneutraliseerd om de haarvezel weer uit te harden.

Dit zorgt er dan weer voor dat het haar mooier straalt, minder snel geel wordt en dat de haarkwaliteit minder snel aangetast wordt door deze metaaldeeltjes.

Deze stof zit in alle Metal Detox producten waaronder hun reinigende producten zoals de shampoo maar het zit ook in de verzorgingsproducten zoals de olie en het Metal Detox haarmasker.

Mijn mening over het Metal Detox haarmasker

De afgelopen maanden is mijn kapper bezig geweest om mijn haar te ontkleuren om op termijn richting blond te gaan. Mijn haar komt van felrood (nadat het eerst een aantal jaren donkerrood is geweest) en bevat dus veel koperpigmenten en warme tinten.

Dit proces loopt zeer geleidelijk aan om ervoor te zorgen dat mijn haar niet te hard moet lijden onder al het ontkleuren. Sindsdien is er al tweemaal een ontkleuring aangebracht in de vorm van balayage. Ontkleuring is altijd schadelijk voor het haar en zal ook meestal voor een gele of oranje tint zorgen, zeker als je al van een roodtint komt.

Mijn haar is dus wel wat beschadigd geraakt en is droger, meer broos en ook minder zacht. Door het wassen met kraantjeswater krijgt het dus ook te lijden onder al die metaaldeeltjes die de haarvezel aantasten.

Daarom ben ik het L’Oréal Professionnel Metal Detox masker gaan gebruiken. Dit masker is lekker dik en voedend maar smeert wel heel makkelijk uit, trekt snel in en maakt mijn haar ook zeker niet vet of futloos.

Als ik het Metal Detox masker gebruik voelt mijn haar echt zijdezacht aan en is het ook veel makkelijker te brushen. Ik heb al vaker gehoord van mensen dat ze dachten dat ik net van bij de kapper kwam, terwijl ik mijn haar gewoon zelf gewassen en gebrushed had!

Mijn haar valt mooier, voelt gezonder aan én het allerbelangrijkste: de kleur blijft ook gewoon veel langer mooi. Sinds ik dit masker gebruik moet ik veel minder snel naar de kapper omdat mijn haar gewoon zo mooi blijft en de kleur lijkt ook nog steeds even vers als in het begin! Ik krijg alleen maar complimenten en doordat ik de kapper langer kan uitstellen is het ook nog eens goed voor de portemonnee.

Ja, ik kan het L’Oréal Professionnel Metal Detox masker dus zeker voor de volle 100% aanraden. Ik heb het masker met mijn eigen geld gekocht dus dit is zeker geen gesponsord artikel! 😉

Als je natuurlijk haar hebt of haar dat gekleurd werd in een donkerdere kleur (of in een roodtint), dan is dit masker misschien niet zo heel erg nuttig. Heb je echter ontkleurd of geblondeerd haar of heb je een lichtere balayage of meches? Dan zou je dit maskertje echt wel eens moeten proberen.

Het Metal Detox masker zorgt voor zachter, gezonder haar en houdt je haarkleur ook langer vers en op punt. Misschien niet zo fijn voor je kapper maar wel fijn voor je rekening!

Zelf ook eens proberen? Je vindt het L’Oréal Professionnel Metal Detox masker bij geselecteerde kapsalons maar ik heb het product zelf via Bol.com gekocht.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?