web analytics

L’Oréal Professionnel Metal Detox Olie

Nu mijn haar recent ontkleurd werd en ik een gloednieuwe balayage kreeg is het belangrijk om deze ook zo mooi mogelijk te houden. Ontkleurd, en zeker geblondeerd, haar kan heel snel terug koper of geel worden. Dit komt door het koper in het kraantjeswater en is dus een zeer natuurlijk proces.

Om dit tegen te gaan moet je je haar extra goed verzorgen. Dit kun je o.a. doen met de L’Oréal Professionnel Metal Detox producten. Deze productlijn beschermt het haar tegen metaaldeeltjes, die aanwezig zijn in water.

Binnen deze unieke lijn vind je ook de L’Oréal Professionnel Metal Detox Olie. Deze olie beschermt, verzorgt en herstelt het ontkleurde of gekleurde haar.

Ik testte de olie de laatste weken uit om te zien of het zou helpen bij mijn haar. Als je benieuwd bent naar mijn L’Oréal Professionnel Metal Detox haarolie review, lees dan zeker verder!

L’Oréal Professionnel Metal Detox: wat is het?

Tot op heden beschouwden we hitte, ontkleuren en UV-straling als dé drie belangrijkste bronnen van schade aan het haar. Maar er is er nog eentje en die heeft ook een hele grote impact op het haar: metaaldeeltjes.

Na elke wasbeurt dringt metaal dat door het water wordt meegevoerd de haarvezel binnen, waardoor het haar breekt en de kleur verandert.

Dankzij geavanceerd onderzoek ontdekte ze bij L’Oréal Professionnel het ingrediënt Glicoamine, een chelaatvormer geïnspireerd door de
natuur die het haar binnendringt, metaal aantrekt en het neutraliseert. Zoals hyaluronzuur wordt gebruikt voor elke huidverzorgingsroutine, zo zal Glicoamine niet te missen zijn voor alle haarverzorgingsliefhebbers.

En zo ontstond Metal Detox, de gloednieuwe haarverzorgingslijn die de schade van deze metaaldeeltjes gaat aanpakken en zoveel mogelijk beperken. Perfect voor mensen die geblondeerd haar, gekleurd haar of een balayage hebben waarbij je het risico loopt dat het haar snel geel of groen wordt.

De L’Oréal Professionnel Metal Detox olie

Glicoamine werkt als volgt: het dringt binnen in de haarvezel en trekt al het metaal aan, zelfs als het ongelijkmatig over de vezel verdeeld is. Dan wordt het metaal geneutraliseerd om de haarvezel weer uit te harden.

Dit zorgt er dan weer voor dat het haar mooier straalt, minder snel geel wordt en dat de haarkwaliteit minder snel aangetast wordt door deze metaaldeeltjes.

Deze stof zit in alle Metal Detox producten waaronder shampoo, het masker en ook in deze L’Oréal Professionnel Metal Detox olie.

De Metal Detox olie werkt dus ook beschermend, maakt het haar tot 97% minder breekbaar en versterkt het haar. Daarnaast zorgt het ook voor een anti-pluizend effect en kan je het als stylingproduct gebruiken.

Mijn mening over de Metal Detox olie

Mijn haar werd recent ontkleurd van felrood naar beige/lichtbruin met daarin een balayage verwerkt. Je kunt je dus wel voorstellen dat mijn haar het zwaar te verduren heeft gekregen.

Daarom ben ik de L’Oréal Professionnel Metal Detox haarolie gaan gebruiken, omdat mijn haar dus zowel ontkleurd werd als een redelijk sterke balayage heeft gekregen. Natuurlijk wil ik dus niet dat mijn haar geel wordt of nog verder af gaat breken.

Minstens 3 keer per week breng ik deze olie aan. Sowieso gebruik ik ze altijd na het wassen van het haar, op handdoekdroog haar. Zo merk ik al dat mijn haar sneller droogt en dat het minder snel pluist.

Ook gebruik ik een tweetal pompjes in droog haar als stylingproduct. De Metal Detox olie maakt mijn haar gelukkig niet vet of zwaar dus zelfs als ik mijn haar krul wordt mijn haar niet verzwaard, het blijft allemaal licht en luchtig aanvoelen. Dankzij het handige pompje kun je net de juiste hoeveelheid aanbrengen waardoor je zeker nooit teveel product kunt aanbrengen!

Mijn haar voelt na gebruik veel zachter aan, is minder breekbaar en glanst veel mooier. Ook is de kleur nog altijd niet geel geworden en blijft mijn balayage zeer natuurlijk ogen. De geur van de olie is ook zeer lekker dus het is ook nog eens aangenaam om te gebruiken.

Ik kan de olie dus zeker en vast aanraden en heb er al veel plezier van gehad. De kwaliteit van mijn haar is terug net hetzelfde als vóór het ontkleuren en ik heb zeker de indruk dat de Metal Detox producten hierbij geholpen hebben.

Zelf ook eens proberen? Je vindt de L’Oréal Professionnel Metal Detox haarolie bij geselecteerde kapsalons maar ik heb hem persoonlijk via Bol.com gekocht.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?