L’Oréal Professionnel Mythic Oil Color Glow Oil

Elke zestien seconden wordt er ergens ter wereld een L’Oréal Professionnel Mythic Oil verkocht. Zowel kappers als consumenten zweren erbij en dat is geheel terecht. Zelf leerde ik het Mythic Oil gamma een hele tijd geleden al kennen en de olie is nog altijd een van mijn favorieten. Toch ben ik een product tegen gekomen dat ik nóg beter vind dan de originele Mythic Oil en dan heb ik het dus over de Mythic Oil Color Glow Oil, speciaal bedoeld voor gekleurd haar. Benieuwd naar deze olie en waar precies het verschil zit met het origineel? Lees dan zeker even verder!

Mythic Oil Color Glow Oil

De L’Oréal Professionnel Mythic Oil lijn is al jaren een van mijn favoriete lijnen voor mijn haar. Zelfs bij de ergste klitten of het lelijkste strohaar werkt het en ziet je haar er gelijk als nieuw uit. Ik gebruik het vooral als ik mijn haar vaak (ont)kleur en de producten verrichten echt wonderen. De heerlijke zwoele en oriëntaalse geur neem ik er met veel plezier altijd bij! Vooral de Mythic Oil zelf was altijd een van mijn favoriete producten en mijn originele review kun je hier dan ook teruglezen.

Toch is er een product dat de Mythic Oil van zijn troon heeft gestoten en dat is de Mythic Oil Color Glow Oil variant. Deze variant spitst zich vooral toe op het verbeteren van gekleurd haar. Maar wat is er dan zo speciaal aan?

Mythic Oil Color Glow Oil

Bij de Color Glow olie wordt er gebruikt gemaakt van lijnzaadolie. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het haar uit zichzelf meer gaat glanzen zodat je doffe gekleurde haar zijn natuurlijke glans weer terug krijgt. Ik merk dat met het vele verven en ontkleuren mijn haar inderdaad vrij dof is geworden en ondanks dat de originele Mythic Oil daar al goed bij hielp, merk ik toch wel een aanzienlijk verschil met de Color Glow.

Ook wordt er gebruik gemaakt van cranberry olie, een natuurlijke olie vol anti-oxidanten. Anti-oxidanten zorgen er dan weer voor dat je haar beter kan herstellen door schadelijke invloeden van buitenaf zoals haarverf, pollutie maar ook schade opgelopen door UV-straling. Tegen alle schadelijke UV-stralen heeft L’Oréal ook iets gevonden want in deze Mythic Oil zit blijkbaar ook een filter die je haar nog eens extra beschermt.

Mythic Oil Color Glow Oil

Mijn Mythic Oil collectie

De Color Glow Oil laat je gekleurde haar dus stralen, verbetert de conditie van je haar én beschermt het zodat er geen nieuwe schade berokkend wordt aan je haar. Je kunt de olie zowel op handdoekdroog als op droog haar gebruiken. Ik gebruik het gewoon op beiden! Na het wassen om mijn haar te verzorgen (1 à 2 pompjes is voldoende) en daarna ook als stylingproduct.

De L’Oréal Mythic Oil Color Glow Oil is te koop bij de L’Oréal Professionnel kappers, de olie kost € 22,10. Er zijn in totaal vier verschillende Mythic Oil varianten te koop dus het is zeker aan te raden om advies te vragen aan je kapper, zodat je een olie vindt die het best bij je haar past.

Gebruik jij al een haarolie?

7 Comments

 1. October 7, 2015 / 7:49 am

  Ik gebruik een haarolie maar dan van Andrelon, ook erg fijn. Ik vind de verpakking van deze lijn wel erg mooi hoor!

 2. October 7, 2015 / 11:39 am

  Klinkt heel goed. Ik gebruik zelf een haarolie van Dove, die vind ik ook erg fijn!

 3. Jana
  October 7, 2015 / 8:06 pm

  Deze haarolie heb ik vroeger al eens gebruikt en ik vind hem ook wel fijn 🙂 x

 4. October 7, 2015 / 8:10 pm

  Wat een fijne producten hé! 🙂

 5. Karlien - Polished Cats
  October 7, 2015 / 9:05 pm

  klinkt goed!
  liefs
  Karlien

 6. Shiralee
  October 13, 2015 / 9:06 pm

  Oh wauw dat klinkt goed zeg! Zelf ben ik altijd een beetje sceptisch als het om haar gaat omdat het toch al “dood” is of zo heb ik het mij laten wijs maken. Best vervelend eigenlijk want ik ben toch altijd wel benieuwd naar het resultaat. :’D Deze ga ik wel op mijn lijstje zetten, haha. En dat dit product zo bekend is?! Nog nooit van gehoord :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?