web analytics

L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Er zijn zo van die producten die altijd een speciaal plekje in je hart zullen hebben. Van die producten die je, ondanks dat je ze niet meer in je collectie hebt, niet gauw zal vergeten. Voor mij is L’Oréal Professionnel Mythic Oil zo’n product. Het was mijn allereerste kennismaking met L’Oréal Professionnel, wat tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete kappersmerk is. Omdat ik al een heleboel haarolie in huis had besloot ik hem niet opnieuw te kopen toen hij op was maar ik heb hem weer, dankzij de Deautybox van december. Ik kan hem dus eindelijk aan jullie laten zien!

 photo Loreal-mythic-oil-2_zps8e2aa20b.png

Als je mijn site al van in het begin volgt dan herinner je je misschien mijn review van de shampoo nog. Ik was echt lovend enthousiast over deze shampoo en het is nog steeds een van mijn go to shampoo’s als mijn haar droog is. De olie had ik daarvoor al in gebruik gehad, de conditioner heb ik erna uitgeprobeerd. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat de hele lijn echt wel de moeite waard is.

Toch blijft het paradepaardje van het Mythic Oil gamma uiteraard de Mythic Oil zelf. Ik heb lang Elixir Ultime van Kerastase gebruikt en ondanks het feit dat het zo’n fijne olie is verbleekt hij toch bij deze Mythic Oil. De Mythic Oil producten hebben allemaal zo’n lekkere geur. De geur verschilt per product maar toch blijft het allemaal in hetzelfde straatje: zo’n zwoele, mysterieuze, Oosterse spa geur. Je zou de producten bijna allemaal al gebruiken voor de geur. De geur van de shampoo en de conditioner zijn wel iets zoeter dan de olie, de olie is iets zwaarder qua geur.

 photo Loreal-mythic-oil-3_zpse3b99095.png

Bijna iedere haarolie doet hetzelfde: je haar glanzend en pluisvrij maken. Zowel iedere goedkope als duurdere olie heeft die eigenschappen. Waar zit dan het verschil? Zo’n haarolie van bij de kapper laat je haar langer mooi blijven. Ik hoef deze Mythic Oil niet iedere dag opnieuw aan te brengen, gewoon voor het drogen in handdoekdroog haar doen en daarna bij het stijlen van mijn haar. Ik hoef er daarna niets meer aan te doen tot ik het ga wassen.

Ook zorgt deze olie ervoor dat mijn haar nog altijd bouncy blijft. De haarolie van Garnier bv. is erg fijn om frizz onder controle te krijgen maar het laat mijn haar al snel doorzakken en plat vallen. Hierdoor kan ik deze olie niet gebruiken als ik mijn haar wil krullen of touperen. Bij Mythic Oil blijft alles gewoon ‘normaal’ en luchtig.

 photo Loreal-mythic-oil-1_zps3494ac82.png

Mythic Oil is dus een product dat ik voor veel verschillende doeleinden gebruik. Ik gebruik het als verzorging, als stylingproduct en stiekem ook een beetje als parfum. Ik ben zó blij dat ik hem terug in huis heb want nu besef ik me pas weer waarom het altijd zo’n favoriet was. Het gamma is perfect geschikt voor mensen met normaal, gekleurd, beschadigd of droog haar. Als je last hebt van vet haar zou ik deze wel skippen.

Het hele Mythic Oil gamma is te koop bij alle kapsalons die L’Oréal Professionnel gebruiken. De Mythic Oil shampoo heeft een aanbevolen aankoopprijs van € 21,30 voor 125 ml.

Gebruik jij al een haarolie? 

Amy

8 Comments

 1. Maaike
  December 17, 2014 / 9:19 am

  Dit lijkt me een heerlijk product! Perfect voor mijn droge haar denk ik

 2. December 17, 2014 / 9:41 am

  Ziet er heerlijk uit. Mss toch eens een keertje sparen hiervoor 😀

 3. beautifulday4makeup
  December 17, 2014 / 11:28 am

  Ik kreeg de olie ook. Het lijkt mij een heerlijk product

 4. beauties
  December 17, 2014 / 1:08 pm

  ik heb verschillende haaroliën, onder andere deze 🙂

 5. December 17, 2014 / 1:46 pm

  Ik denk dat ik deze voor mijn moeder ga kopen, die is dol op de Mythic Oil lijn van L’Oreal.

 6. Lonneke
  December 17, 2014 / 4:46 pm

  Ik wordt nu helemaal enthousiast door je review. Ik ga morgens eens kijken of onze drogist het verkoopt.

 7. Karlien - Polished Cats
  December 17, 2014 / 8:17 pm

  oh klinkt echt wel fijn

  liefs
  Karlien

 8. Aurelie
  December 18, 2014 / 12:59 pm

  Die haarolie lijkt mij echt heerlijk, maar jammer genoeg wordt mijn haar snel vet en zijn haarproducten op olie-basis al een no-go voor mij :(.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?