Louis Widmer Douchecrème

Een warme douche kan echt nefast zijn voor een mooie en stralende huid. Door te heet water en uitdrogende producten te gebruiken laat je je huid echt afzien. Dit valt gelukkig te vermijden door zeer milde producten te gebruiken. De Louis Widmer Douchecrème valt zeker binnen die categorie. In dit artikel vertel ik er alles over. Kijk je mee?

Louis Widmer Douchecrème

Binnen de douchegels en crèmes heb je vaak twee soorten producten. Ofwel heb je een douchegel die superlekker ruikt en de huid uitdroogt ofwel heb je een supersaai product dat goed is voor de huid maar verder totaal niet spannend is. Jammer want ook mensen met een droge en/of gevoelige huid willen wel lekker ruiken onder de douche. Daarom is het zo lastig voor cosmeticamerken om de gulden middenweg te vinden.

Bij Louis Widmer is dat gelukkig wel goed gelukt. Zij hebben namelijk een douchecrème in hun assortiment die wél goed ruikt. Er zit dus wel gewoon parfum verwekt in het product maar hij droogt dus niet uit. Het zit namelijk zo: het uitdrogen gebeurt niet dankzij het parfum maar juist door agressieve tensio-actieve bestanddelen. In de Louis Widmer Douchecrème worden alleen de meest milde bestanddelen gebruikt. Hierdoor werd het wel mogelijk om parfum toe te voegen zonder de huid uit te drogen.

Louis Widmer Douchecrème

Toch is de geur niet overdreven het sterk. Het is echt een hele zachte frisse lentegeur die volgens mij iedereen wel lekker vindt. Als je je gewassen hebt met deze douchecrème ruikt je lichaam precies naar versgewassen lakens die urenlang buiten hebben gehangen. De geur blijft trouwens ook redelijk lang hangen!

De Louis Widmer Douchecrème is ook zeer makkelijk in gebruik. Het is echt wel een volle en dikke crème die zeker niet al te loperig is. In combinatie met water laat hij zich zeer makkelijk opschuimen. Een hele toef schuim kun je met deze douchecrème niet bekomen maar hij schuimt zeker meer dan voldoende.

Louis Widmer Douchecrème

Ik heb deze Louis Widmer Douchecrème nu al redelijk frequent gebruikt en hij is inderdaad heel erg mild. Hij is gemaakt voor alle huidtypes dus ik was in het begin wel wat sceptisch. Vaak moet ik met mijn droge en gevoelige huid toch teruggrijpen naar producten die daar speciaal voor bedoeld zijn. Met deze crème heb ik gelukkig nergens last van. De formule is dus inderdaad vrij mild en hij is rijk genoeg om mijn huid tijdens het douchen goed te voeden.

In mijn ogen is de Louis Widmer Douchecrème dus een fijne douchecrème die de hele familie kan gebruiken. Hij is lekker mild, verzorgt de huid goed én de geur is neutraal genoeg om zowel mannen als vrouwen aan te kunnen spreken.

De producten van Louis Widmer zijn o.a. te koop bij de (online) apotheek.

Wat gebruik jij onder de douche?

1 Comment

  1. April 18, 2018 / 5:09 pm

    Ik heb deze ook in mijn douche staan. Echt een topper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?