Love for Lancôme

Stel dat ik maar 1 merk van parfums in mijn collectie mocht houden, welk merk zou dat dan zijn? Dan zou ik zonder twijfel Lancôme noemen! Lancôme maakt echt prachtige geuren voor zowel jong als oud en ik ben al jaren fan van het merk. Daarom leek het me wel eens leuk om een aantal van hun geuren te bespreken.

lancome1

Trésor Midnight Rose

Deze geur is al jaren een van mijn favorieten en zit dus ook al lang in mijn vaste parfumrondje. De geur is zeer vrouwelijk en aan de zwaardere kant maar ook nog jong genoeg. Dankzij de roos en de framboos is het een (niet misselijkmakende) zoete en bloemige geur, zonder oubollig te ruiken. De geur wordt beschreven als “luchtig, mysterieus en sensueel.”

Miracle

Miracle is al een iets oudere geur van Lancôme maar ook zeker de moeite waard. Hij is van al deze geuren de meest neutrale. De geur bevat lychee, freesia, magnolia, jasmijn, gember en peper. Hierdoor is het een bloemige, lieve, luchtige en vrouwelijke geur.

lancome2

Poême

Dit is, in mijn ogen, de zwaarste en meest excentrieke geur die Lancôme heeft. Poême doet het dan ook vooral goed bij de oudere dames, juist omdat hij zo zwaar is. Zelfs voor mijn moeder is hij doorgaans iets te zwaar, al pakt ze deze geur er sneller bij in de winter. Niet echt mijn geur maar als je houdt van zware geuren is dit zeker een optie.

Trésor In Love

Trésor In Love is de lichtste versie van alle Trésor geuren. Deze bevat eerder licht fruit t.o.v. als het donker fruit dat in Midnight Rose verwerkt zit. Dankzij de geurnoten van perzik, viooltjes, roze peper, nectarine en peer is het een zeer frisse geur. Ergens heeft deze geur ook wat scherpte zitten maar die komt er slechts sporadisch door.

lancome3

Trésor eau de parfum

Net als Poême is de klassieke Trésor een vrij zware geur. Deze geur doet het vooral goed bij dertigers en veertigers omdat hij zo gesofisticeerd is. Hij is vooral bloemig maar dankzij geurnoten zoals perzik, abrikoos en vanille wordt het geheel zeker niet muffig.

Werkelijk elke geur van Lancôme is speciaal en heeft zijn eigen unieke karakter. Mijn persoonlijke favorieten zijn Trésor Midnight Rose, Trésor In Love en La Nuit Trésor (niet afgebeeld hier). Mijn moeder houdt dan weer meer van de klassieke Trésor en Poême. Daarom hou ik zo van Lancôme want echt iedere leeftijdscategorie kan hier zijn gading vinden.

Heb jij al eens parfum van Lancôme geprobeerd?

Share:

3 Comments

 1. Nienke Hilbrands
  December 28, 2016 / 11:55 am

  Lancôme heeft inderdaad heerlijke geuren, heb er zelf nog geen een in mijn stash maar heb wel een aantal kleine testertjes die ik met liefde gebruik. Snel eens een fullsize gaan kopen!

 2. Karlien - Polished Cats
  December 28, 2016 / 10:15 pm

  ik heb geen enkel geurtje van lancome eigenlijk
  maar onlangs heb ik tresor geroken en die vond ik best wel lekker

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

 3. December 30, 2016 / 6:04 pm

  Alleen de flacons zijn al zo mooi! Ik ken sommige van deze geuren door wat samples, maar met Lancôme ben ik verder nog niet echt bekend. Ik zou wel super graag La Vie Est Belle willen hebben, die ruikt zó lekker, maar mag van mijzelf even geen parfums meer kopen x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?