web analytics

MAC Chili lipstick

Een mooie bruinrode kleur staat iedereen wel. Het is ook echt dé perfecte herfstkleur die altijd in style zal zijn. Daarom laat ik vandaag de MAC Chili lipstick zien, de ideale kleur voor het najaar.

Kijk je mee naar mijn MAC Chili lipstick review?

MAC Chili

Men zegt altijd: “Iedere vrouw moet minstens 1 rode lipstick in haar collectie hebben” en ik vind dat dat klopt. Een mooie rode lipstick kan een outfit gelijk chiquer maken en je ook een boost in zelfvertrouwen geven. Binnen rood kun je dan ook nog eens variëren, waarbij je ook wat naar de seizoenen mag kijken.

Voor de wintermaanden vind ik een dieprode kleur zoals MAC Ruby Woo ideaal. Tijdens de herfstmaanden grijp ik dan weer vaker terug naar een ‘brick red’ of bruinrode kleur, zoals o.a. deze MAC Chili lipstick.De kleur van MAC Chili:

MAC Chili is een matte lipstick met een warme ondertoon. Hij klasseert zeker onder de noemer rood maar door de bruine hints is het toch een warme lipstick. Hierdoor staat de kleur heel erg goed bij bruin haar, terwijl koelere roodtinten dan weer ietsje beter staan bij blond haar.

Verder is MAC Chili ook de ideale kleur als je aan de blekere kant bent omdat hij de kleur in je gelaat direct opwarmt. Zoiets komt in het najaar zeker van pas!

Fun fact: in Aziatische landen is niet Ruby Woo de bestverkochte lipstick van MAC, daar is MAC Chili juist de meest populaire roodtint!

MAC Chili

De kwaliteit

De kwaliteit is, zoals we van MAC gewend zijn, zeer goed. Het is een matte lipstick maar toch droogt hij mijn lippen niet uit.

Hij accentueert eventuele velletjes wel wat maar dat is een nadeel dat je bij iedere matte lipstick wel hebt. Even goed scrubben voor gebruik is dus de boodschap!

MAC Chili heeft een zeer lange houdbaarheid en vervaagt nadien mooi op de lippen. Hij slijt op een zeer natuurlijke en subtiele manier weg waardoor je dus geen lelijke randjes krijgt.

Ook na een paar uur dragen voelt hij nog steeds comfortabel aan! Zelfs als je nadien nog een nieuwe laag aan wilt brengen gaat hij de lippen niet verder uitdrogen.

MAC Chili

Conclusie

Ben je dus nog op zoek naar een warme roodtint die perfect geschikt is voor het najaar, zonder dat je gelijk richting bordeaux moet gaan? Dan is deze MAC Chili lipstick zeker geschikt voor jou. Het is geen extreem opvallende kleur maar wel chique genoeg om je hele make-up look af te maken.

De lipsticks van MAC Cosmetics kosten € 19,50 per stuk en zijn o.a. te koop bij Zalando en LookFantastic NL.

Wat is jouw favoriete rode lipstick?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

8 Comments

 1. October 3, 2016 / 8:17 am

  Prachtige kleur! Al vind ik hem bij mijzelf iets te oranje, bij andere vind ik hem altijd erg mooi

 2. Melike
  October 3, 2016 / 9:32 am

  De swatch is zooo mooi!

 3. Svenja
  October 3, 2016 / 10:38 am

  Wauw, wat een onwijs mooie en klassieke rode lipstick! Perfecte tint voor de herfst inderdaad, love it <3

 4. October 3, 2016 / 11:13 am

  oehh lekker fire kleurtje 😀

 5. irene
  October 3, 2016 / 5:37 pm

  Ik vind deze lipstick echt heel mooi, niet te vel en heel warm zoals je zelf al benoemde!! X Liefs

 6. Saraya
  October 3, 2016 / 8:33 pm

  Oehh..wauw, die is moooi!

 7. Kim
  October 3, 2016 / 9:42 pm

  Wat een mooie kleur zeg! Die komt op mijn wishlist te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?