MAC Prep + Prime Lip

Als make-up liefhebber maak ik vaak een make-up crisis mee. Foundation die gaat vlekken, mascara die uitloopt of matte lipstick die te snel vervaagt en meteen in de randjes gaat kruipen. Vooral dat laatste vind ik echt vréselijk maar helaas wist ik niet goed wat ik er tegen kon doen. Gelukkig botste ik op een product van MAC: de MAC Prep + Prime Lip. Dit is een doorzichtige basis, speciaal gemaakt om je lipstick langer en mooier houdbaar te maken. Ik heb het product inmiddels al een paar weken getest en dit is mijn verdict:

 photo MAC Prep Lip-1_zpsmbkkqkhv.png

De MAC Prep + Prime Lip is een kleurloze basis die je onder je lipstick aan moet brengen. Het is een soort lipbalsem, primer en lipliner in een.

De bedoeling van dit product is om ervoor te zorgen dat je lippen goed voorbereid zijn op de lipstick.

Het vult de lijntjes op en doordat het ook als lipliner fungeert gaat het er ook voor zorgen dat de lipstick mooier en langer blijft zitten. Je lipstick zou dus niet moeten uitlopen en door de primer ook beter moeten hechten aan de lippen. photo MAC Prep Lip-2_zpspvlnlkrd.png

Ik dacht altijd dat het een onnodige extra stap was maar sinds ik het product zelf in huis heb ben ik helemaal overtuigd van de werking hiervan! Bij nude of lichtroze lipsticks vind ik het niet zoveel toevoegen maar als ik een felle of donkere kleur draag dan gebruik ik dit product áltijd.

Zeker bij matte lipsticks is deze lipprimer echt een musthave. Alles blijft gewoon veel beter zitten en ik krijg geen cracks meer in mijn lipsticks. Doordat ik nogal droge lippen heb gaan matte lipsticks vaak ‘openbreken’ na een tijdje en lijntjes in de verf zetten, iets wat ik zeker wil vermijden.

Je kan altijd een normale lipbalsem aanbrengen maar dan merk ik dat de lipstick te erg gaat glimmen en schuiven. Met zo’n primer blijft alles mooi mat maar ook niet té mat en uitdrogend.

Trouwens ook nog eens props voor de heerlijke geur van de primer, hij heeft namelijk exact dezelfde geur als de normale MAC lipsticks!

 photo MAC Prep Lip-3_zps9byjziww.png

Ik kan in ieder geval niet meer zonder dit product. Mijn lipstick blijft langer zitten, brengt egaler aan en je hebt geen last meer van droogtelijntjes. Vooral bij felle lipsticks maakt het zeker een verschil! Ik ga dit product zeker nog aanschaffen voor mijn professionele kit want het is echt een musthave.

De MAC Cosmetics Prep + Prime Lip kost € 18,00 en is te koop bij de MAC Cosmetics verkooppunten.

Gebruik jij al een product onder je lipstick? 

6 Comments

 1. July 18, 2015 / 9:48 am

  Ik heb hem ook gekocht en het is zeker een fijn product! Maar nu heb ik een goedkoper alternatief; de Kiko lip primer, die is ook super fijn!

  • Amy
   Author
   July 18, 2015 / 5:18 pm

   Thanks voor de tip! Die ga ik ook zeker eens proberen 😀

 2. July 18, 2015 / 5:35 pm

  Lijkt me een erg fijn product! Ik gebruik zelf niks onder mijn lippenstift, misschien toch maar eens iets voor kopen.

 3. Delphine
  July 20, 2015 / 8:22 pm

  Ik heb hem getest in de winkel zelf en hij is inderdaad zo goed als je zegt! Mac stelt echt nooit teleur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?