web analytics

MAC Ruby Woo lipstick review

Rood is een van de meest gedragen lipstick kleuren en ik snap volledig waarom! Met een mooie rode lipstick kun je je look volledig af maken zonder al teveel moeite. Het staat nu eenmaal chique, professioneel én sexy. Een van mijn favoriete rode lipsticks is MAC Ruby Woo, een van de meest bekende rode lipsticks ter wereld. Het is in mijn ogen echt een must have in iedere collectie dus het werd dringend tijd dat ik deze lipsticks eens liet zien.

MAC Ruby Woo lipstick

Als je ergens in de beauty community naar rode lipstick vraagt, dan zit MAC Ruby Woo sowieso ergens tussen de antwoorden. Het is een van de beste verkochte MAC lipsticks en zelfs een van de bestverkochte rode lipsticks en dat al sinds 1999 (!!!). Het is gewoon echt een cultklassieker binnen de beautywereld! De kleur is zelfs zó populair dat Rihanna haar eigen versie kreeg in de vorm van MAC Riri Woo.

De kleur

Waarom is MAC Ruby Woo zo populair? Allereerst natuurlijk dankzij de mooie rode kleur. Als je aan een klassieke rode tint denkt, dan denk je gewoon gelijk aan Ruby Woo. Ruby Woo is namelijk perfect rood maar met een lichte neiging naar een koele ondertoon.

Dit zorgt ervoor dat de lipstick de warme toon uit je tanden gaat halen, waardoor je tanden dus veel minder geel zullen ogen. Toch is Ruby Woo niet zo koel dat het te fel naar roze neigt, het is gewoon net koel genoeg om een mooi effect te geven.

MAC Ruby Woo lipstick

De houdbaarheid van MAC Ruby Woo

Buiten de prachtige kleur om is de houdbaarheid en kwaliteit van MAC Ruby Woo ook gewoon on point. De lipstick heeft een Retro Matte finish, wat wilt zeggen dat de kleur éxtra matte is. Hierdoor krijg je een zeer lange houdbaarheid en kun je extra lang van je rode lippen genieten.

Ondanks het feit dat de kleur zo mat is is het niet té uitdrogend. Natuurlijk moet je er bij een matte lipstick rekening mee houden dat je lippen goed gehydrateerd zijn en vrij van velletjes. Toch is dit bij Ruby Woo niet zo extreem dat het echt hard opvalt!Een ander veel voorkomend probleem met matte lipsticks is dat ze vrij stroef aanbrengen. Ook dit probleem heb je bij Ruby Woo veel minder dan bij andere lipsticks!

Je merkt dat MAC Ruby Woo iets stroever aanbrengt dan een crème maar al bij al is het echt een gemak om aan te brengen. Je krijgt direct van bij de eerste applicatie al een gelijkmatig resultaat, zonder strepen of vlekjes.

MAC Ruby Woo lipstick

Voor mij is MAC Ruby Woo gewoon een van de beste lipsticks aller tijden. De kleur is práchtig, de lipstick brengt makkelijk aan en je hebt er gewoon zo lang plezier van.

Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar liquid lipsticks maar als ik dan eens terug ga naar een klassieke lipstick is dit degene die ik er standaard bij pak. Van alle lipsticks komt deze qua kwaliteit en houdbaarheid het dichtst bij een liquid.

Ben je dus nog op zoek naar een mooie klassieke rode lipstick? Dan moet je MAC Ruby Woo zeker eens bekijken. Ik kocht de mijne als Back2MAC in Orlando in de MAC Store in Disney Springs. Door 6 lege lipstickhulsjes in te leveren krijg je recht op een gratis lipstick naar keuze, bij mij was dat dus Ruby Woo.

Hier in de Benelux kost hij € 19,50 zoals o.a. bij Bol.com en de De Bijenkorf.

Vond je dit artikel leuk? Pin het op Pinterest! 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

3 Comments

  1. November 12, 2018 / 7:24 am

    Dit is zo’n mooie kleur! Door je review bedenk ik mij ineens dat ik deze lipstick veelte weinig gebruik x

  2. November 15, 2018 / 4:20 pm

    Ruby Woo is inderdaad zolang ik weet dé rode lipstick allertijden. Hij is echt heel mooi!

  3. September 26, 2021 / 9:04 pm

    Wat een prachtige kleur!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?