web analytics

MAC Twig lipstick review

Een goede nude lipstick zou onmisbaar moeten zijn in iedere collectie. Een merk dat een groot aantal populaire nude lipsticks heeft is MAC Cosmetics. Twig, Velvet Teddy, Mehr, … Ze waren de laatste jaren een echte hype en zijn ook nu nog steeds ontzettend geliefd.

Toen ik MAC Twig aan een zeer fijne prijs zag staan op Bol leek het me dus het ideale moment om deze cultklassieker eens te proberen. Is hij echt zo goed als iedereen beweert? Je leest het hier!

Voor ‘my lips but better’ nude lipsticks moet je echt wel bij MAC Cosmetics zijn. Ze hebben een groot assortiment aan nude lipsticks, gaande van zeer glossy en verzorgend tot juist volledig mat. Ook hebben ze voor iedere huidskleur wel een geschikte nudetint. Als je dus nog op zoek bent naar dé perfecte nudetint voor jouw huidskleur en huidtype, kijk dan zeker eens bij MAC.

Ik zag een tijdje geleden MAC Twig aan een goede prijs op Bol.com dus natuurlijk heb ik deze meteen besteld.

MAC Twig is een Satin lipstick, wat dus wilt zeggen dat hij een lichte glans heeft en dus zeker niet volledig mat is. Echter is het ook geen Cremesheen, de meest verzorgende lipstick die ze bij MAC hebben. Het is dus eigenlijk een soort van mix tussen mat en glanzend waardoor hij ontzettend veelzijdig is.

Doordat het een Satin lipstick is voelt hij echt wel heel erg prettig aan op de lippen. Hij geeft meteen een goede dekking en hecht zich gelijk goed vast aan je lippen (zoals een matte lipstick zou doen) maar blijft wel lekker zacht aanvoelen. Het voelt dus zeker niet aan als een soort plamuur, hij blijft echt wel comfortabel aanvoelen doorheen de dag.

De houdbaarheid van MAC Twig is gelukkig ook heel erg goed, hij overleeft echt wel een aantal drankjes en een maaltijd. Moest je echter echt iets heel vettig eten is de kans wel groot dat hij iets sneller vervaagt.

Bij iedere huidskleur en lipkleur staat MAC Twig anders. Bij sommige personen lijkt hij echt wel bruin, bij anderen heeft hij dan weer een roze ondertoon. Zoals je kunt zien op de foto’s is dat laatste bij mij ook het geval.

Ik ben nogal redelijk licht qua huidskleur maar mijn lippen zijn wel goed gepigmenteerd en bij mij ziet Twig er dus uit als een donkere nudekleur met een roze ondertoon. Het is bij mij dus geen echte ‘my lips but better’ maar ik vind het effect nog altijd heel erg mooi.

Ben je dus nog op zoek naar een fijne nude lipstick die goed aanvoelt op de lippen, deze niet uitdroogt en ook nog eens goed blijft zitten? Dan is MAC Twig misschien wel iets voor jou.

Ik kocht mijn exemplaar bij Bol.com maar je vindt hem ook bij Douglas en MAC Cosmetics zelf.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?