MAC Versicolour Stain

De glans van een gloss, het pigment van een lipstick en de houdbaarheid van een stain? Het klonk lang onmogelijk maar sinds kort zijn er de MAC Versicolour Stains die dit allemaal beloven. Van vol wijnrood tot een pinky nude, er zijn genoeg kleuren om uit te kiezen. Ik testte Tattoo My Heart en Preserving Passion dus als je benieuwd bent naar deze kleuren, lees dan zeker verder.

MAC Versicolour

De MAC Versicolour Stains zijn hele unieke producten. Toen ik ze voor het eerst zag dacht ik dat het weer gewoon een soort liquid lipstick zou zijn maar niets is minder waar. Het zijn dus blijkbaar glosses die enorm lang houdbaar zijn én tevens ook nog eens een stain achterlaten. Ik heb natuurlijk wel ervaring met glossy lipstains maar daarbij moest je eerst de stain aanbrengen en daarna een balsem of gloss. Dat het al gelijk glossy van zichzelf is, dat heb ik echt nog nooit meegemaakt.

Ik was alleszins enorm benieuwd naar het concept en probeerde de kleurtjes Tattoo My Heart en Preserving Passion. Tattoo My Heart is een mooie peachy oranje tint die er in ieder licht weer anders uitziet. Binnen ziet het eruit als een felle oranje tint, in het zonlicht zie je de mooie roze ondertoon weer tevoorschijn komen. Preserving Passion lijkt dan weer paars in de tube maar komt als een mooie framboosrode tint op de lippen terecht. Zeer unieke kleuren dus!

MAC Versicolour

Mijn favoriet van de twee is zeker weten Tattoo My Heart. Toen ik de MAC Versicolour Stain voor het eerst aanbracht was ik totaal niet onder de indruk. De gloss voelde zeer nat en waterig, zoals de meeste stains altijd aanvoelen van zodra je ze aanbrengt. Naarmate de gloss meer droogde begon het steeds meer op een lipgloss te lijken en werd het ook makkelijk om aan te brengen. Hij werd dus steeds dikker maar ook de dekking werd steeds beter. Tegen dat ik klaar was had ik een prachtige glossy mond die mijn lippen erg vol liet lijken.

De gloss bleef echt een paar uur goed zitten en zelfs daarna bleef er nog een prachtige koralen stain achter. De gloss overleeft dus zeker een paar drankjes en de stain overleeft gemakkelijk zelfs een paar maaltijden. Moest je geen fan zijn van de gloss kun je die er ook gelijk afhalen!

Tattoo My Heart is dus echt super. De kleur staat goed bij veel verschillende huidskleuren en is niet te opvallend. Zowel de dekking als de houdbaarheid zijn erg goed! Ook voelt de gloss zeer prettig aan op de lippen. Hij is een beetje sticky waardoor hij goed blijft zitten maar ook niet zo sticky dat hij irriteert.

MAC Versicolour

Preserving Passion vind ik ook een prachtige kleur maar doordat hij zo donker is is hij iets lastiger om mee te werken. Ook hierbij voelde de eerste kennismaking vrij waterig aan, alleen leek Preserving Passion niet gelijk zo mooi te dekken als Tattoo My Heart. Daarom vind ik het bij Preserving Passion handiger om twee dunne laagjes over elkaar aan te brengen i.p.v. 1 iets dikkere laag. Hierdoor ben je iets langer bezig maar krijg je wel een mooi resultaat.

Ik vond het glossy effect bij Preserving Passion dus niet zo mooi vanwege de dekking maar eens de gloss weg is blijf je over met een práchtige stain! Precies de lipkleur die je krijgt als je een heel bakje kersen opgepeuzeld hebt. Het was een mooie rode kleur die egaal was en ook niet over de top. Echt de perfecte lipstain! Preserving Passion ga ik dus waarschijnlijk niet vaak als gloss dragen maar wel als stain, terwijl ik Tattoo My Heart juist het mooist vind als gloss.

Versicolour4

Zo zie je maar, met deze MAC Versicolour Stains kun je echt alle kanten op. Ik vond het eerst maar een vreemd concept maar het klopt inderdaad wat ze zeggen bij MAC. Ik vind ze fijn aanvoelen op de lippen, ze blijven goed zitten en de stain die je op het einde krijgt is zó mooi! Ik ben alleszins fan en ga zeker nog meer kleuren uitproberen.

De MAC Versicolour Stains zijn NU verkrijgbaar bij MAC Cosmetics en via de Bijenkorf webshop. Ze kosten € 23,00 per stuk.

Wat vind jij van deze producten?

13 Comments

 1. April 23, 2016 / 9:33 am

  Mmm dit is niets voor mij hoor, wel een grappige verpakking haha!

 2. April 23, 2016 / 9:49 am

  Grappig product. Ik zou het best willen proberen maar denk eerlijk gezegd niet dat dit iets voor mij gaat zijn

 3. April 23, 2016 / 9:53 am

  Hmmm, ze staan jou erg mooi, maar ergens trekken ze mij niet erg aan…

 4. Iris
  April 23, 2016 / 10:00 am

  Niets voor mij dit haha! Ik vind de verpakking er wel goed uit zien, maar ik ben helaas niet zo’n fan can glossy producten.

 5. Janneke | Crafty Time
  April 23, 2016 / 11:24 am

  Mooie kleurtjes! Ik zou zelf niet zo snel een gloss product kopen. xx

 6. Jana
  April 23, 2016 / 12:49 pm

  Die eerste kleur vind ik ook echt prachtig! Ik sluit me wel aan bij de andere comments, ik denk niet echt dat dit een product voor mij is.

 7. April 23, 2016 / 12:55 pm

  Niet echt iets wat ik vaak zou gebruiken, wel mooie kleuren!

 8. April 23, 2016 / 1:23 pm

  Wat apart! Heel mooie verpakkingen en heel fijn als je een soort tussenvorm zoekt. Ik denk dat ik zelf lipsticks toch net iets fijner vind.

 9. Christine
  April 23, 2016 / 1:47 pm

  De kleuren staan echt prachtig!

 10. April 23, 2016 / 9:14 pm

  Ohh ben benieuwd hoe Preserving Passion eruit ziet wanneer hij opdroogt! Ik hou van een goeie kersen- of rodewijnvlek! 😀

 11. Astrid
  April 23, 2016 / 10:21 pm

  Wauw, die eerste kleur vind ik echt supermooi! Het klinkt heel fijn, een lipgloss die gewoon uren blijft zitten.

 12. Shana
  May 6, 2016 / 9:17 pm

  Ben er benieuwd naar en ga ‘Tattoo my Heart’ ook in huis halen denk ik… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?