web analytics

Make-up kit must-have: Maybelline Age Rewind concealer

In mijn make-up kit must-haves laat ik jullie mijn favoriete producten uit mijn professionele make-up koffer zien. Producten die je als (beginnende) make-up artist gewoon móet hebben maar waar je ook als gewone make-up liefhebber veel aan hebt. Het item dat dit keer aan bod komt is de Maybelline Age Rewind concealer.

Maybelline Age Rewind concealer

Er zijn maar weinig concealers die ik écht onmisbaar vind. De meeste concealers vind ik vrij gelijk qua werking en zelfs in verschillende prijssegmenten vind ik er niet zoveel verschil tussen zitten. Toch is er een concealer waar ik al een hele tijd bij zweer, zowel bij mijzelf als voor professioneel gebruik: de Maybelline Age Rewind concealer. Degene die ik heb is eentje die speciaal ontwikkeld is om donkere kringen en wallen te verdoezelen. Hij heeft een brightening effect waardoor hij een wakkere blik geeft én hij is daardoor ook ideaal voor fotoshoots.

Er is maar een tint beschikbaar die dit brightening effect heeft maar gelukkig werkt deze met veel huidskleuren goed. Zeker van zeer licht (fair) tot medium is deze concealer goed te gebruiken. Bij een donkerdere huid zou ik sowieso nooit opteren voor een brightening concealer maar zou ik eerder color correcten met een oranje tint.

Maybelline Age Rewind concealer

De Maybelline Age Rewind concealers komen met een handig sponsje. Het werkt via een draaisysteem en zo komt het product in het sponsje terecht. Ik vind dat deze concealer heel makkelijk doseert en door het sponsje heb je nooit teveel. Het helpt ook goed bij het uitwerken van de concealer.

Voor professioneel gebruik vind ik dat helaas niet zo hygiënisch dus dan stippel ik de concealer gewoon over op een gedesinfecteerd mengpalet. Hierdoor blijft alles hygiënisch en worden er geen bacteriën overgebracht. Jammer van het handige sponsje maar desondanks blijft het wel een fijn product, zelfs als je het niet aanbrengt met de applicator.

Maybelline Age Rewind concealer

Er is maar een groot nadeel aan dit product en dat is de verkrijgbaarheid. Ze verkochten de Maybelline Age Rewind producten jarenlang bij Kruidvat en Di maar helaas is de lijn discontinued. Je kunt de concealer wel nog aanschaffen in het buitenland (ik heb mijn back-ups meegebracht uit de VS) maar ook via eBay zijn ze te vinden. Als je naar het buitenland gaat, neem dan gelijk een jaarvoorraad mee want het is écht een fijn product!

EDIT 20 JUNI 2017: Maybelline heeft vandaag aangekondigd dat de concealer terug in België verkrijgbaar is! Nog niet alle filialen hebben hem in huis maar hij komt dus stilaan terug in het assortiment!

Wat is jouw favoriete concealer?

Amy

11 Comments

 1. Jana
  April 11, 2016 / 8:39 am

  Ik heb deze ook! Helaas zal hij tijdens de zomer toch iets te licht (of te brightening) zijn voor mij, vrees ik. De collection concealer gebruik ik liever omdat die nog net meer dekking geeft.

 2. April 11, 2016 / 9:35 am

  Ik heb deze zelf nog nooit geprobeerd maar ik ben altijd erg nieuwsgierig naar deze concealer!

 3. April 11, 2016 / 10:05 am

  Ik kocht hem eens in Duitsland en ik vind hem ge-wel-dig! Maar ik ga nu dierproefvrij, dus ik moet er helaas afscheid van nemen. Die ik nu heb maak ik nog op!

 4. Kim
  April 11, 2016 / 10:27 am

  Oeh die moet ik ook eens uitproberen.

 5. April 11, 2016 / 11:45 am

  Hier in Zwitserland zie ik ‘m nog overal in de rekken liggen. Heb ‘m nog wel niet geprobeerd. Maar ik hoor er veeeeeeeeel goeds over.

 6. April 11, 2016 / 12:46 pm

  Ik gebruik deze ook bijna elke dag. Ze verkopen deze nog bij Makro

 7. An-Sofie
  April 11, 2016 / 1:35 pm

  En heel toevallig zit een goeie vriend 3 weken in de USA… 😉 Ik heb hem ook thuis, maar een andere versie denk ik. Sowieso wel fan!

 8. April 11, 2016 / 3:44 pm

  Deze moet ik ook echt inslaan al kom ik deze tegen in duitsland of een andere winkel

 9. April 11, 2016 / 8:20 pm

  ik hoor hier echt veel goeds over 😀

 10. Saraya
  April 11, 2016 / 9:32 pm

  Ik ben wel benieuwd naar deze concealer, jammer dat het zo moeilijk te verkrijgen is 🙂
  X

 11. Merel Witteveen
  April 14, 2016 / 2:42 pm

  Toevallig heb ik hem laatst gekocht bij de DM in Duitsland waar ik toevallig ook stage loop voor een half jaar. Gebruik hem nu alleen als ik thuis ben (ben hier nog een andere aan het opmaken) maar hij bevalt me tot nu toe erg goed. Ga zeker weten wanneer ik weg ga zeer veel inslaan. Een erg fijne concealer ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?