Make-up artist tips: het beste halen uit je kit

Menig beautyliefhebber wilt de stap wagen om van een gewone make-up junkie naar een professioneel make-up artiest te gaan. Het is alleen wel niet de meest makkelijke job om in te rollen. Daarom wil ik jullie meenemen doorheen de carrière van een (beginnend) make-up artist en de belangrijkste vragen beantwoorden. Moet je make-up school volgen? Waar vind je de beste materialen? Hoe doe je de nodige ervaring op? In dit artikel wil ik graag een aantal fijne tips geven omtrent je make-up kit.

Tip 1: Doe je research

Er zijn duizenden producten op de markt met duizenden verschillende doeleinden. Sommige producten zijn speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik terwijl andere producten eerder commercieel zijn. Toch kun je al deze verschillende producten en merken met elkaar combineren. Er is geen right or wrong als het op een make-up kit aankomt. Daarom is het heel erg belangrijk om voldoende research te doen en daarbij je (toekomstige) klanten in het achterhoofd te houden.

Er is ongelofelijk veel research voorhanden tegenwoordig, zowel op internet als boeken. Een goede plaats om research te doen is het Bobbi Brown Makeup Manual boek. Dit boek is geschreven door dé meest gekende make-up artist herself: Bobbi Brown. In dit boek vind je een heel hoofdstuk terug rondom het opbouwen van je kit. Welke producten zijn onmisbaar en welke tools kun je maar beter altijd bij hebben? In dit boek vind je werkelijk alles terug. Ik heb dit boek zelf ook gebruikt bij het opbouwen van mijn eigen kit.

Tip 2: Leer werken met de dingen die je hebt

Het aanleggen van een make-up kit is duur en als ik zeg duur, dan bedoel ik ook echt héél duur. Een volwaardige en volledige make-up kit met professionele producten kan al snel oplopen in de duizenden euro’s. Gelukkig hoeft het niet zo duur te zijn van in het begin. Goede make-up artist weten hoe ze bepaalde producten op verschillende manieren kunnen gebruiken. Oogschaduw als highlighter, lipstick als blush, bronzer als oogschaduw, …

Ook zijn er heel veel multicoloured palettes te koop waarmee je zelf lipstickkleuren of foundation shades mee kan maken. Je moet dus wel een beetje uit je comfort zone durven stappen en je moet nieuwe dingen uitproberen. Leer de producten die je al hebt op een andere manier gebruiken en je zult niet alleen veel geld besparen maar ook een betere artiest worden.

Moest het jullie leuk lijken om te leren hoe je bepaalde producten op meerdere manieren kunt gebruiken, laat het me dan zeker weten! Dan kan ik hier ook zeker altijd wel een artikel over schrijven.

Tip 3: Vergeet de rest niet

Je bent bezig met het aanleggen van je make-up kit en je denkt dat je alles hebt. Foundations, blushes, oogschaduw, brushes, … Je hebt alles. Toch zijn er nog een heleboel andere zaken die echt onmisbaar zijn in je koffer.

Denk maar bv. aan tools om hygiënisch te werken. Hierbij bedoel ik zaken zoals spatels, lipgloss applicators, desinfecteergel, ontsmettingsalcohol, vochtige doekjes, … Ook deze zaken mag je zeker niet vergeten!

Verder zijn er ook nog andere belangrijke zaken zoals visitekaartjes, haarproducten om snelle haar touchups te doen, doorzichtige nagellak, nagellakremover enz. Kortom, als make-up artist stopt je kit dus niet bij alleen de make-up.

Dit waren dus een aantal belangrijke tips waar je zeker rekening mee moet houden als je aan een professionele make-up kit wilt beginnen bouwen. In een later artikel wil ik jullie ook zeker graag eens meenemen doorheen de items die ik jullie kan aanraden om in je kit te stoppen. Dit was echter het prille begin want zonder een aantal basisprincipes is het misschien wel lastig om goed te beginnen. Ik hoop dat deze tips nuttig waren!

Welke tips zou jij nog graag zien verschijnen?

Share:

1 Comment

  1. September 15, 2018 / 3:06 pm

    Wat een fijne tips zeg! Heel erg interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?