web analytics

Make-up bij een grote neus

Make-up is een magisch tovermiddel. Je kunt je positieve punten er extra mee benadrukken maar het is ook ideaal om je minder positieve punten mee weg te werken.

Door een techniek genaamd contouren kun je schaduwen leggen over bepaalde zaken die je minder op wilt laten vallen. Zo kun je bv. heel goed make-up gebruiken om een grote neus kleiner te laten lijken.

Maar hoe gebruik je make-up bij een grote neus om je neus optisch te verkleinen? In dit artikel vertel ik welke make-up je daar het best voor gebruikt.

Het principe van schaduw en licht

Om te begrijpen hoe je met make-up je neus kleiner kunt laten lijken moet je eerst het concept van schaduw en licht begrijpen.

Schaduwen gaan ervoor zorgen dat alles wat je donkerder maakt optisch meer naar de achtergrond zal verschuiven. Alles wat je wilt verbergen of kleiner wilt laten lijken moet je donkerder maken.

Alles wat je juist wél in de kijker wilt zetten moet je dus lichter gaan maken. Dit zorgt er voor dat het licht er op weerkaatst waardoor het harder zal opvallen.

Als je van jezelf vindt dat je een te grote neus hebt die je optisch wilt verkleinen, dan ga je er dus voor moeten zorgen dat je deze op een natuurlijke manier donkerder maakt.

Contouren

Je minder favoriete lichaamsdelen minder opvallend maken doe je d.m.v. contouren. Contouren is de schaduwtechniek die binnen de make-upwereld gebruikt wordt.

Om te contouren heb je een product nodig dat donkerder is dan je eigen huidskleur. Hoe donkerder, hoe opvallender het effect zal zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van poederproducten of crèmeproducten.

Het voordeel van een poeder is dat het lekker natuurlijk oogt en dat je het niet zo superprecies hoeft te doen. Daarom is poeder vooral erg geschikt voor beginners.Crèmeproducten hebben dan weer het voordeel dat ze iets preciezer werken. Hierdoor kun je zelfs de kleinste plekjes perfect verdoezelen.

Het enige wat je met deze producten hoeft te doen is deze rondom de neusbrug aanbrengen. Zet de zijkanten van je neusbrug en/of neusvleugels aan met een donkere kleur. Laat de optische illusie de rest van het werk doen!

Te vermijden: glanzende producten

Zoals ik eerder al zei: lichtere (en dus ook glanzende) producten zullen het licht weerkaatsen en je neus alleen maar in de kijker zetten. Als je een kleine neus hebt en deze groter wilt laten lijken is dit de beste techniek!

Heb je echter een grote neus en je wilt deze optisch verkleinen? Blijf dan a.u.b. weg bij glanzende producten zoals highlighters.

Op Youtube zie je veel beautyguru’s een lichte of glanzende highlighter aanbrengen rondom de neus. Dit laat je neus juist sterker opvallen dus probeer dit te vermijden.

Wil je je neusbrug toch een klein beetje accentueren? Kies dan voor een product (zoals bv. een concealer) dat slechts 1 à 2 tinten lichter is dan je natuurlijke huidskleur!

Vind je je neus dus een beetje te groot en wil je deze optisch verkleinen (of juist vergroten)? Hou dan het hele concept van schaduw en licht in je achterhoofd. Dé regel voor make-up bij een grote neus is: alles wat je licht maakt haal je naar voor, alles wat je donker maakt duw je naar achter.

Wil je je (te) grote neus camoufleren met make-up? Dan weet je wat je te doen staat! En je hoeft je er zeker niet voor te schamen aangezien menig Youtuber en influencer deze techniek gebruiken!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?