web analytics

Make-up bij een koortslip

Een koortslip is niet alleen vervelend, het ziet er meestal ook niet zo mooi uit. Dat is natuurlijk niet fijn als je een belangrijk event (zoals bv. een date) hebt of als je je een beetje schaamt voor je koortslip.

Gelukkig valt er met make-up wel iets aan te doen. Je kunt je koortslip namelijk makkelijk corrigeren, mits je rekening houdt met een aantal zaken.

Dit is hoe je make-up bij een koortslip moet aanbrengen:

Hygiëne: hou het steriel

Als je met een koortslip zit is het uiterst belangrijk om zo steriel mogelijk te werken. Je wilt natuurlijk niet dat alle bacteriën van je lip in je producten terechtkomen.

Gebruik je producten daarom NOOIT rechtstreeks aan vanaf de applicator. Breng de producten altijd eerst op je (gewassen) handen aan en breng de producten vanaf je hand aan.

Wil je graag een vloeibaar product zoals een lipgloss gebruiken? Gebruik dan eventueel een wegwerpapplicator en gooi deze telkens meteen na gebruik weg. Zo double dip je dip niet en gaan er geen bacteriën mee je lipgloss in.

Gebruik je een lipstick toch liever recht vanuit de tube? Vergeet dan niet om je lipstick achteraf te ontsmetten met ontsmettingsalcohol. Doe wat alcohol in een schaaltje, dip je lipstick er in en laat je lipstick nadien drogen aan de lucht.

Vloeibare concealer om je koortslip te camoufleren

Wil je je koortslip zo natuurlijk mogelijk camoufleren? Maak dan gebruik van een vloeibare concealer.

Een vloeibare formule is veel makkelijker uit te blenden dan concealer uit een potje. Concealer uit een potje is vaak ook te droog en benadrukt de droogte van je koortslip nog extra.

Is je koortslip nog heel erg rood? Gebruik dan eventueel een groene concealer om de roodheid te camoufleren.

Trek de aandacht naar je ogen

Als je een koortslip hebt is het misschien niet het juiste moment om je lippen in de kijker te zetten. Kies er daarom voor om geen lipstick te dragen of ga voor een nude lipstick.

Probeer om de aandacht naar je ogen te trekken door je ogen net dat tikkeltje meer aan te zetten. Kies voor een smokey eye of zet je ogen aan met lekker veel mascara en/of valse wimpers.

Laat de opvallende rode lipsticks en de glanzende lipglosses dus even aan de kant en zorg dat de focus van je make-up op de ogen ligt.

Het is dus helemaal niet zo moeilijk om je koortslip met make-up te verbergen. Zolang je steriel werkt en niet rechtstreeks bij de koortslip komt met de applicator kan er vrij weinig misgaan.

Kies voor vloeibare, hydraterende formules rondom je koortslip en probeer om de focus zoveel mogelijk bij je ogen te leggen. Zo zal je koortslip helemaal niet meer zo sterk opvallen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?