web analytics

Make-up in de handbagage: dit neem ik mee

Ik hou van verre reizen maar ook kortere citytrips vind ik leuk om te doen. Meestal doe ik deze met alleen handbagage zodat ik de kosten extra laag kan houden. Make-up in de handbagage meenemen kan lastig zijn aangezien je je aan een heleboel regels moet houden. Daarom wil ik jullie in dit artikel laten zien welke make-up ik meeneem op reis!

Regels omtrent skincare & make-up in de handbagage

De belangrijkste regel is dat je alle vloeistoffen in een ziploc bag moet meenemen zodat je deze er eventueel meteen kan uithalen bij de security. Niet iedere luchthaven vereist dat je je vloeistoffen uit de bagage haalt, in Schiphol is dit bv. niet het geval. In Brussels Airport Zaventem moet het wél dus het hangt er een beetje vanaf.

Je moet al je vloeibare producten dus in een doorzichtige ziploc bag meenemen en je mag max. 10 vloeistoffen meenemen. Deze vloeistoffen mogen per product max. 100 ml bevatten.

Welke make-up valt er o.a. onder vloeistoffen? 

  • Vloeibare foundation
  • Foundationprimer
  • Oogschaduwprimer
  • Liquid eyeliner
  • Lipgloss
  • Lippenbalsem in een tube
  • Concealer in een tube

Je doet er dus goed aan om je make-up in de handbagage op voorhand goed uit te plannen aangezien je niet meer dan 10 stuks vloeistoffen mee mag nemen. Bij deze vloeistoffen horen ook skincare, hand sanitizer, … dus probeer zo zuinig mogelijk te zijn en/of vaste make-up mee te nemen.

Deze make-up neem ik mee

Om jullie een klein idee te geven van hoe je het kunt aanpakken leek het me wel handig om te laten zien wat ik meeneem!

Allereerst neem ik enkel een BB cream mee omdat je deze zowel licht kunt aanbrengen als iets zwaarder. Dit kun je in noodgeval ook gebruiken als concealer door een extra hoeveelheid aan te brengen op bepaalde plaatsen. Als je een vette/normale huid hebt is het een zeer goed idee om voor poeder te kiezen i.p.v. een vloeibaar product.

Foundation primer laat ik meestal gewoon achterwege op vakantie. Oogschaduw primer neem ik wél altijd mee op vakantie omdat ik wil dat mijn oogschaduw en mascara goed blijven zitten. De andere vloeibare make-up die meegaat in de handbagage is eyeliner en mascara.

Producten in poedervorm mag je wel gewoon ongelimiteerd meenemen maar ook daar probeer ik zuinig in te zijn. Een citytrip duurt meestal maar een paar dagen dus je hebt echt niet zoveel nodig.

Ik hou ervan om voornamelijk palettes mee te nemen zodat je lekker veel kunt variëren zonder teveel afzonderlijke potjes mee te hoeven sleuren.

Dit zijn alvast een aantal voorbeelden van fijne producten voor onderweg:

Make-up in de handbagage vereist dus wel de nodige voorbereiding maar het is zeker niet onmogelijk om alle nodige make-up mee te nemen in het vliegtuig!

Wees goed op de hoogte van de regels van de luchthaven (over het algemeen zijn de regels hetzelfde maar het kan onderling verschillen per luchthaven) en doe je research.

Plan op voorhand je looks uit en ga voornamelijk voor poederproducten in palettevorm. Zo zal het je zeker lukken om een complete look te bekomen op vakantie, zonder extra bagage in te checken!

Welke producten neem jij mee in de handbagage? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. September 23, 2019 / 4:12 pm

    op sommige vliegvelden zoals john lennon Liverpool airport zien ze oogschaduw en andere poeders ook als vloeistof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?