Make-up kit must-have: MAC Fix+

Het leek me wel eens leuk om jullie mee te nemen in mijn visagiekoffer en om jullie dé must-haves te laten zien die ik altijd bijneem naar opdrachten. Of je nu ook make-up artist wil worden of gewoon de beste en leukste make-up wil leren kennen. Vandaag begin ik met een echt cultproduct waar ik niet meer zonder kan: MAC Fix+.

 photo MAC-Fix-2_zps9xvh9ius.png

Wat is MAC Fix+?

Dit zegt de MAC website: “Een waterval van vitaminen en mineralen, doordrenkt met een kalmerende melange van groene thee, kamille, komkommer en met de frisse natuurlijke, opwekkende Sugi-geur. Zorgt voor een stralend effect, werkt de make-up af. Verstuiven. De huid drinkt het op!

Waarvoor gebruik ik het?

Ik gebruik mijn Fix+ voor meerdere dingen. De belangrijkste functie vind ik dat je pigments er nat mee kunt maken en zo veel intenser. Ik gebruik vaak losse pigments en glitters en door je kwastje eerst even nat te maken met Fix+ hecht alles beter. Je gaat dus geen gigantische smeerboel krijgen plus de kleur wordt er ook nog eens veel intenser door.Ook voor foundation vind ik de Fix+ ideaal. Ik gebruik hem altijd eerst voor ik m’n foundation aanbreng door een beetje Fix+ op een bufferkwast te sprayen. Hierdoor brengt de foundation niet zo cakey aan en krijg je gelijk zo’n glowy finish.

Nadat ik klaar ben met foundation en poeder spray ik nog eens over mijn gezicht om het poederige effect weg te nemen. Let wel op! Fix+ is geen setting spray en gaat je make-up niet langer laten zitten. Wat het wel doet is de make-uplaag wegnemen waardoor je foundation er veel natuurlijker uitziet.

 photo MAC-Fix-1_zps2cdekmcg.png

Waarom is MAC Fix+ een must-have?

Ik vind het zelf het beste ‘water’ op de markt. Ik heb al vaker écht water gebruikt zoals Evian of Avène maar ik merk toch dat ik de nevel hiervan niet zo aangenaam vond. Er kwam teveel nevel uit het flesje of het voelde gewoon té nat, niet echt aangenaam als je make-up op je gezicht hebt.

De MAC Fix+ daarentegen geeft een hele fijne mist. Het is in mijn ogen dus geen echte setting spray maar omdat je hem voor zoveel verschillende doeleinden kunt gebruiken is het voor mij alleszins een must-have.

De MAC Mini Fix+

Er is ook een kleinere flacon van de MAC Fix+ te koop. Ik hou mijn grote Fix+ voor privégebruik en de mini gaat mijn kit in. Hierdoor moet ik minder meesleuren én is mijn kit ook nog eens ordelijker.

Het kan ook zeker wel handig zijn om eerst een mini te kopen voordat je overgaat tot de aankoop van de fullsize Fix+, zo weet je gelijk of het iets voor jou is of niet. Zo’n mini is trouwens ook zeer handig in de zomer, dan heb je altijd verfrissing bij de hand én het is ideaal om te gebruiken na het bijpoederen.

 photo MAC-Fix-3_zpskgfdjxpa.png

Een fullsize MAC Fix+ kost € 16,50 voor 100 ml, voor een kleine Fix+ (30 ml) betaal je € 10,00. Fix+ zit in de permanente collectie en is zowel in de counters als in de PRO store te koop. Ook online kun je dit product terugvinden.

Gebruik jij al een spray voor je make-up?

6 Comments

 1. September 11, 2015 / 8:05 am

  Ik wil hem al lang, maar hem hem nooit gekocht, misschien de mini eens proberen!

 2. Shana
  September 11, 2015 / 8:58 am

  Lijkt me een leuk productje!

 3. September 11, 2015 / 11:41 am

  Ik heb deze zelf ook in de kleine variant en gebruik hem voornamelijk op het einde van mijn make-up… Ik gebruik hem wel als settingspray (oeps) maar ook om mijn gezicht op het einde te verfrissen en een natuurlijk effect te geven! 🙂 Ik ga zeker eens proberen om hem op een kwast te sprayen als ik een pigment gebruik! 🙂

 4. September 11, 2015 / 3:53 pm

  Deze wil ik al lang kopen. Denk dat ik dat binnenkort maar eens ga doen

 5. Sharon
  September 12, 2015 / 9:32 am

  Ja ik heb hem ook, super fijn! Het was ook mijn eerste MAC product ooit omdat ik maar niet kon kiezen welke kleuren mij goed zouden staan, dus ben ik maar voor deze spray gegaan. En ik vind hem ook best betaalbaar!

 6. beautifulday4makeup
  September 12, 2015 / 9:59 am

  Deze wil ik al een tijdje uitproberen. Mss oppikken de volgende keer dat ik bij MAC ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?