Make-up miskopen

Als je veel koopt, dan doe je ook regelmatig een miskoop (ik toch althans). De laatste jaren heb ik een serieuze collectie aan make-up verzameld en er zijn dus toch een paar dingen waar ik zelden tot nooit naar grijp. Die aanzie ik dan als miskoop. Benieuwd naar wat ik allemaal heb gekocht waar ik niet tevreden over ben?

Als ik heel eerlijk moet zijn, zijn het niet echt miskopen. De producten doen allemaal prima hun werk en het zijn op zich best fijne producten. Toch gebruik ze nooit. Waarom niet dan? Het zijn gewoon mijn kleuren niet. Geen enkel van deze producten zou ik afraden, ik zou ze juist aanraden aan andere mensen. Ik laat ze gewoon altijd liggen omdat ik vind dat de kleuren me niet mooi staan, ik kan er geen leuke looks mee bedenken of het is gewoonweg te veel moeite om ze te gebruiken.

Allereerst een foundation. Dit is de Fit Me foundation van Maybelline in de kleur 115, de lichtste kleur. Zoals jullie misschien wel weten ga ik geregeld naar de zonnebank en heb ik ondertussen een huidskleur die tussen de NC20 en NC25 ligt bij MAC, deze foundation van Maybelline leunt eerder aan bij een NC15. Ook toen ik nog lichter was stond deze foundation me niet, ondanks de gele ondertoon in het flesje is deze foundation toch vrij roze (althans deze kleur toch). Ik heb een hele gele ondertoon dus het zag er echt uit als een masker. De foundation op zich is wel erg fijn.

Nog een foundation die ik amper gebruik: Healthy Mix Serum van Bourjois.  Hier past de kleur wel heel goed bij mij, de kleur is zelfs perfect. Ik vind alleen de finish niet zo mooi bij mij. Hij heeft een medium dekking die er vrij mat uitziet, het ziet er ook een beetje uit als een masker. Ook wordt de kleur een beetje oranje door de dag, iets wat ik niet echt prettig vind. De gewone Healthy Mix gebruik ik nochtans wel heel graag!

Ik ben gek op oogschaduwpalettes maar toch zijn er een paar waar ik echt spijt van heb dat ik ze heb gekocht. Vooral dit palette van Catrice dan. Dit is een palette uit de Las Vegas collectie en ik dacht dat ik hier zoveel leuke looks mee zou maken. Ik ben dol op smokey eyes en dit palette bevat een hoop donkere kleuren. Alleen… Het pigment slaat enorm tegen. De lichtste kleur in het palette is supergoed gepigmenteerd maar de donkere kleuren absoluut niet. Het kost me dus echt teveel moeite om de kleuren dekkend aan te brengen, ik blijf maar met mijn kwast over het palette gaan. Ook met Fix+ of water erbij worden ze niet dekkender, jammer. Normaal ben ik echt fan van de Catrice oogschaduwpalettes!

Nog een product van Catrice waar ik nooit naar grijp: Mirror, Mirror, … van de Glamourama collectie. Zoals je hierboven op de foto kunt zien is het echt een prachtige oogschaduw, hij is ook heel gepigmenteerd. Ik sta alleen totaal niet met zilver. Grijs verwerk ik graag in smokey eyes maar met zilver kan ik totaal niet overweg. Het vloekt ook een beetje met mijn gele ondertonen en lichtbruine haar. Ik kan deze kleur gewoon niet laten werken voor mij.

Er is buiten zilver nog een kleur die niet werkt voor mij: blauw. Heel donkerblauw lukt nog wel, dat is mooi als smokey eye. Pastels en medium blauw daarentegen, dat zijn echt mijn kleuren niet. Blauw is jammer genoeg iets wat vaak terug voorkomt in dit palette van Wet n Wild. Het is het palette in de kleur 398 Fantasy Island. De oogschaduws zijn enorm goed gepigmenteerd, kruimelen niet al te hard en blenden fijn. Toch, door de kleurkeuzes, draag ik het nooit.

Dit palette van Essence had ik ooit gekocht omdat het echt op zo’n palette van Urban Decay leek. Alleen, ik vind de verpakking vreselijk irritant. De oogschaduws vind ik op zich ook niet zo fijn, te veel lichte kleuren (zelfs de donkere kleurtjes swatchen veel lichter dan ze werkelijk zijn) en ze kruimelen ook nog eens vrij hard. Echt geen palette voor mij!

Een paar jaar terug was er een serieuze hype in beautyland: Everyday Minerals. Dit was mede dankzij Mascha van Beautygloss die altijd ravede over deze producten. Ik moet toegeven: ik heb veel producten van mijn EDM in mijn stash en vooral hun minerale foundations vind ik super, ik gebruik ze ook nog steeds met veel liefde. Alleen dit product vind ik vreselijk, dit is de blush in Best Friends. De blush is streperig, blend voor geen meter en voor foundation wil ik nog wel dealen met de irritante verpakking. Voor dit product dus niet. Foundation zie je ook niet als het op je handen terechtkomt, deze donkere blushkleur dus wél. Geen product voor mij, jammer genoeg.

Zo, dit waren dus al mijn miskopen. Op zich niet veel mis met de producten, gewoon niet mijn kleuren.

Welke producten heb jij in je stash die je nooit gebruikt?
Heb je misschien tips hoe ik van deze producten nog iets leuk kan maken?

3 Comments

  1. April 28, 2013 / 10:25 am

    Ik heb een paarse lipstick van catrice waarvan ik dacht dat hij echt gepigmenteerd zou zijn, maar dit was niet het geval, bummer dus!

  2. April 28, 2013 / 11:24 am

    Jammer van dat catrice palletje hij ziet er echt leuk uit! Ik heb niet zoveel miskopen want ik lees altijd eerst reviews en als iets mij niet bevalt geef ik het weg 😛

  3. May 1, 2013 / 1:56 pm

    Ik betrap me er soms ook op en meestal gooi ik het na een tijdje dan weg. Jammer maar helaas, af en toe gebeurt er eens een miskoopje he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?