web analytics

Make-up musthaves voor de oudere huid

Make-up is voor alle leeftijden! Ja, zelfs met een oudere huid kun je prima make-up dragen en hoef je zeker niet bang te zijn dat make-up je ouder laat lijken of in de rimpeltjes gaat kruipen.

Er zijn echter wel een aantal ongeschreven regels die je kunt toepassen om je oudere huid zo mooi mogelijk in de kijker te plaatsen. Het is daarom zeer belangrijk om met je oudere huid mee te werken i.p.v. deze tegen te werken. Het kan dus wel zijn dat je je technieken een beetje aan moet passen en ook wat meer op bepaalde producten moet gaan letten.

Met deze make-up musthaves voor de oudere huid zal je helemaal stralen!

Cent Pur Cent SPF50 gezichtsbescherming (te koop bij Pharmamarket)

Het maakt niet uit of je jong of oud bent, een goede zonbescherming is altijd een must! Zeker indien je al wat last hebt van (beginnende) rimpels wil je natuurlijk ook wel erger voorkomen. Ook wordt de oudere huid met de jaren wat dunner waardoor deze sneller kan verbranden.

Een goede zonbescherming voor de oudere huid is deze van het minerale merk Cent Pur Cent. Deze crème heeft een egaliserende finish en zorgt voor een natuurlijke glow. Je kan hem gebruiken als zonnecrème, als primer of als een zeer lichte foundation.

Door de lichtgewicht formule laat hij zich makkelijk uitblenden over de huid en kruipt hij niet in de rimpels of fijne lijntjes.

Essence Matte Comfort lipliner (te koop bij Boozyshop)

Doorheen de jaren worden onze lippen wat dunner en verdwijnt het randje rond de lippen waardoor ze nog eens extra definitie verliezen. Daarom kan het helpen om je lippen te omlijnen met een langhoudend lippotlood.

Een lippotlood zorgt voor een duidelijke omranding van je lippen, geeft ze weer extra volume en is ook nog eens een goede basis voor je lipstick waardoor deze langer blijft zitten.

Je kiest best voor een lipliner die lang blijft zitten en die vooral ook comfortabel aanvoelt. Deze lippotloden van Essence zijn perfect én ze zijn ook nog eens goedkoop.

Bruin oogpotlood (te koop bij Bol.com)

Het is niet omdat je wat ouder wordt dat je je ogen niet meer mag omlijnen! Echter is het wel wijs om harde kleuren zoals zwart te vermijden aangezien dit te donker en te dramatisch zal zijn. Zwart laat je ook nog eens ouder lijken en zorgt ervoor dat de ogen optisch verkleind worden.

Daarom kies je best voor een zachtere kleur om je ogen te omranden. Een kleur zoals (donker)bruin of grijs is dan perfect. Zo krijg je nog steeds de definitie waar je naar op zoek bent maar blijft je blik open.

Liefst kies je voor een oogpotlood dat meteen veel kleur afgeeft en dat makkelijk over de ogen glijdt. Een droger oogpotlood kan nogal pijnlijk zijn en de huid uitrekken waardoor rimpels extra benadrukt worden. Hoe crèmiger het oogpotlood, hoe beter.

Een echte aanrader zijn de Contour Clubbing potloden van Bourjois. Deze geven veel kleur af, hebben een volle crèmetextuur en zijn ook nog eens waterproof waardoor ze de hele dag perfect blijven zitten, zélfs als je last hebt van tranende ogen.

Moira Cream Blush (te koop bij Boozyshop)

Kies voor crème blushes in plaats van poeder blushes voor een frissere, natuurlijkere uitstraling. Een crème blush is super makkelijk om aan te brengen en te blenden waardoor het een zeer natuurlijk resultaat geeft.

Als je een crème blush gebruikt zie je vaak ook niet dat je echt make-up draagt want opvallende, zware make-up is echt niet zo mooi bij een iets oudere huid. Met een vloeibaar product krijg je meer een gezonde blos zonder rimpels en volumeverlies te benadrukken, zoals bij een poederig product vaak wel het geval is.

Deze crème blushes van Moira zijn makkelijk op te bouwen én bevatten extra hydraterende ingrediënten waardoor ze de huid zeker niet uitdrogen. Kies voor een zacht, neutraal kleurtje zoals perzik of zachtroze voor een gezonde gloed.

Clinique Even Better concealer (te koop bij Bol.com)

De Clinique Even Better lijn is perfect voor mensen met een oudere huid. De producten binnen dit gamma hebben geen extreem opvallende dekking maar geven een natuurlijk resultaat, zijn makkelijk te blenden én zijn voornamelijk goed geschikt voor pigmentvlekken en donkere kringen.

De Even Better lijn is dan ook perfect geschikt als je last hebt van droogtelijntjes, rimpels of donkere kringen. Hij verbergt alle problemen rondom de ogen zonder een dikke cakelaag achter te laten of in de lijntjes te kruipen.

Dankzij de hydraterende formule zorgt hij ook voor een verzorgend effect onder de ogen zodat de concealer je zeker niet ouder laat lijken of rimpels benadrukt!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?