web analytics

Make-up remover zonder olie

Tegenwoordig bestaat vrijwel iedere make-up remover uit twee fasen. Deze fasen bevatten vaak ook olie om de make-up goed weg te krijgen. Dit werkt natuurlijk fantastisch maar niet iedereen wordt blij van een vettige olielaag op de ogen.

Gelukkig zijn er hier en daar nog wat fijne removers op de markt die geen olie bevatten en dus ook geen vettig laagje achterlaten.

Ben je nog op zoek naar een make-up remover zonder olie? Met deze producten zit je alvast goed:

Micellair water

Micellair water is een product dat bestaat uit kleine deeltjes (micellen) die vuil en make-up aantrekken. Hierdoor is micellair water al jarenlang een enorm populaire make-up remover.

Je kunt het gewoon gebruiken om je huid mee op te frissen om te reinigen maar het werkt dus ook perfect rondom de ogen om oogschaduw en mascara te verwijderen.

Het werkt snel, efficiënt én het laat dus geen vettig laagje achter op je ogen omdat het in essentie gewoon een soort water is.

Deze micellaire waters zijn zeker de moeite waard om te proberen:

The Body Shop Gentle Eye Make-Up Remover (te koop bij The Body Shop)

Wie geen al te opvallende oogmake-up draagt of snel last heeft van gevoelige ogen kiest best voor een milde reiniger. Deze The Body Shop Gentle Eye Make-Up Remover is daar het perfecte voorbeeld van.

Dit product lost je oogschaduw, mascara en eyeliner simpel op zonder de ogen te irriteren. Het is een soort van reinigingsmelk dus je hoeft niet bang te zijn voor een vettige olielaag.

Dankzij zijn milde werking is hij perfect voor mensen met gevoelige ogen, contactlenzen of allergieën!

GLOV Moon Pads (te koop bij Lookfantastic)

De GLOV Moon Pads zijn kleine doekjes die gemaakt werden uit microvezel. Deze microvezels verwijderen alle soorten make-up zoals oogschaduw, mascara, foundation en ga zo maar verder.

Het fijne aan deze microvezels is dat ze je make-up kunnen weghalen zonder product te gebruiken. Je kunt je make-up dus volledig verwijderen met enkel water.

Doordat je geen extra product hoeft te gebruiken hoef je dus ook niet bang te zijn dat het vettig aan gaat voelen want tja… Je gebruikt enkel en alleen maar water!

De GLOV Moon Pads zijn de ideale low waste oplossing om je make-up snel en efficiënt mee te verwijderen.

Zoals je kunt zien: het is helemaal niet zo lastig om een goede make-up remover zonder olie te vinden.

Moest je dus echt geen fan zijn van dat vettige gevoel op je ogen of je draagt sowieso niet al te veel oogmake-up, dan moet je deze make-up removers zeker eens een keertje uitproberen.

Hoe haal jij je make-up weg?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. November 15, 2020 / 11:58 am

    Leuke tips! Ik gebruik ook graag van die microvezel doeken. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?