web analytics

Make-up schoonmaken en bewaren: tips

Laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van onze make-upstash. Maar als het op het bewaren en schoonmaken aankomt, is het tijd om serieus te worden.

Niemand wil immers een gezicht vol bacteriën want dat is niet alleen vies, het zorgt ook nog eens dat je sneller puistjes krijgt. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je make-up sneller slecht wordt.

Daarom is het belangrijk om goed voor je make-up en je make-up brushes te zorgen. Een goede hygiëne is een absolute must! Gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je make-up proper en hygiënisch blijft.

Hoe moet je je make-up schoonmaken en bewaren? Dat vertel ik in dit artikel!

Feit: Make-up heeft een houdbaarheidsdatum

Je make-up heeft geen eeuwig leven. Net als een melkpak heeft het een houdbaarheidsdatum. Oude make-up kan niet alleen minder effectief zijn, maar het kan ook je huid beschadigen. Volgens studies bevatten verlopen producten een hoger risico op bacteriële groei.

Jammer maar je moet dus wel degelijk make-up weggooien als het niet meer goed is. Zeker vloeibare make-up zoals mascara’s en lipgloss zijn een echte broeihaard voor bacteriën en dienen echt wel op tijd weggegooid te worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat bijna 70% van de mensen niet regelmatig de houdbaarheidsdatum van hun make-up controleert. Neem dus een minuutje om te kijken of je favoriete foundation niet toevallig een verlopen datum heeft.

Weetje: Bacteriën houden van warmte

Je badkamer is misschien niet de ideale plek om je make-up te bewaren. De warmte en vochtigheid kunnen de perfecte omstandigheden creëren voor bacteriën om feest te vieren op je favoriete oogschaduwpalette.

Tip: Bewaar make-up op een koele, droge plaats

Hou je make-up goed in de gaten en bewaar het altijd zo koel mogelijk. Oké, misschien is een hele koelkast wat overdreven, maar een koele, droge plek zal wonderen doen voor de levensduur van je make-up.

Bewaar je make-up liefst ook in afgesloten containers om de blootstelling aan lucht te verminderen. Lucht kan de textuur van producten zoals crèmes en poeders beïnvloeden en zorgt er ook voor dat je make-up sneller bederft.

Statistiek: 89% van de vrouwen reinigt haar kwasten nooit

Wanneer is de laatste keer dat je je make-upborstels hebt gereinigd? Uit onderzoek blijkt dat bijna 9 op de 10 vrouwen dit nooit doen. Jammer want vieze borstels kunnen niet alleen je make-up beïnvloeden maar ook puistjes veroorzaken. Door telkens opnieuw met dezelfde kwasten in je make-up te dippen breng je altijd nieuwe bacteriën over die zich kunnen verspreiden.

Tip: Reinig je make-upborstels regelmatig

Een snelle wekelijkse reiniging kan echt wonderen doen. Je kunt een speciale make-upborstelreiniger aanschaffen maar je kunt ze ook gewoon wassen met een milde (baby)shampoo. Of je desinfecteert je kwasten met alcohol, een snelle en goedkope manier om je make-upbrushes goed schoon te krijgen.

Maak ook de buitenkant van je make-upverpakkingen regelmatig schoon om stof en bacteriën te verwijderen. Dit is vooral belangrijk voor producten met pompen of doppen want ook hier kunnen bacteriën zich makkelijk aan vasthechten en zo in je producten of op je gezicht terechtkomen.

Hoe zorg jij ervoor dat je make-upstash fris en schoon blijft?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?