Make-up tips voor dunne lippen

Make-up is een fantastische tool die je kunt gebruiken om je minder favoriete punten van je gelaat wat aan te passen. Als je van jezelf vindt dat je dunne lippen hebt kun je ze met de juiste make-up een heel stuk groter laten lijken.

Met make-up komen er geen fillers aan te pas, enkel een aantal optische illusies. Perfect om mee te experimenteren of om dagelijks van look te veranderen!

Ik laat mijn lippen ook vaak wat groter lijken m.b.v. make-up. Dit zijn mijn favoriete make-up tips voor dunne lippen:

Ga voor glans

Als je voor een optische illusie met make-up wilt gaan moet je de basisprincipes goed onthouden. De basisprincipes van make-up zijn dat alles wat je op wilt laten vallen lichter moet maken. Alles wat je weg wilt werken moet je dan weer donkerder maken.

Je kunt dus bv. voor een lichtere lipstick gaan maar ook glans zorgt voor datzelfde effect. Iets glanzend gaat namelijk het licht aantrekken en weerkaatsen. Dit zorgt ook voor diezelfde optische illusie!

Vind je van jezelf dat je dunnere lippen hebt en je wilt je lippen groter laten lijken? Dan kies je best niet voor matte producten maar ga je best telkens voor een glanzend product.

Glanzende lipproducten zijn er in verschillende soorten en maten. Vooral lipgloss is een fijn product om je lippen groter te laten lijken. Je hebt lipglosses die glitters bevatten maar je hebt ook lipgloss die enkel kleur bevat.

Beide producten zijn ideaal om je lippen groter te laten lijken. Een lipgloss met glitter gaat een extra opvallend effect geven maar je kunt dus ook prima uit de voeten met een normale crème lipgloss. Het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur!

Bijtekenen met lipliner

Naast het spelen met licht en glans kun je je lippen ook gewoon groter tekenen met lipliner.

Vroeger werd lipliner voornamelijk gebruikt als basis voor je lipstick zodat deze langer houdbaar blijft en niet uitloopt. Tegenwoordig wordt lipliner echter vaker gebruikt om je lippen vorm te geven.

Je kunt je lippen echt helemaal van vorm veranderen indien je dit zou willen. Geen opvallende cupidoboog? Simpel, teken hem gewoon een beetje scherper met een lipliner. Geen grote lippen? Teken ze zowel langs de onderkant als de bovenkant een beetje breder.

Natuurlijk moet je oppassen dat je geen clownseffect creëert als je ter ver buiten de liplijnen gaat kleuren. Beter zet je enkel een onopvallend lijntje vlak rond je natuurlijke liplijn.

Als je je lippen bij gaat tekenen met lipliner kies je best voor een neutrale kleur of een kleur die perfect bij je lipstick past. Als je een te donkere lipliner kiest krijg je zo’n typisch 90’s Pamela Anderson effect en dat wil je misschien toch niet helemaal! đŸ˜‰

Dit waren mijn favoriete make-up tips voor dunne lippen. Met een glanzende lipstick of lipgloss en een nude lipliner kun je je lippen op een natuurlijke manier groter doen lijken.

Je hebt helemaal geen fillers nodig om je lippen een maatje groter te maken. Leuk om eens mee te experimenteren of om voor een iets dramatischere look te gaan!

Ik ben niet ontevreden over mijn lippen maar ik vind het zeker wel eens tof om ze iets opvallender aan te zetten met een lipliner of om ze voller te laten lijken met een glossje.

Teken jij je lippen soms bij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?