web analytics

Make-up tips voor dunne lippen

Make-up is een fantastische tool die je kunt gebruiken om je minder favoriete punten van je gelaat wat aan te passen. Als je van jezelf vindt dat je dunne lippen hebt kun je ze met de juiste make-up een heel stuk groter laten lijken.

Met make-up komen er geen fillers aan te pas, enkel een aantal optische illusies. Perfect om mee te experimenteren of om dagelijks van look te veranderen!

Wil je je dunne lippen groter laten lijken? Pas dan de volgende tips toe:

Dunne lippen voller laten lijken? Ga voor glans!

Als je voor een optische illusie met make-up wilt gaan moet je de basisprincipes goed onthouden. De basisprincipes van make-up zijn dat alles wat je op wilt laten vallen lichter moet maken. Alles wat je weg wilt werken moet je dan weer donkerder maken.

Je kunt dus bv. voor een lichtere lipstick gaan maar ook glans zorgt voor datzelfde effect. Iets glanzend gaat namelijk het licht aantrekken en weerkaatsen. Dit zorgt ook voor diezelfde optische illusie!

Vind je van jezelf dat je dunnere lippen hebt en je wilt je lippen groter laten lijken? Dan kies je best niet voor matte producten maar ga je best telkens voor een glanzend product.

Glanzende lipproducten zijn er in verschillende soorten en maten. Vooral lipgloss is een fijn product om je smalle lippen groter te laten lijken. Je hebt lipglosses die glitters bevatten maar je hebt ook lipgloss die enkel kleur bevat.

Beide producten zijn ideaal om je lippen groter te laten lijken. Een lipgloss met glitter gaat een extra opvallend effect geven maar je kunt dus ook prima uit de voeten met een normale crème lipgloss. Het hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur!

Lippen groter laten lijken d.m.v. een lipliner

Naast het spelen met licht en glans kun je je lippen ook gewoon groter tekenen met lipliner en dus eigenlijk een beetje valsspelen met de grootte van je lippen!

Vroeger werd lipliner voornamelijk gebruikt als basis voor je lipstick zodat deze langer houdbaar blijft en niet uitloopt. Tegenwoordig wordt lipliner echter vaker gebruikt om je lippen vorm te geven.

Je kunt je lippen echt helemaal van vorm veranderen indien je dit zou willen. Geen opvallende cupidoboog? Simpel, teken hem gewoon een beetje scherper met een lipliner. Geen grote lippen? Teken ze zowel langs de onderkant als de bovenkant een beetje breder.

Natuurlijk moet je oppassen dat je geen clownseffect creëert als je ter ver buiten de liplijnen gaat kleuren. Beter zet je enkel een onopvallend lijntje vlak rond je natuurlijke liplijn i.p.v. echt een compleet nieuwe lijn te tekenen.

Als je je lippen bij gaat tekenen met lipliner kies je best voor een neutrale kleur of een kleur die perfect bij je lipstick past. Als je een te donkere lipliner kiest krijg je zo’n typisch 90’s Pamela Anderson effect en dat wil je misschien toch niet helemaal! 😉

Dit waren mijn favoriete make-up tips voor dunne lippen waarmee je je lippen groter doet lijken. Met een glanzende lipstick of lipgloss en een nude lipliner kun je je smalle lippen op een natuurlijke manier optisch vergroten!

Je hebt helemaal geen fillers nodig om je lippen een maatje groter te maken. Leuk om eens mee te experimenteren of om voor een iets dramatischere look te gaan! Het is zeker niet verkeerd om je lippen groter te laten lijken d.m.v. een lipgloss of een lipliner. Make-up is er juist om mee te spelen!

Teken jij je lippen soms bij?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?