web analytics

Make-up verwijderen met olie

Make-up verwijderen met olie gaat lekker snel en makkelijk. Door de olie laat je make-up vrijwel meteen los, of deze nu waterproof is of niet.

Toch zijn er niet zoveel mensen die effectief een olie gebruiken maar nog steeds voor van die (slechte) reinigingsdoekjes gaan of een normale cleanser gebruiken waarbij ze eindeloos moeten boenen.

Ik zette de daarom de beste make-up removers met olie op een rijtje!

Waarom make-up verwijderen met olie?

Make-up remover op basis van olie is perfect om (waterproof) make-up snel en efficiënt mee te verwijderen. Zelfs de meest hardnekkige make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon als je een olie gebruikt. Het is ook nog eens milder voor je huid dan een agressieve make-up remover.

Het is ook nog eens beter voor het milieu omdat je geen extra afval hebt. Het enige wat je nodig hebt is je make-up remover, wat water en eventueel een washandje (of herbruikbaar wattenschijfje) om alles weg te vegen.

Daarnaast zal je huid na het reinigen ook nog eens lekker zacht en verzorgd aanvoelen i.p.v. uit te drogen of trekkerig aan te voelen.

De beste make-up removers met olie:

DHC Cleansing Oil – € 12,45

De DHC Cleansing Oil is dé bestverkochte make-up remover olie wereldwijd. Het product komt oorspronkelijk uit Japan maar ondertussen is de hele wereld, waaronder ikzelf, verzot op deze olie.

Deze cleansing oil werkt namelijk ontzettend snel en is pérfect voor waterproof make-up. Met slechts een paar druppels olie haal je gelijk al je make-up van je gezicht af. Op 2 à 3 minuten is al je (hardnekkige) make-up perfect verwijderd waardoor dit de ideale reiniger is om ‘s nachts na het uitgaan te gebruiken. Als je echt geen zin meer hebt om je huid grondig te reinigen is zo’n snelwerkende olie natuurlijk perfect.

Daarnaast laat hij ook geen vettig olieachtig laagje achter na het reinigen. Je kunt meteen na het reinigen verder gaan met de rest van je routine. Doordat hij geen vettig laagje achterlaat veroorzaakt hij dus ook geen puistjes of mee-eters!

The Body Shop Camomile Dissolve The Day Make-Up Cleansing Oil – € 15,00

Deze make-up remover heeft een kalmerende werking dankzij de toevoeging van kamille. Hierdoor is deze make-up cleansing oil dus ook perfect voor mensen met een gevoelige huid die niet veel kan hebben. Als je snel last hebt van een pijnlijke, trekkerige huid na het reinigen moet je deze dus zeker eens proberen.

De cleansing oil is heel erg zacht voor de huid en werkt heel goed in combinatie met herbruikbare doekjes (zoals de herbruikbare wattenschijfjes van The Body Shop). Hierdoor kun je je huid op de meeste milde manier reinigen.

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm – € 42,95

Deze Emma Hardie Cleansing Balm komt in een vaste vorm maar verandert door de warmte van je vingers in een heerlijk luxueuze olie. Deze olie werkt verzorgend voor de huid en is daarom ook uitermate goed geschikt voor mensen die last hebben van een (zeer) droge huid.

Dankzij de ontspannende geur van moringa is het een zalig product om te gebruiken. Zeker ‘s avonds is het een fijn product om toe te voegen aan je routine, je bent helemaal relaxed als je je make-up verwijdert met deze cleansing balm.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?