web analytics

Make-up verwijderen met pads: 3 soorten getest

Make-up verwijderen met pads is een makkelijke en ecologische manier om je make-up snel te verwijderen. Je hebt enkel wat water nodig (of micellair water) en je make-up verdwijnt meteen.

Hierdoor heb je minder afval tegenover gewone wattenschijfjes en het is ook nog eens veel beter voor je portemonnee.

Ik heb doorheen de jaren een aantal make-up remover pads uitgetest. In dit artikel laat ik ze zien en vertel ik kort meer over ieder product!

Garnier Micellar Reusable Make-up Remover Eco Pads (te koop bij Bol.com voor € 5)

De Eco Pads, op basis van ultrazachte micro- vezels, zijn in combinatie met het Garnier Micellair Water Classic of Biphase, ontworpen om elke vorm van make-up te verwijderen: van poeders en lippenstift tot mascara en foundation.

In combinatie met het Garnier Micellair Water, kan het wattenschijfje gebruikt worden om zowel ’s morgens als ’s avonds make-up te verwijderen. Je huid zal zacht en fris aanvoelen.

Je hoeft ze echter niet alleen met het Garnier Micellair Water te gebruiken, met andere producten doen ze hun werk ook heel erg goed. Ik heb ze al gebruikt met ander micellair water, met toners én met peelings en het werkt eigenlijk met ieder product even goed.

Persoonlijk gebruik ik ze het liefst in combinatie met een cleansing oil zoals de DHC Deep Cleansing Oil. Dan gebruik ik de olie droog om al mijn make-up los te weken en daarna haal ik de olie eraf met de Garnier Eco Pads, in combinatie met wat water. Waterproof make-up verdwijnt dan binnen de minuut volledig van mijn gezicht!

Ook de prijs is zeer fijn. Je koopt al 3 stuks van deze pads voor slechts € 5 en ze gaan echt ontzettend lang mee, zelfs als je ze na ieder gebruik uitwast.

The Body Shop herbruikbare wattenschijfjes (te koop bij The Body Shop voor € 14)

De herbruikbare wattenschijfjes van The Body Shop, gemaakt van biokatoen en bamboe, komen in een handig zakje van 7 stuks dus je krijgt er eentje voor iedere dag. Zoals je kunt zien worden ze gemarkeerd met de dag van de week zodat je zeker bent dat je iedere dag een vers watje kunt pakken. Het zakje waarin ze verkocht worden is ideaal als je de watjes in de wasmachine wilt gooien.

Ze zijn ook heel erg dun, iets wat ik zeker heel erg fijn vind bij dit soort wattenschijfjes. Vaak zijn herbruikbare wattenschijfjes wat aan de dikkere kant (zoals bv. de GLOV Moon Pads) en dat werkt heel goed om make-up te verwijderen maar voor dunnere, vloeibare producten zoals toner vind ik het vaak toch iets minder goed werken.

Een dun wattenschijfje benadert meer hoe een standaard wegwerpwattenschijfje werkt en aanvoelt op de huid. Hou je dus niet van dikke wattenschijfjes en je zoekt nog een duurzame oplossing, dan moet je deze eens bekijken.

GLOV Reusable Pads (te koop bij Lookfantastic voor € 6,95)

GLOV is een merk dat jullie misschien al wel kennen. Ze staan vooral bekend om hun make-up remover washandjes die je make-up weghalen zonder dat je een reinigingsproduct moet gebruiken. Tegenwoordig hebben ze echter ook ‘klassieke’ wattenschijfjes omdat niet iedereen zo’n grote handschoen even praktisch vindt.

De GLOV Reusable Pads zijn kleine doekjes die gemaakt werden uit microvezel. Deze microvezels verwijderen alle soorten make-up zoals oogschaduw, mascara, foundation en ga zo maar verder.

Het fijne aan deze microvezels is dat ze je make-up kunnen weghalen zonder product te gebruiken. Je kunt je make-up dus volledig verwijderen met enkel water, al kun je ze ook in combinatie met producten gebruiken.

Het enige jammer aan deze pads van GLOV vind ik dat ze nogal aan de dikke kant zijn. Ze zijn superzacht en werken prettig maar als je een klassiek wattenschijfje gewoon bent, dan is de dikte van zo’n GLOV pad wel even wennen. Op dat vlak vind ik die van The Body Shop of Garnier wel ietsje fijner.

Conclusie

Persoonlijk vind ik die van Garnier het fijnst maar ook die van The Body Shop zijn zeker de moeite waard, qua kwaliteit en feeling lijken deze heel erg sterk op elkaar. Die van The Body Shop zijn vooral heel erg handig omdat je gelijk zeven doekjes krijgt, eentje voor iedere dag. Daardoor hoef je ze niet direct uit te wassen maar kun je ze opsparen en mee uitwassen in de wasmachine met je gewone wasgoed.

Die van GLOV vind ik eigenlijk de minste van de drie. Je krijgt slechts één pad in een verpakking (vroeger waren dit er twee maar helaas is dat dus verminderd), dat is zeer weinig in vergelijking met de andere twee merken die ik hier laat zien. Ook de dikte van de pad vind ik persoonlijk niet zo prettig, ik werk liever met een dunner exemplaar.

Het hangt echter allemaal af van persoonlijke voorkeur dus test zeker een paar verschillende merken uit, misschien is jouw mening wel helemaal anders.

Je make-up verwijderen met pads is alleszins een goed idee. Het bespaart weer een hele hoop vuilnis én het is ook nog eens beter voor je portemonnee. Daarnaast zijn ze even gebruiksvriendelijk als klassieke watjes dus probeer het zeker eens uit.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?