Make-up voor de lichte huid

Hello you pale skinned people! Vandaag wil ik graag een artikel wijden aan producten voor de lichte huid. Nu ik geregeld naar de zonnebank ga heb ik zelf geen lichte huid meer maar ik weet verdomd goed wat een pain in the ass het kan zijn om foundation en concealer te vinden. Niet enkel foundation wil ik vandaag behandelen, ook andere mooie producten die erg mooi bij een lichte huid staan komen aan bod.

Foundation
Er zijn veel drugstore foundations waarvan zelfs de lichtste kleur erg donker is. Een foundation waarvan ik weet dat ze lichte kleuren hebben is Maybelline Fit Me, ik heb zelf de 115 gehad en die is echt wel erg licht. Heb je al een andere favoriete foundation die toch te donker is? Investeer dan in MAC Face and Body White. Dit is een lichte, dunne foundation die je kan mixen met je andere foundations. Hij is vrij prijzig maar je krijgt ook wel 150 ml en daar doe je jaren mee.

Als je online wilt bestellen moet je zeker eens bij Illamasqua kijken. Ze hebben ook veel lichte kleuren en zelfs een witte foundation in hun assortiment.

Concealer

Catrice heeft in zijn laatste assortimentsvernieuwing een nieuwe concealer opgenomen: de Camouflage Cream. Deze komt in drie kleuren en de eerste twee kleuren in het assortiment zijn echt heel erg licht, ze zijn zelfs te licht voor mijn huid (ik ben ongeveer een NC25). Hij dekt ook nog eens heel goed en zou een drugstore dupe voor de MAC Studio Finish moeten zijn.

Blush/bronzer

Hoe lichter de blush/bronzer, hoe beter. Felle of heel gepigmenteerde blushes/bronzers gaan nogal snel fake ogen dus probeer het zo natuurlijk mogen te houden. Ik heb een paar voorbeelden in de collage hierboven gezet zodat je ongeveer weet naar welke tinten je moet zoeken. Bijna elk merk heeft dit soort kleurtjes wel in zijn assortiment dus je zult vast wel iets vinden. Degenen die ik heb gebruikt als voorbeeld zijn: Too Faced Bronzed and Poreless, ELF Golden Bronzer, ELF Peachy Keen en Dior Duo in Peche.

Oogschaduw

Vroeger vond ik donkere, koele kleuren altijd het best staan bij mijn lichte huid. Warme kleuren lieten me meestal nog veel bleker lijken! Daarom opteerde ik vaak voor een mooie smokey eye met zwart, grijs of blauw. Handige producten hiervoor zijn de Catrice Smokey Eyes set in 010 Smoking Area, Gosh Smokey Eyes palette in 04 Blue of je koopt gewoon losse kleurtjes waarmee je je oogschaduw kan uitsmoken zoals MAC Carbon.

Lippen

Felle kleuren vond ik altijd heel mooi staan terwijl nude lips me meestal heel ziek lieten lijken. Vooral raspberry/roze lipsticks staan erg mooi bij een lichte huid. Aanraders zijn Bourjois Rouge Edition in Rose Neon, MAC Impassioned en Catrice Pinker-Bell.

Uiteraard ben je vrij om te dragen wat je wil, ik draag nu ook nog vaak genoeg kleuren die voor een donkere huid bestempeld zijn of producten die niet bij mijn haarkleur of iets dergelijks passen maar zolang jij je er goed bij voelt moet je het vooral doen. Rock that make-up, girl!

Share:

11 Comments

 1. Ayla
  July 22, 2013 / 8:29 am

  dit is een handig artikel voor mij! 😀 x

 2. Lieze
  July 22, 2013 / 11:03 am

  Wat een handige post! Ik hoop dat Catrice en Essence ook met lichte foundations komen, dat is toch iets meer budget…

 3. Lisa R
  July 22, 2013 / 11:46 am

  Wauw, dankje. Dit is echt iets waar ik heel wat aan heb.

 4. martina
  July 22, 2013 / 3:06 pm

  mooie producten!

 5. July 22, 2013 / 5:18 pm

  Wat een handig artikel! Hier zullen veel meiden wat aan hebben, waaronder ik!

 6. July 22, 2013 / 7:02 pm

  Wat een goed artikel! Ik heb zelf ook een heel lichte huid, soms wat gelig door mijn darm klachten en vind het vervelend als mensen steeds vragen of het wel met me gaat…

  Bedankt! xx Kim Buining

 7. July 22, 2013 / 9:52 pm

  Leuk artikel! Zelf vind ik het moeilijk om een goede kleur foundation/concealer te vinden, zeker nu ik iedere dag een ietsiepietsie bruiner word. Ofwel is hij te licht, ofwel te donker. Er zou een foundation moeten bestaan die zich automatisch aanpast aan je huid 🙂 x

 8. July 22, 2013 / 10:38 pm

  Goed artikel! X

 9. The Moustaches
  July 23, 2013 / 2:28 am

  Wat een leuk artikel! Ik heb ook een lichte huid en durf donkere kleuren op mn ogen eigenlijk niet zo goed te dragen, maar ik ga het testen!

 10. Inez
  July 25, 2013 / 5:08 pm

  Handig artikel!
  Ik heb de lichtste concealer van catrice en die past perfect bij mij, ik ben NW20 bij MAC 🙂

 11. July 29, 2013 / 11:37 pm

  heel handig artikel. Ik heb een fair to medium kleurtje, vaak kan ik ook wel een passende kleur vinden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?