Make-up voor groene ogen

Ik schreef eerder al een artikel over make-up voor blauwe ogen en vandaag is de make-up voor groene ogen aan de beurt. Groene ogen zijn heel makkelijk als het op make-up aankomt. Bij groene ogen past bijna alles wel maar ook bij deze oogkleur zijn er toch een paar tinten die je ogen er echt uit laten springen.

Make-up voor groene ogen

Taupe
Taupe is echt mijn favoriete kleur voor groene ogen. Het is dus een soort bruin vermengd met grijs en dat soort tinten maken je groene ogen veel dieper en mysterieuzer. Moest je taupe-kleuren iets te donker vinden en meer een neutrale look zoeken: breng dan een beige/koraal-achtige kleur aan over je gehele ooglid en gebruik dan een taupe in je buitenste ooghoek. Taupe is echt DE musthave kleur voor groene ogen, in my opinion.

Paars
Wil je je ogen niet mysterieuzer maar juist opener en speelser laten lijken? Ga dan voor een paarse tint. Je hoeft natuurlijk niet meteen met knalpaarse oogschaduw rond te lopen, ook binnen paars zijn er veel verschillende gradaties. Je hebt lila, mauve, indigo, … Groene ogen kunnen alle paarstinten wel hebben.

Roze
Niet alleen paarstinten staan je goed, ook roze kun je zeker hebben. Ook bij deze kleur is er weer een hele waaier aan gradaties die mooi staan bij jouw ogen. Babyroze of eerder koraal, het kan allemaal!

Make-up voor groene ogen

Natuurlijk kun je ook gewoon met bruin, grijs of groen aan de slag. De enige kleur die ik alleen echt zou skippen is blauw, dat vind ik gewoon niet flatterend bij groene ogen.

Zoals ik eerder al zei: er zijn geen regels in make-up, alleen dingen die je kunt doen om er op je allerbest uit te zien. Ik heb soms ook gewoon schijt aan de regels en combineer een smokey eye met een donkerrode lipstick, iets wat in de ‘regels’ echt not done is.

Je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt, dit zijn gewoon regels die je kunnen helpen moest je pas beginnen met make-up of niet weten welke kleuren je goed staan.

Hou jij rekening met deze ‘regels’?

Share:

15 Comments

 1. Denise
  October 8, 2014 / 8:18 am

  Yeey, wat een handig artikel! Ik heb zelf ook groene ogen dus dit is natuurlijk super om te lezen!

 2. October 8, 2014 / 9:56 am

  Ik vind groen inderdaad ook de mooiste oogkleur, zeker als vrouw! Leuk artikel met fijne tips!

  • Amy
   Author
   October 8, 2014 / 12:27 pm

   Dankjewel!

 3. brenda
  October 8, 2014 / 10:24 am

  Doe vaak donkerblauwe eyeliner op,laat juist het groen in mijn ogen naar voren komen…

 4. October 8, 2014 / 11:08 am

  Paars, in allerlei tinten! Komt groene ogen erg ten goede!

 5. Mayara
  October 8, 2014 / 11:23 am

  Zelf heb ik hele donkere bruine/zwarte ogen en dan past in principe alles bij mijn ogen. Maar ik draag niet alle kleuren, omdat mijn ogen zo neutraal zijn kijk ik of de kleuren bij mijn huidskleur passen en ook mooi staan anders skip ik het.

  • Amy
   Author
   October 8, 2014 / 12:27 pm

   Dat heb ik zelf ook! Mijn ogen zijn ook bijna zwart maar omdat ik zo’n warme huid heb & goudblond haar ga ik vooral voor de warmere tinten 😀

 6. Zoë-Amber
  October 8, 2014 / 11:45 am

  Eindelijk eens andere suggesties dan het eeuwige paars!

  Ik heb zelf groene ogen en vindt paars echt verschrikkelijk – ga me nu dus maar eens op taupe storten!

  Thanks for the tips XD

 7. October 8, 2014 / 11:46 am

  Roze is echt geen kleur wat ik moet dragen bij mijn groene ogen, ik draag in plaats van roze wel blauw dat staat er ook erg mooi bij!

 8. beautyforgirls
  October 8, 2014 / 12:20 pm

  Ik kan eigenlijk heel veel kleuren hebben. Leuk artikel. Zelf heb ik groen/blauwe ogen.
  Liefs, xxx

 9. October 8, 2014 / 4:32 pm

  Leuk artikel! 🙂

 10. October 8, 2014 / 5:27 pm

  ik heb groene ogen maar deze roze tinten staan me niet ze zijn te koel 😛 ik draag heel veel warme paarse en rode/bordeaux tinten maar ook goud is erg mooi

 11. October 8, 2014 / 8:56 pm

  paars is zo mooi bij groene ogen 😀

 12. Sara
  October 8, 2014 / 10:00 pm

  Wat een mooie verzameling palettes en wat een prachtige kleuren. Ik heb zelf bruin/groene ogen en ik gebruik vrijwel altijd nude of paars. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?