web analytics

Tips voor make-up voor kleine ogen

Make-up is de ideale tool om je favoriete features extra in de kijker te zetten en om je minder favoriete delen wat extra te verstoppen. Zo kun je bv. je ogen een heel stuk groter laten lijken dan ze eigenlijk zijn.

Wil je graag leren wat de beste make-up voor kleine ogen is? Lees dan zeker verder!

Gebruik geen (zwart) oogpotlood op je waterlijn

Make-up werkt als een soort optische illusie. Wat je lichter maakt gaat meer opvallen of groter lijken, wat je donker maakt lijkt dan weer kleiner.

Je kunt het dus waarschijnlijk al wel raden: een zwart of donker oogpotlood op de waterlijn gaat je ogen optisch verkleinen waardoor je blik vermoeider kan ogen en je misschien zelfs ook ouder zult lijken.

Wil je je ogen groter laten lijken maar toch een oogpotlood gebruiken? Kies dan voor een wit of crèmekleurig oogpotlood om je blik verder te openen. Toch liever iets donkerder? Bruin is goed alternatief want het is een stuk minder hard dan zwart maar geeft toch een iets donkerder effect.

Ga voor een lichte oogschaduw in de binnenste ooghoek

Wil je kleine ogen groter laten lijken d.m.v. oogschaduw? Ga dan voor een lichte oogschaduw in de binnenste ooghoek. Door een lichte kleur te gebruiken breng je al het licht naar daar waardoor je blik sowieso meer open en wakker gaat lijken.

Je hoeft hier trouwens niet perse een oogschaduw voor te gebruiken, een wit of beige oogpotlood kan hier ook goed voor werken! Je hebt zelfs speciale highlightende potloden (zoals het Volumiyeux Rose Poudré potlood van Cent Pur Cent) die je ogen optisch nog meer zullen vergroten!

Werk altijd van licht naar donker

Ben je van plan om een uitgebreide oogmake-up aan te brengen en wil je je ogen niet verkleinen maar juist groter laten lijken?

Begin dan altijd met de allerlichtste kleur in de binnenste ooghoek (aan het traankanaal), breng een medium tint aan op het middenste ooglid en zet tot slot de donkerste kleur aan bij je buitenste ooghoek.

Door van licht naar donker te werken open je je blik en gaan je ogen groter lijken. Deze techniek is trouwens ook perfect als je zeer diepliggende ogen hebt!

Kies voor shimmers

De beste oogschaduw voor kleine ogen is een glanzende oogschaduw met shimmers. Shimmers vangen het licht op en weerkaatsen het waardoor je blik automatisch zal openen. Matte oogschaduw gaat dan weer voor het tegenovergestelde effect zorgen en de ogen meer gaan sluiten.

Wil je dat je ogen groter lijken met make-up? Gebruik matte oogschaduw dan uitsluitende in de arcadeboog en ga altijd voor een glanzende oogschaduw op het ooglid.

Lange wimpers zijn een must

Lange wimpers zorgen automatisch voor een meer open blik. Met een goede verlengende mascara kom je dus al een heel eind als je kleine ogen groter wilt laten lijken.

Niet gezegend met lange wimpers? Dan zou je eventueel ook kunnen opteren voor valse wimpers. Valse wimpers zijn er in alle soorten en maten en kunnen ook zeer naturel lijken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ogen ineens té opvallend zullen zijn.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?