web analytics

Make-up voor lensdragers

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik al sinds mijn 14e een bril draag. Mijn bril zit vaak in de weg, zeker tijdens voetbalmatchen. Daarom schakel ik geregeld over op daglenzen, zodat ik gewoon lekker mijn ding kan doen zonder dat ik me zorgen hoef te maken om mijn bril. Make-up voor lensdragers is best een lastig onderwerp omdat je vaak last heb van gevoelige ogen. Daarom wil ik jullie vandaag wat tips en tricks meegeven, zodat je je make-up en lenzen zonder problemen kunt combineren.

lenzen-1

Comfortabele lenzen zijn echt stap nummer 1 bij het dragen van make-up. Als je van jezelf al gevoelige of droge ogen hebt, dan is het erg belangrijk dat je voor de juiste lenzen kiest. Ik heb dit in het begin niet gedaan en had daardoor vaak last van rode en pijnlijke ogen. Ook als beginner is het erg belangrijk dat je met een goed paar lenzen begint, liefst met lenzen die extra vochtig zijn. Deze zijn makkelijk aan te brengen, voelen comfortabel aan en gaan niet irriteren doorheen de dag. Daarom draag ik sinds een jaartje of vier de 1 day Acuvue Moist daglenzen, welke je onder andere bij Lensplaza kunt vinden.

De reden waarom ik deze lenzen zo fijn vind is het ‘moist’ aspect. Bij mijn vorige daglenzen moest ik de hele dag door extra oogdruppels meesleuren omdat mijn ogen zo droog werden gedurende de dag. Ik ben ook nog steeds een énorme kluns, ook al draag ik al vier jaar lenzen. Deze lenzen passen gewoon beter bij mijn ogen en pakken sneller, waardoor ik ze binnen de tien seconden aan heb. Ideaal als je ‘s ochtends nog niet goed wakker bent.

Oogpotloden-1

Doordat de lenzen zo comfortabel aanvoelen hoef ik mijn make-up niet echt aan te passen, het enige waar je mee moet opletten zijn producten die afgeven. Als je producten hebt die niet waterproof zijn durven er wel eens stukjes make-up in je oog terecht te komen, die daarna op je lenzen blijven plakken. Daarom gebruik ik altijd een goed oogpotlood dat lang blijft zitten, zoals de potloden van Urban Decay of de Bourjois Clubbing Waterproof potloden. Ik schreef eerder al een artikel over oogpotloden die uren blijven zitten.

Mijn make-up weghalen is wel een ander geval want als je lenzen draagt is het belangrijk dat je niet te agressief bent. Ik haal mijn lenzen altijd eerst uit mijn ogen voor ik mijn make-up weghaal. Doordat ik daglenzen gebruik kan ik ze na gebruik gewoon weggooien, wat ik echt ideaal vind. Nadat ik mijn lenzen weggegooid heb haal ik mijn make-up eraf met een waterproof remover. Deze van Louis Widmer komt van bij de apotheker en is ideaal voor mensen met gevoelige ogen. Ook is hij oftalmologisch goedgekeurd, waardoor je hem als lensdrager ook gewoon mag gebruiken.

lenzen-2

Ik vind mijn lenzen dus ideaal om te combineren met make-up. Vroeger tikte mijn valse wimpers altijd tegen mijn bril aan of moest ik mijn ooglook veel te donker maken moest je er iets van willen zien. Nu draag ik bij speciale gelegenheden mijn lenzen en valt er niets meer weg van mijn ooglook! Ook vind ik het geweldig tijdens de voetbal omdat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn bril die stuk kan gaan. Het is ook nog eens gemakkelijker als het regent ;-). Natuurlijk draag ik mijn bril nog wel maar de lenzen zijn zeker ideaal om mee af te wisselen. Sinds ik beter weet welke make-up voor lensdragers geschikt is draag ik mijn lenzen weer vaker.

Toch geen fan van lenzen? Dan verwijs ik je graag door naar dit artikel van Goed Gevoel, waarin ze tips geven omtrent het dragen van make-up als je een bril hebt.

Draag jij een bril, lenzen of niets?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. November 6, 2016 / 3:25 pm

  Wat een handige tips!
  Ik draag sinds een half jaartje toch weer lenzen nadat ik al 3 keer geswitcht was; zo fijn! Maar inderdaad, make-up kan een dingetje zijn.. Al gaat het bij mij de laatste tijd wel gewoon goed, maar ik wissel ook niet zo veel van mijn make up omdat ik weet dat de producten die ik nu gebruik goed gaan! Maar voor het geval het ooit weer minder gaat; deze tips sla ik op!

 2. November 6, 2016 / 5:48 pm

  handige post 🙂 zelf heb ik parttime een bril maar wil nog steeds eens aan de lenzen gaan!

 3. Lisa
  November 6, 2016 / 11:48 pm

  Ik draag zelf nu zo’n 6 jaar (wow wist niet dat het al weer zo lang was) maandlenzen. Nu ben ik nog steeds iemand die niet heel vaak make-up draagt, maar echt last van de make-up heb ik niet in combinatie met mijn lenzen. Eerder bij het afhalen van de make-up, maar ja ik ben soms ook zo dom om de make-upremover een beetje in mijn ogen te laten stromen, zonder contactlenzen zal dit ook erg onaangenaam zijn. Wat ik echter al wel vaker heb meegemaakt is dat als ik niet helemaal goed aan het opletten ben perrongeluk het borsteltje van de mascara op mijn contactlens dip waardoor er een leuk zwart vlekje op zit.
  Nu heb ik ook gewoon erg goede lenzen, het zijn immers mijn ogen dus ik vind het niet erg om nét iets meer uit te geven. Ik heb eigenlijk nooit klachten van mijn lenzen, alleen als de lucht echt droog is om mijn heen. Anders niet.

 4. November 7, 2016 / 9:33 am

  Heel goed artikel. Af en toe zijn lenzen zo irritant icm makeup. Zeker als ik m’n lens even opnieuw in moet doen want dan heb ik altijd het gevoel dat heel m’n look eraan gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?