Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

Tijdens de feestdagen mag je make-up al eens wat opvallender zijn. Natuurlijk wil je dan ook dat die make-up extra lang blijft zitten, zeker tijdens oudjaar. Een goede setting spray komt dan zeker van pas! Ik kocht een tijdje geleden de Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray, een budgetproof setting spray die goed geschikt is voor de droge huid. In dit artikel vertel ik er graag meer over! Kijk je mee?

Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

Een setting spray is echt onmisbaar in je make-up routine, zeker als je je make-up voor langere tijd wilt dragen. Een goede setting spray zorgt ervoor dat je make-up beter zal hechten waardoor hij langer blijft zitten.

Ook hebben setting sprays vaak nog een andere werking zoals bv. hydrateren of juist matteren. Voor ieder huidtype of voor iedere huidwens is er wel een geschikte setting spray.

Ik heb een vrij droge huid, zoals jullie waarschijnlijk al wel weten. De meeste (matterende) setting sprays zijn dus niet zo geschikt voor mijn huid.

Als ik een setting spray wil dan wil ik er eentje die mijn make-up langer houdbaar maakt maar tegelijkertijd ook mijn huid verzorgt, zonder deze uit te drogen.

De Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray is daar een heel goede voor. Het is een zeer lichte setting spray die je zeker niet te erg voelt op de huid. Hij is speciaal ontwikkeld om extra glow aan de huid te geven en droogt je huid dus ook niet uit. Door de kleine lichtreflecterende deeltjes krijg je een zeer gezonde glowy look.

Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

Ik heb de spray nu al een hele tijd in huis en ik vind de formule van deze spray echt wel goed! Hij geeft inderdaad een zeer mooie glow aan mijn huid, zonder dat mijn huid vet oogt. Hij voelt ook zeer prettig aan op mijn droge huid en heeft een licht hydraterende werking. Een heel verschil met de typische setting sprays die alles juist droger en matter maken.

Ook merk ik dat mijn make-up aanzienlijk langer blijft zitten. Door mijn droge huid blijft mijn make-up meestal wel goed zitten, al heb ik wel vaak last van ophopingen. Hoe langer ik mijn foundation draag, hoe harder deze in de fijne lijntjes en droge velletjes gaat trekken. Ook oxideert mijn foundation vrij snel en dat ziet er echt niet mooi uit. Door deze Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray te gebruiken is dat aanzienlijk minder geworden!

Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

De flacon zelf is niet een van de besten, daar merk ik wel het verschil met een duurdere setting spray. Hij sprayt soms nogal lastig en dan kan je soms teveel product op je gezicht krijgen. Het ene moment moet je veel druk zetten op de spray, andere keren mag je bijna niet duwen voor er een hele straal uitkomt. Dat had dus beter gemogen!

Ook vind ik de geur van de spray echt verschrikkelijk. De fixing spray van Clarins ruikt bv. echt heerlijk en ook Fix+ van MAC heeft een zeer aangename geur. Deze spray stinkt echt énorm dus daar moet je je wel wat over zetten als je dit product gebruikt.

Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray

Kort samengevat: ik vind dit product echt heel fijn werken, alleen de verpakking en de geur steken me tegen. Mijn make-up blijft veel langer én mooier zitten na gebruik, ik merk zeker verschil. Voor mijn droge huid is het zeker een van de betere sprays die ik al geprobeerd heb en zeker voor die prijs.

Door de lage prijs merk ik dus wel dat de verpakking echt bagger is, net zoals de vieze geur. Maar je moet ergens op inboeten natuurlijk en zolang de werking prima is neem ik het er graag bij!

De Makeup Revolution Illuminating Fixing Spray kost € 6,49 en is o.a. te koop bij Boozyshop.

Gebruik jij een setting spray?

1 Comment

  1. Christine
    January 4, 2018 / 2:15 pm

    Het probleem met de fles heb ik ook vaak bij goedkopere sprays! Zit er zelfs aan te denken een van mn sprays gewoon over te gieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?