web analytics

Makkelijk oogschaduw aanbrengen: de beste tips

Oogschaduw kan voor een compleet nieuwe look zorgen. Het is een snelle manier om je hele uiterlijk te veranderen, al lijkt het soms niet zo simpel als je een beginner bent.

Als je niet goed weet waar te beginnen kan oogschaduw aanbrengen nogal overweldigend zijn. Je bent bang om eruit te zien als een spook of een clown of je hebt last van het tegenovergestelde: je steekt er veel werk in maar je ziet amper verschil. Gelukkig is het echter niet zo moeilijk om correct oogschaduw aan te brengen!

Wil je makkelijk oogschaduw aanbrengen zonder teveel gedoe? Volg dan deze tips:

Oogschaduw aanbrengen in 1 kleur

De makkelijkste manier om oogschaduw aan te brengen is om het bij een kleurtje te houden. Hier kun je in principe niet veel mee mis doen, mits je natuurlijk wel voor een passende kleur kiest?

Als je slechts 1 kleur oogschaduw gebruikt kies je best voor een medium tint oftewel een kleur die niet té licht of niet té donker is. Als je pas begint bij oogschaduw hou je deze ook best zo neutraal mogelijk om het risico op fouten klein te houden.Indien je nog geen held bent met het aanbrengen van oogschaduw en niet goed met kwasten kunt werken dan is een crème oogschaduw een zeer fijne en praktische oplossing.

Een crème oogschaduw kan je gewoon met je vingers aanbrengen en door de vloeibare consistentie kan je deze ook makkelijker uitblenden dan een poeder. Zo ben je heel snel klaar en dat zonder fouten!

Oogschaduw aanbrengen: meerdere kleuren

Als je graag een complexere look hebt kun je ervoor kiezen om met meerdere kleuren te werken. Hierbij kun je zo ver gaan als je zelf wilt uiteraard!

Wil je het graag makkelijk houden? Kies dan voor 2 of maximum 3 verschillende kleuren. Dit zijn de kleuren die je dan best kiest:

  • een lichte/medium kleur die je over het gehele ooglid aanbrengt, de focuskleur
  • een tint die ietsje donkerder is dan je eigen huidskleur om aan te brengen in de arcadeboog, dit dient om de oogschaduw uit te blenden en om deze natuurlijk te laten overlopen in de huid
  • een (iets) donkerdere oogschaduw om de look mee te verdiepen

Van donker naar licht

Dé tip bij twijfel: altijd van donker naar licht werken (of van licht naar donker, het is maar hoe je het bekijkt). Je moet er áltijd voor zorgen dat de lichtste kleur oogschaduw aan de binnenkant van het oog zit, dus aan de traanbuis.

De allerdonkerste kleur die je wilt gebruiken moet je aan het uiteinde van je oog gebruiken. Kleuren die niet te licht en niet te donker zijn kan je in het midden van je ooglid aanbrengen.

Als je je aan deze simpele regel houdt ben je altijd zeker dat je oogschaduw goed uit zal komen.

Verdere tips om makkelijk oogschaduw aan te brengen

Bouw de oogschaduw bij twijfel langzaam op. Voeg geleidelijk meer kleur toe en bouw de intensiteit op naar wens. Het is gemakkelijker om meer toe te voegen dan om te proberen te veel kleur te corrigeren.

Zorg er ook voor dat je de juiste tools in huis hebt.

Laat de sponsjes die vaak bij oogschaduw geleverd worden achterwege want hierbij is het echt onmogelijk om je oogschaduw mooi aan te brengen en uit te blenden. Ook je vingers vermijdt je best als je poeder gebruikt, dit kun je alleen maar bij crème oogschaduw gebruiken.

Investeer liever in een paar goede oogschaduwkwasten, zoals een platte, stevige kwast voor het aanbrengen van kleur op het ooglid en een zachte, fluffy kwast voor het blenden van kleuren.

Nog geen ervaring met make-up tools? Lees dan zeker mijn make-up kwasten guide even na. Hierin vertel ik alles wat je maar wilt weten over kwasten: van het aanschaffen ervan tot het verzorgen en opbergen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?