web analytics

Makkelijk vloeibare lipstick aanbrengen doe je zo!

Vloeibare lipstick is een van de beste uitvindingen op het vlak van make-up. Het ziet er lekker chique uit en het blijft ontzettend lang zitten zonder dat je het continu hoeft bij te werken. Het enige jammere: vloeibare lipstick aanbrengen is soms niet zo evident.

Bij een vloeibare of matte lipstick zijn er namelijk een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Wil je ook wel eens een vloeibare lipstick aanbrengen maar je weet niet goed waar te beginnen? Dankzij dit stappenplan gaat het je snel en makkelijk lukken!

Hydrateer je lippen

Vloeibare lipstick is meestal zeer mat, dit is dan ook de reden waarom het product zo goed blijft zitten. Allemaal goed en wel maar zo’n matte lipstick benadrukt droge lippen natuurlijk wel enorm.

Ook kan een vloeibare lipstick de lippen nog verder uit gaan drogen als deze al droog zijn. Hydrateren is dus de boodschap!

Begin allereerst met je lippen (zachtjes) te scrubben om komaf te maken met droge velletjes. Gebruik hiervoor een speciale lipscrub zoals bv. deze Essence Coconut Kiss lip peeling. Breng daarna een vette lipbalsem aan en laat deze even goed intrekken.

Voor je gaat beginnen met het aanbrengen van je lipstick is het belangrijk om de overtollige lippenbalsem weg te halen. Doe dit door je lippen zachtjes af te deppen.

Gebruik een lipliner

Lipliner is een fantastisch product maar wordt helaas vaak overzien. Toch kan het zeker nuttig zijn om een lipliner aan te brengen, al helemaal in combinatie met een vloeibare lipstick.

Zo’n lipliner zorgt er namelijk voor dat je lipstick nóg langer blijft zitten aangezien hij de lipstick als het ware binnenhoudt.

Ook zorgt een lipliner ervoor dat je minder snel buiten de randjes zult kleuren met je lipstick. Dit geeft een soort houvast waardoor je meteen een veilig gevoel krijgt.

Lipliner valt ook makkelijker bij te werken als je dan toch per ongeluk een foutje moest maken!

De vloeibare lipstick aanbrengen

Nu ben je klaar voor de volgende stap: de vloeibare lipstick aanbrengen. Begin altijd bij de buitenkant en werk zo naar binnen toe, hierdoor zul je veel minder knoeien!

Gebruik hiervoor liefst een precies lipstickborsteltje i.p.v. de applicator, zo kun je precies te werk gaan zonder buiten de lijntjes te kleuren.

Begin altijd eerst met een kleine hoeveelheid als je bezig bent met de buitenkant. Hier heb je (mede dankzij de lipliner) nog niet zoveel product voor nodig.

Vul de binnenkant in met de lipstick

Nadat je een mooie strakke lijn gezet hebt en het begin alvast hebt ingekleurd is het tijd voor de rest. Dit zou normaal gezien geen probleem meer mogen vormen aangezien je het moeilijkste al achter de rug hebt.

Ook bij de binnenkant van je lippen telt de regel: niet teveel ineens aanbrengen!

Daarnaast is het ook erg belangrijk om je lippen tussendoor niet over elkaar te deppen zoals je bij een klassieke lipstick zou doen. Dit zorgt voor wrijving en dat gaat helaas niet goed samen met een matte, langhoudende lipstick.

Probeer je lippen dus niet over elkaar te wrijven maar laat de matte lipstick van zichzelf drogen.

Vloeibare lipstick aanbrengen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, het vergt alleen een beetje meer tijd dan bij een normale lipstick.

Het kost dus wel even wat extra moeite maar je hebt op deze manier ook extra lang plezier van je mooie lipkleur. De meeste matte lipsticks zijn ook drink- én kissproof dus dan is het al helemaal de moeite om het meteen goed te doen.

Draag jij vaak liquid lipstick?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. July 14, 2020 / 10:19 am

    Handige tips! Ik draag eigenlijk nooit meer liquid lipstick, wel veel gedaan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?