Matrix Biolage Keratindose

Als je je haar vaak (ont)kleurt merk je dat je haar droger gaat worden. Het voelt aan als stro, glanst niet meer zo mooi en gaat ook sneller klitten. Deze dingen kun je tegengaan door je haar wat meer keratine te geven. Een fijne lijn hiervoor is de Matrix Biolage Keratindose lijn. Ik vertel je vandaag meer over de shampoo en conditioner!

Matrix Biolage Keratindose

Keratine?

Beschadigd en overbehandeld haar voelt vaak droog en stug aan. Zodra je dit begint te merken wordt het tijd om je haar terug wat meer proteïnen te geven. Proteïnen zorgen ervoor dat je haar van binnenuit gezond gaat worden en dus niet alleen gezond oogt maar het ook écht is. Veel (goedkopere) producten beloven glanzend haar maar leggen gewoon een laagje siliconen over je haren, waardoor het dus wel in orde lijkt maar op langere termijn beschadig je je haar hier juist mee.

Een goede keratineverzorging is dus echt een must als je je haar weer gezond wilt krijgen. De producten uit de Matrix Biolage Keratindose lijn zijn hier echt ideaal voor. Ze verzorgen het haar maar maken het ook weer gezond van binnenuit. Ook zijn de producten volledig vrij van sulfaten en parabenen. Sulfaten zorgen ervoor dat je haar beter schuimt maar heeft tegelijkertijd ook een uitdrogend effect. Dit kun je dus maar beter vermijden als je je haar wilt verzorgen!

Mijn mening over de producten

Ik heb de Matrix Biolage Keratindose Shampoo en Conditioner al een aantal maanden in gebruik en ik ben écht fan. Qua geur en gevoel doen ze me enorm hard denken aan de originele L’Oréal Professionnel Mythic Oil producten. Ze ruiken heerlijk Oosters en de geur blijft ook lekker lang hangen. De structuur van de producten is zeer dik maar gelukkig nog vloeibaar genoeg om goed mee te werken. Vroeger was ik echt fan van de Mythic Oil lijn maar sinds ze deze vernieuwd hebben maakt het mijn haren iets sneller vet dan ervoor. Bij de Matrix Keratindose producten heb ik hier gelukkig geen last van!

Mijn haar voelt direct na gebruik lekker zacht aan maar ook op langere termijn merk ik veel effect van de shampoo en conditioner. Ik wissel de producten wel af met een normale shampoo want als je teveel keratine gebruikt kan je haar sneller afbreken omdat het dan té sterk wordt.

De producten van Matrix vind je bij de kapper maar je kunt ze ook makkelijk online bestellen via Barberstore.

Welke shampoo en conditioner gebruik jij?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?