web analytics

Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipstick

De ‘hype’ mag dan wel voorbij zijn maar ik ben nog altijd dol op liquid lipstick. Mooi classy matte en het blijft ook gewoon beter zitten dan een reguliere lipstick of gloss. Voor de mede-liefhebbers heb ik vandaag iets leuk in petto, namelijk een review van acht verschillende Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipsticks. Gaande van zacht nude tot knalrood, bij Maybelline hebben ze het allemaal. Kijk je mee?

Maybelline SuperStay Matte Ink lipsticks

Een tijdje geleden lanceerde Maybelline hun liquid lipsticks. Deze Maybelline Super Stay Matte Ink collectie bestaat inmiddels al uit 22 tinten dus meer dan keuze genoeg. Maybelline belooft lipsticks die intens gepigmenteerd zijn, een matte finish hebben en extreem langhoudend zouden zijn. Klinkt natuurlijk veelbelovend maar is het ook echt zo? Ik heb het getest!

De formule van de Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipstick:

Een fijne formule is iets wat ik heel erg belangrijk vind bij een liquid lipstick. Het moet romig aanbrengen maar tegelijkertijd ook niet te plakkerig of juist te nat zijn. Ook mag een liquid lipstick mijn lippen niet te hard uitdrogen of korrelig opdrogen.

 

Gelukkig hebben de meesten van deze Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipsticks de test goed doorstaan. Maar liefst 6 van de 8 lipsticks hadden een prettige formule die een mooie egale kleur op de lippen geeft. De enige kleuren die ik persoonlijk minder vond waren Heroine en Dancer maar daarover later meer.

De ene lipstick liet zich dus al iets vlotter aanbrengen dan de andere maar over het algemeen vind ik ze zeer fijn in gebruik. Dit is ook mede te danken aan de fijne vorm van de applicator waarmee je zeer secuur kan werken.

Natuurlijk wil ik het ook graag even hebben over de kleuren zelf. Ik heb in totaal 8 tinten waaronder zes nieuwe tinten en twee kleurtjes die al langer bestonden.

Dit zijn de Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipstick kleuren die ik in dit artikel ga laten zien:

 • 15 Lover
 • 25 Heroine
 • 50 Voyager
 • 117 Ground-Breaker
 • 118 Dancer
 • 120 Artist
 • 125 Inspirer
 • 130 Self-Starter

Inspirer (linksboven): Inspirer is een zacht kleurtje, perfect voor iedere dag. Heel prettig om mee te werken en blijft heel goed zitten. Hij slijt ook op een zachte subtiele manier weg en laat geen velletjes waardoor hij makkelijk bij te werken is.

Lover (rechtsboven): Lover is zeer vergelijkbaar met Inspirer maar dan ietsje bruiner. De formule is lichtjes droger maar nog steeds heel fijn om mee te werken. Deze blijft het langst zitten van alle Maybelline SuperStay Matte Ink lipsticks.

Artist (linksonder): De absolute verrassing van deze 8 lipsticks. Artist is lekker fel én lekker roze maar laat dat je niet afschrikken. De lipstick voelt zo zacht en fijn aan op de lippen. Hij is gemakkelijk aan te brengen en blijft ook heel goed zitten.

Heroine (rechtsonder): Ik haalde het hierboven al even kort aan maar ik was niet echt tevreden over de formule van Heroine. Heroine is een zeer speciale (maar mooie) kleur die tussen oranje en roze in valt. Ik merkte helaas dat de lipstick, zodra ik deze aanbracht op mijn lippen, wat begon te separeren. Hierdoor leek het wel alsof de buitenkant van mijn lippen roze was en de binnenkant oranje. Het was zeer lastig om een effen geheel te verkrijgen met deze lipstick.

Groundbreaker (linksboven): Een felrode kleur met een warm-oranje ondertoon. Groundbreaker heeft een zeer fijne formule met een egale dekking. Een van de betere roodtinten waar ik al mee gewerkt heb. Deze kleur is nogal aan de creamy kant dus hij slijt heel mooi weg op de lippen.

Dancer (rechtsboven): Dancer is het fellere en rodere zusje van Groundbreaker. Helaas werkte deze formule ook een beetje tegen. De kleur is heel erg mooi maar bracht niet egaal aan op de lippen. Hierdoor sleet de lipstick ook niet zo mooi weg.

Selfstarter (linksonder): Een mooie neutrale warme tint. Deze lipstick voelt echt zó licht aan op de lippen, je voelt hem amper zitten. Ook hierbij hetzelfde verhaal: egale dekking, lange houdbaarheid, slijt mooi weg.

Voyager (rechtsonder): Wat een geweldige pigmentatie heeft deze tint! Voyager is een volle donkerrode kleur en ondanks dat hij zo donker is valt er heel goed mee te werken. Wel zou ik een lipliner aanraden om wat preciezer te kunnen werken.

Ik ben laaiend enthousiast over deze Maybelline SuperStay Matte Ink lipsticks. Een groot assortiment aan kleuren en 6 van de 8 tinten waren een absolute droom om mee te werken. Dekkende formules, een goede houdbaarheid en een fijne applicator maken van deze lipsticks een succes.

De Maybelline SuperStay Matte Ink liquid lipsticks zijn o.a. te koop bij Bol.com voor € 8,89. 

Mijn favorieten zijn de felroze Artist, de nude Inspirer en de rood-oranje Groundbreaker. Deze kleuren zijn dan ook gelijk verhuisd naar mijn everyday stash.

Welk kleurtje is jouw favoriet? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. April 29, 2019 / 11:49 am

  Mooie review heb je gemaakt amy. Fijn dat je de super stay matte ink ook op de lippen ziet. Grappig om te zien dat de kleur op mijn lippen heel anders uitvalt. Ik heb de kleur 20 pioneer en 50 voyager. Die laatste valt bij mij wat donkerder uit. Ik ben zelf ook laaiend enthousiast over deze fijne liquid lipsticks 😉

 2. April 29, 2019 / 4:27 pm

  Ik bestelde laatst bijna de lichtste nude kleur. Niet gedaan, nu toch wel een beetje spijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?