Mijn avond skincare routine

Hier op mijn blog review ik geregeld (nieuwe) skincare producten omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen te ontdekken en met jullie te delen. Maar… In welke volgorde gebruik je die producten nu? En welke producten gebruik ik na mijn testperiode nog steeds?

Om op deze vragen te antwoorden heb ik besloten om mijn avond skincare routine eens te laten zien. Zo kun je zien welke producten ik precies gebruik en hoe ik deze dan wel gebruik. Kijk je mee?

Ik begin mijn routine altijd met een van de belangrijkste stappen en dat is het uitdoen van mijn lenzen. Het is énorm belangrijk om goed voor je ogen te zorgen en om een goede ooghygiëne te hanteren.

Daarom zorg ik ervoor dat ik, voor ik ook maar iets anders doe, altijd eerst mijn lenzen voorzichtig en zorgvuldig uitneem. Nadat ik de lenzen uit mijn ogen heb gehaald maak ik ze schoon met een speciale lenzenreiniger. Hierna doe ik ze in een schoon (!!!) bakje met lenzenvloeistof zodat ze volledig gedesinfecteerd worden voor ik ze de dag erna opnieuw inbreng.

Je mag het reinigen van je lenzen écht niet overslaan, ook niet als je moe bent. Als je daglenzen hebt mag je deze na gebruik gewoon weggooien maar met maandlenzen moet je voorzichtig zijn als je geen ooginfecties wilt. Gelukkig zijn ze de moeite meer dan waard want ik hou ervan om gewoon goed te kunnen zien zonder bril.

Eens mijn lenzen uit zijn begin ik met het demaquilleren van mijn ogen en gelaat. Hier gebruik ik meestal de DHC Cleansing Oil voor omdat deze alle make-up grondig weghaalt. Ja, ook de meest hardnekkige waterproof make-up krijg je hiermee makkelijk weg.

Nadat ik alle make-up weg heb gehaald ga ik nog even met een wattenschijfje met micellair water over mijn gezicht heen. Dit verzacht en kalmeert mijn huid maar haalt tegelijkertijd ook nog het laatste residu aan make-up weg. Mijn favoriet is het micellair water van La Roche-Posay.

Na het verwijderen en reinigen van de huid sluit ik af met een laatste reinigend product en dat is een toner. Met een toner sluit je namelijk alle poriën na het reinigen

Ik gebruik de Nuxe Aquabella toner omdat deze het best werkt bij mijn huid. Deze toner zorgt er voor dat mijn poriën kleiner lijken en dat mijn huid veel frisser oogt.

Zodra ik klaar ben met het reinigen ga ik door met het verzorgen van de huid. Hiervoor begin ik met een Essence, wat eigenlijk een soort van serum on steroids is. Als je meer wilt weten over Essences moet je dit artikel van Into The Gloss zeker eens lezen!

Mijn persoonlijke favoriet is de Missha Ice Tear Essence. Dit product komt uit Zuid-Korea en werd speciaal ontwikkeld voor een normale tot vette huid. Dit product geeft namelijk lekker veel hydratatie aan je huid zonder deze vet te maken of te verstoppen.

Hij ruikt ook lekker fris en trekt vrijwel meteen in. Hierdoor kun je snel weer aan de slag met de volgende producten.

Afsluiten doe ik met de Vichy Aqualia gel-crème. Deze gel werd eigenlijk ontwikkeld om ‘s ochtends te gebruiken maar ik gebruik hem zowel overdag als ‘s avonds.

Deze crème is zo licht waardoor hij lekker snel intrekt en de huid niet gaat verstoppen. Als je, net zoals mij, vaak last hebt van acné is het belangrijk om voor dit soort lichte crèmes te kiezen.

Terwijl mijn gel-crème intrekt breng ik ook nog een hydraterende oogcrème aan als laatste stap. De oogcrème die ik op dit moment gebruik is deze van La Roche-Posay.

Het lijkt misschien een zeer uitgebreide, langdradige routine maar dat valt al bij al heel goed mee. In totaal ben ik meestal een minuutje of 10 bezig en dat is inclusief het weghalen van de make-up.

Op je huid moet je niet bezuinigen want tja, je hebt nu eenmaal maar een huid en daar moet je goed voor zorgen. Deze producten werken het best voor mijn gecombineerde huid met acné dus ik blijf ze met veel plezier gebruiken!

Welke producten gebruik jij ‘s avonds?

Share:

1 Comment

  1. October 24, 2019 / 11:27 am

    Wat leuk om te zien! Ik gebruik een micellair water van Garnier, crème van Diadermine en een toner van LUSH. 🙂 En dan voor de lippies scrub van LUSH en Vaselline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?