Mijn beauty ergernissen en irritaties

Ik ben echt gek op beautyproducten en op het uittesten ervan. Toch kan ik mij er soms enorm aan ergeren. Er zijn wel eens producten die enorm tegenslaan of waarvan ze zo lastig te gebruiken zijn dat je enorm begint te klungelen. Ik zou niet meer zonder make-up en skincare kunnen maar sommige zaken zouden toch wel iets praktischer of anders mogen van mij. Benieuwd naar mijn beauty ergernissen? Lees dan zeker verder.

MUA-1

Fall out

Dit is echt mijn nummer 1 want wauw, wat heb ik een ongelofelijke rothekel aan dwarrelende oogschaduw. Het is maar een kleine moeite om een wattenschijfje te pakken en alles weg te wrijven maar toch, ik hou er niet van als mijn hele gezicht onder de glitter hangt. Of nog erger zelfs als ik een smokey eye probeer te maken en de zwarte oogschaduw komt onder mijn oog terecht. Daarom hou ik ervan als oogschaduw iets vaster is en minder poederig.

Vieze smaken

De reden waarom ik nooit vaak lipgloss draag is de smaak. Ik weet niet waarom maar de meeste lipglosses hebben echt een enorm chemische smaak. Vaak proeven ze naar aardbei of sinaasappel en dan moet ik altijd terugdenken aan slechte medicijnen uit mijn jeugd, haha. Ooit Junifen (dacht ik?) moeten innemen? Zo proeven de meeste lipglosses, brrr! Het enige merk dat ik echt goed verdraag qua smaak is MAC maar verder durf ik het nooit te proberen omdat ik heel picky ben.

Matte-Me-1

Langhoudende lipstick die afbladdert langs de binnenkant

Liquid lipsticks zijn helemaal in tegenwoordig en dat is geheel terecht. Het blijft allemaal lekker lang zitten en je hoeft je nergens wat van aan te trekken. Dat kan helaas ook een nadeel zijn want veel (goedkopere) liquid lipsticks beginnen na een tijdje af te brokkelen langs de binnenkant. De rest gaat niet tegelijkertijd weg dus dan zit je daar met zo’n mooie streep als je lacht of praat. Thanks but no thanks!

Skincare-ELF-2

Onhygiënische verpakkingen

Dagcrèmes en haarmaskers in potjes en lipbalsems zoals Vaseline zijn gewoon broeihaarden voor bacteriën. Het is niet dat ik echt smetvrees heb maar ik vind het gewoon verschrikkelijk dat alles zo snel bederft en dat je alles zo snel weg moet gooien. Hoe voorzichtig je ook bent (potje snel dichtdraaien en spateltje gebruiken), toch bederft alles veel sneller omdat bacteriën toch vrij spel krijgen. Kan alles niet gewoon standaard mét pompflacon komen?

Ik hou dus echt énorm van beautyproducten maar toch zijn dit de dingen waar ik me het meest aan erger. Zo jammer dat de meeste merken nog steeds niet hebben bijgeleerd want ik weet dat veel mensen over deze dingen klagen.

Wat vind jij vreselijk aan bepaalde beautyproducten?

Share:

13 Comments

 1. January 25, 2016 / 9:14 am

  Haha! Super leuk artikel. Fall out vind ik ook verschrikkelijk en de smaken van lipgloss doen mij inderdaad ook aan de medicijnen van vroeger denken, bah!

 2. January 25, 2016 / 9:24 am

  Hihi in sommige kan ik mij wel vinden! Ik heb vooral een hekel aan plakkende lipgloss!

 3. January 25, 2016 / 9:37 am

  Heel herkenbaar, haha! Ik vind ook van die nutteloze applicators in bijvoorbeeld palettes of blushes vervelend, helemaal als het veel ruimte inneemt.

 4. January 25, 2016 / 9:38 am

  Haha ik herken inderdaad de irritaties! Zelf irriteert mij ook dat als een highlighter té veel pigment bevat waardoor je al snel op een discobal lijkt…

 5. jeapiebel
  January 25, 2016 / 9:39 am

  Pompflacon daar ben ik ook voor en ik probeer ze ook altijd te kopen als ik kan kiezen. Ik snap je irritatie wel. Het is ook wel vervelend met de fallout en vieze smaak.

 6. January 25, 2016 / 9:45 am

  Fall out is zo vervelend, zeker van de donkere kleuren, die er dan ook nog eens het meest last van hebben

 7. January 25, 2016 / 9:55 am

  Oeh van die langhoudende lipstick die afbladderd ben ik inderdaad ook geen fan. Ik vind het gevoel van matte lipsticks en dan met name de MAC retro matte lipsticks ook echt verschrikkelijk.

 8. Shana
  January 25, 2016 / 9:59 am

  Helemaal mee eens! Vooral de naar beneden dwarrelende oogschaduw… Aaah !! 😀

 9. January 25, 2016 / 1:28 pm

  Ik ken het allemaal! Ik heb ook een nieuwe lipstick die echt ongelofelijk stinkt. Zelfs als ik het op mijn lippen heb, ruikt ik het gewoon… zo zonde!

 10. January 25, 2016 / 6:08 pm

  heel herkenbaar allemaal
  fall out staan ook wel echt op nummer één bij mij

  liefs
  Karlien

 11. January 25, 2016 / 8:00 pm

  Ik ben het helemaal eens met je. Lipgloss vind ik al niet fijn maar als er dan ook nog een geur/smaakje aan zit bah! en ik wil ook het liefst pomp verpakkingen voor mijn crèmes 🙂

 12. January 25, 2016 / 8:49 pm

  Haha, wat een leuk artikel! 🙂 Zoiets lees je niet zo snel maar ik sluit me hier zeker bij aan. Er zitten gewoon niet alleen maar pluspunten aan beautyproducten, al zie je dat meestal wel alleen maar verschijnen op de blogs van beautybloggers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?