web analytics

Mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine (met stappenplan & tracker)

Hier op mijn blog vertel ik geregeld over huidverzorgingsproducten. Daarop krijg ik geregeld de vraag wanneer ik deze producten gebruik en in welke volgorde ik dat precies doe.

Het leek me daarom wel eens handig om mijn persoonlijke huidverzorgingsroutine met jullie te delen. Zo zie je meteen welke producten ik dagelijks gebruik en wanneer ik deze gebruik.

Onderaan het artikel vind je het complete stappenplan terug inclusief een handige tracker zodat je alles zelf ook kunt uitvoeren én bijhouden.

Als je benieuwd bent naar mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine, lees dan zeker verder!

Mijn huidverzorgingsroutine ‘s ochtends

Ik hou ervan om mijn huidverzorging relatief simpel te houden in de ochtend. ‘s Morgens heb je nu eenmaal niet zo veel tijd en dan moet het gewoon vooruit gaan.

Daarom hou ik vrijwel altijd bij de, voor mij alleszins, onmisbare stappen.

Allereerst begin ik met het reinigen van de huid. Tijdens de nacht gaat de huid zichzelf herstellen maar ondertussen komt er ook veel viezigheid naar buiten. Combineer dat met het nodige nachtzweet en je snapt wel waarom je je huid goed moet reinigen.

Dat reinigen doe ik niet echt uitgebreid, toch niet zoals ‘s avonds. Ik haal gewoon een watje met wat micellair water of toner over mijn gelaat heen.

Nadien is het tijd om de huid te verzorgen. Hiervoor breng ik een vochtinbrengend serum en een moisturizer (of dagcrème) aan.

Na de verzorging van de huid komt de allerbelangrijkste stappen: het aanbrengen van zonnebrandcrème. Zeker tijdens de zomermaanden mag je deze stap absoluut NIET overslaan!

Eens ik al deze stappen volbracht heb begin ik eventueel met het aanbrengen van mijn make-up.

Mijn huidverzorgingsroutine ‘s avonds

‘s Avonds gebruik ik iets meer producten omdat ik dan doorgaans meer tijd heb plus je huid heeft het ook gewoon nodig na een dag werken!

Allereerst haal ik mijn make-up weg als ik die dag make-up heb gedragen. Deze haal ik altijd weg met een olie omdat dit snel en efficiënt werkt plus het is ook erg fijn voor de (droge) huid.

Eens de make-up verwijderd is is het belangrijk om de huid nog wat dieper te reinigen. Dit doe ik graag met een cream cleanser die ik dan diep in de poriën werk.

Na de dubbele reiniging is het tijd om een opnieuw een toner aan te brengen. Dit helpt om de poriën te sluiten en om de allerlaatste restjes make-up weg te halen.

Als de huid volledig gereinigd is is het tijd voor de verzorging. ‘s Avonds breng ik altijd eerst een vochtinbrengend serum of een essence aan. Nadien is het tijd voor een oogcrème en een nachtcrème om de huidverzorging volledig af te ronden.

Mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine lijkt misschien uitgebreid maar dat is ze zeker niet. In totaal spendeer ik per dag maximum een kwartier aan deze routine!

Op rustige dagen durf ik al wel langer de tijd te nemen door tussendoor eens een maskertje te gebruiken of door hier en daar een extra serum te gebruiken. Op normale dagen is dit echter de routine die ik al maanden volg!

Zelf deze huidverzorgingsroutine eens proberen? Download hieronder een handige PDF met daarin alle stappen, inclusief tracker zodat je geen enkele stap kunt vergeten:

 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. August 13, 2020 / 2:08 pm

    Wat leuk om te zien welke producten jij gebruikt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?