Mijn eerlijke mening over beautyboxen

Beautyboxen zijn al jarenlang een belangrijk discussiepunt in de blogwereld. Het begon allemaal bij de Deautybox in België maar mettertijd zijn er steeds meer boxen bijgekomen. De ene al wat beter dan de andere maar ook per maand verschilde de kwaliteit erg. Daarom bespreek ik vandaag mijn eigen mening. Heb ik nog steeds een abonnement? Vind ik het nog steeds even goed? Wat zou er beter kunnen?

Van luxemerken naar mindere kwaliteit

Laat me alvast beginnen met de mening dat ik niet voor of tegen beautyboxen ben. Ik heb jarenlang een abonnement op de Deauty box gehad en heb echt énorm veel mooie producten leren kennen. Een heleboel van mijn vaste favorieten heb ik ontdekt via zo’n box.

Mijn eerste kennismaking met L’Oréal Mythic Oil verliep via Deauty maar ook veel make-up en skincare heb ik zo leren kennen. Wel moet ik heel eerlijk zijn dat de kwaliteit vér achteruit is gegaan.Vroeger had je vaak een mooie afwisselende mix tussen bekende en onbekende merken. Je had een aantal duurdere en bekendere merken in de boxen zitten, waar je altijd al iets van wou proberen maar nooit het geld echt voor had.

Tegelijkertijd had je ook een aantal budgetproof producten waarvan je je niet schuldig hoefde te voelen als je ze dan toch niet zo leuk vond. Die mix was wat de beautyboxen echt speciaal maakte. Je leerde nieuwe producten van bekende merken kennen maar ook onbekende merken kwamen vaak aan bod.

Conclusie: Vroeger waren de boxen écht top omdat je een mooie afwisseling van dure en goedkope producten had. Ook tussen bekende en onbekende merken was er veel afwisseling.

Beautyboxen met steeds dezelfde merken

Tegenwoordig krijg ik het idee dat de boxen altijd gevuld zijn met dezelfde merken. Merken zoals Naobay, Balance Me, Avril, Unani, MeMeMe, Manna Kadar, Merci Handy, … Ze komen altijd terug.

De meeste van deze ‘beautybox’ merken zijn bij het grote volk onbekend en dat komt omdat ze alleen in dit soort boxen terug te vinden zijn. Zoiets is zeker niet erg want hierdoor leer je weer nieuwe merken kennen die bij ons niet zo goed verkrijgbaar zijn.

Wanneer dit wél een probleem vormt is als er weinig afwisseling is. De laatste paar maanden (of zelfs jaren) vind je alleen nog maar van dit soort onbekende merken in de boxen. Het zijn ook altijd diezelfde merken die terugkomen, zonder enige afwisseling.

Het strafste voorbeeld vond ik toch bij Unani, waarvan ik maand 1 de dagcrème kreeg en maand 2 de nachtcrème. Beide crèmes kwamen uit exact hetzelfde gamma en het gamma was niet eens voor mijn huid bedoeld. Dat vind ik dan weer jammer!

Conclusie: Onbekende merken ontdekken is fijn en zeker een pluspunt, alleen niet als het altijd dezelfde merken zijn. Ook is het een groot nadeel als deze merken niet afgewisseld worden met bekende merken.

Te weinig parfumsamples in de beautyboxen

Wat ik érg jammer vind is dat er zo weinig parfumsamples in alle boxen zitten. Birchbox, BLUX Box, Deauty, StyleTone, … In bijna geen enkele box zie ik parfumsamples terugkomen.

Ik heb er een hele tijd terug wel eens gehad maar erg frequent zijn ze toch niet, ze zijn slechts sporadisch terug te vinden. Dat vind ik best wel jammer want parfum is best duur en kostbaar, waardoor het zeker handig is om het eerst even uit te proberen.

Het is gewoon ook echt zo’n luxeproduct en het zou er echt voor kunnen zorgen dat zo’n box veel duurder en luxer overkomt. Van mij mogen er dus best vaker parfumsamples in de boxen zitten, kwestie van even van de high street merken af te gaan en toch iets luxueus mee te kunnen geven.

Er is slechts 1 box die in mijn ogen genoeg luxe samples voorziet en dat is de Lookfantastic box. Lookfantastic is een webshop waarop voornamelijk luxe premium merken verkocht worden. Ze hebben ook een maandelijkse box, waarin je diezelfde merken dus ook terug kunt vinden. Deze box doet het dus wél goed!

Conclusie: Door meer luxe items in de boxen te stoppen kunnen ze hun chique imago weer terugkrijgen. Parfum is een goedkope doch luxueuze optie.

Zoals je kunt zien ben ik niet negatief maar ook niet geheel positief meer. Vroeger was het echt elke maand uitkijken tot de Deautybox uit mijn deurmat viel maar ondertussen heb ik dat gevoel niet echt meer.

Ik ontvang nog graag boxen en ik test graag nieuwe producten, alleen is die excitement er toch weer af. Ik weet op voorhand dat ik de producten met veel plezier ga gebruiken maar echt krijsen bij het unboxing, dat doe ik dan weer niet meer. In de begindagen van de boxen kon ik soms echt helemaal euforisch worden als ik zag welke mooie producten erin verstopt zaten.

Als ik op dit moment 1 box zou mogen kiezen die echt consequent is, dan zou ik toch zeker voor de BLUX Box kiezen. Ook hierin zitten vaak dezelfde merken maar gelukkig wisselen ze make-up en skincare zeer goed met elkaar af. Ook hebben ze een goede selectie aan zowel travel als full sizes. Ik hou deze box nauwlettend in de gaten en misschien neem ik dan wel een vast abonnement.

Heb jij een abonnement op een beautybox?

Share:

5 Comments

 1. December 18, 2016 / 11:20 am

  Ik ben vaker teleurgesteld dan blij met beauty boxen 🙁 Vind dat het precies heel vaak gewoon ‘afdankertjes’ zijn die erin gestopt worden.

 2. December 18, 2016 / 1:45 pm

  Denk dat je alle redenen aangehaald hebt waarom ik geen abonnement op zo’n boxen wil. Denk dat veel producten gewoon op een hoop zouden belanden om nooit te testen. Zo jammer

 3. December 18, 2016 / 5:47 pm

  Ik ben het heel erg met je eens. Ik vind het zo jammer dat veel Nederlandse/Belgische beauty boxen zo saai zijn geworden, terwijl als ik naar de boxen kijk die ze in Amerika hebben denk: WAUW! Ik heb nu zelf een abonnement op de box van Lookfantastic en daar zitten eigenlijk altijd wel verschillende merken in, echt zo een mix van wat je al kent en wat niet en dat vind ik wel erg leuk. Toch weet ik niet geheel zeker of ik het nog jaren zou blijven doen, aangezien je toch ook vaak wel dingen krijgt die je uiteindelijk nooit gebruikt.

 4. Nina Simplynspecial
  December 18, 2016 / 6:39 pm

  Ik ben het met je eens dat veel boxen dezelfde merken hebben. Hierdoor wordt het een beetje “een pot nat” en lijken ze wel erg op elkaar, jammer.

 5. December 21, 2016 / 2:48 pm

  Wat heb je dit goed verwoord! Ik ga toch nog maar eens 2 keer nadenken over een abonnement op een BeautyBox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?