web analytics

Mijn favoriete foundations voor een droge huid

De perfecte foundation vinden kan best lastig zijn als je een droge huid hebt. Als je huid droog is durven foundations droge velletjes en plekjes nogal snel accentueren, wat natuurlijk niet mooi is.

Ik heb jarenlang moeten zoeken maar gelukkig heb ik een aantal fijne foundations voor een droge huid ontdekt.

In dit artikel deel ik mijn favorieten graag met jullie!

Tony Moly Double Essence Cushion (hier te koop)

De Double Essence cushion foundation van Tony Moly is mijn persoonlijke #1 foundation die ik dan ook al jarenlang met veel plezier. Waarom ik deze precies zo fijn vind? Wel, omdat hij echt fantastisch werkt op dagen waarop je veel last hebt van droge velletjes of plekjes.

Hij heeft een medium dekking en camoufleert onzuiverheden en roodheden op een natuurlijke manier. Hij zit boordevol verzorgende ingrediënten die een prachtige, natuurlijke glans geven aan de huid.

Als je snel last hebt van droge velletjes en je hebt het gevoel dat je foundation dit enkel verergert, probeer deze cushion foundation dan zeker eens.

Dit is een van de enige foundations die bij mij die nooit voor extra opvallende velletjes zorgt en geloof me, ik heb er al heel wat verschillende geprobeerd.

MISSHA Magic Cushion Moist Up SPF50+ (hier te koop)

De MISSHA Magic Cushion Moist Up SPF50+ is ook een cushion foundation, net zoals die van Tony Moly die ik hierboven al liet zien.

Ook deze cushion foundation bevat lekker veel verzorgende ingrediënten die de huid niet verder uitdrogen. Het grootste verschil tussen de MISSHA en Tony Moly cushions is dat deze van MISSHA veel meer dekking geeft.

Hij is ietsje dikker dan de foundation van Tony Moly maar laat zich wel heel erg makkelijk blenden in de huid, zowel met de cushion applicator als met een foundation borstel. Je ziet deze foundation dus ook niet liggen op de huid.

Heb je dus last van onzuiverheden, rode vlekken of andere zaken die je echt stevig wilt camoufleren zonder je huid uit te drogen? Dan is deze cushion foundation van MISSHA de beste optie voor jou!

Bourjois Healthy Mix (hier te koop)

Zijn cushion foundations niks voor jou en gebruik je liever een échte klassieke foundation? Dan moet je de Bourjois Healthy Mix eens proberen. Deze foundation is al jarenlang een van de absolute bestsellers bij de drogist.

De Healthy Mix zit boordevol gezonde vitaminen en anti-oxidanten die de huid extra gaan verzorgen. Hij heeft een lichte tot medium dekking maar dankzij de lichte formule kun je dit zeer makkelijk en naturel opbouwen.

Ook heeft deze foundation een zeer goede houdbaarheid. Als je hem ‘s ochtends aanbrengt zit hij ‘s avonds laat nog steeds perfect op z’n plek. Hij gaat ook niet in de lijntjes of vouwtjes trekken en verandert niet van kleur. Zoals je hem aanbrengt, zo blijft hij dus ook gewoon de hele dag zitten.

Als je nog op zoek bent naar een fijne klassieke foundation die de droge huid niet accentueert maar eerder verzorgt, dan ben je bij de Healthy Mix aan het juiste adres.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?