Mijn favoriete foundations voor een droge huid

De perfecte foundation vinden kan best lastig zijn als je een droge huid hebt. Als je huid droog is durven foundations droge velletjes en plekjes nogal snel accentueren, wat natuurlijk niet mooi is.

Ik heb jarenlang moeten zoeken maar gelukkig heb ik een aantal fijne foundations voor een droge huid ontdekt.

In dit artikel deel ik mijn favorieten graag met jullie!

Tony Moly Double Essence Cushion (hier te koop)

De Double Essence cushion foundation van Tony Moly is mijn persoonlijke #1. Op dagen dat mijn huid extreem uitgedroogd is en veel velletjes heeft kan enkel deze foundation mijn huid nog redden.

Hij heeft een medium dekking en camoufleert onzuiverheden en roodheden op een natuurlijke manier. Hij zit boordevol verzorgende ingrediënten die een prachtige, natuurlijke glans geven aan de huid.

Als je snel last hebt van droge velletjes en je hebt het gevoel dat je foundation dit enkel verergert, probeer deze cushion foundation dan zeker eens.

Dit is een van de enige foundations die bij mij die nooit voor extra opvallende velletjes zorgt en geloof me, ik heb er al heel wat verschillende geprobeerd.

MISSHA Magic Cushion Moist Up SPF50+ (hier te koop)

De MISSHA Magic Cushion Moist Up SPF50+ is ook een cushion foundation, net zoals die van Tony Moly die ik hierboven al liet zien.

Ook deze cushion foundation bevat lekker veel verzorgende ingrediënten die de huid niet verder uitdrogen. Het grootste verschil tussen de MISSHA en Tony Moly cushions is dat deze van MISSHA veel meer dekking geeft.

Heb je dus last van onzuiverheden, rode vlekken of andere zaken die je echt stevig wilt camoufleren zonder je huid uit te drogen? Dan is deze cushion foundation van MISSHA de beste optie voor jou!

Bourjois Healthy Mix (hier te koop)

Zijn cushion foundations niks voor jou en gebruik je liever een échte klassieke foundation? Dan moet je de Bourjois Healthy Mix eens proberen.

Deze foundation is al jarenlang een van de absolute bestsellers bij de drogist. Hij zit boordevol gezonde vitaminen en anti-oxidanten die de huid extra gaan verzorgen.

Healthy Mix heeft een lichte tot medium dekking maar dankzij de lichte formule kun je dit zeer makkelijk en naturel opbouwen.

Yves Rocher Zéro Defaut (hier te koop)

Stel dat je huid echt wel wat extra dekking kan gebruiken maar tegelijkertijd ook heel erg droog is. Op zo’n moment ga je voor een dikkere foundation moeten kiezen die de huid toch niet uitdroogt.

Een foundation die hier perfect voor kan dienen is de Yves Rocher Zéro Defaut. Deze foundation is uitermate geschikt voor mensen die veel willen camoufleren. Hij droogt de huid niet uit en benadrukt droge velletjes ook niet extra.

Het enige nadeel? Hij komt niet in super lichte of donkere kleuren waardoor de kans bestaat dat je misschien niet de juiste tint zult vinden. Ik zou hem persoonlijk dus eerst eens proberen in de winkel of een sample vragen.

Dit zijn vier fijne foundations die ik stuk voor stuk kan aanraden als je last hebt van een droge huid.

Of je nu op zoek bent naar een lichte dekking en lekker veel glans of eerder voor een matte, dekkende look wilt gaan: met deze foundations voor een droge huid zit je zeker goed!

Kende jij deze foundations al?

2 Comments

  1. September 30, 2020 / 2:58 pm

    Wat een mooie producten! 🙂

  2. September 30, 2020 / 6:57 pm

    24ore nude perfect van Deborah Milano is ook erg prettig voor de droge huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?