Mijn favoriete reinigingsproducten

Doorheen de jaren hebben er al heel wat (reinigings)producten de revue gepasseerd. Reinigingsproducten zijn vaak nogal tricky want ze moeten je huid goed schoonmaken maar ze mogen ze ook niet uitdrogen.

Gelukkig heb ik de afgelopen maanden en jaren heel wat fijne producten ontdekt!

Ben je benieuwd geworden naar mijn favoriete reinigingsproducten? Lees dan zeker verder. Deze producten mogen niet meer ontbreken in mijn routine:

DHC Deep Cleansing Oil (te koop bij Lookfantastic en ICI PARIS XL)

Een goede reiniging begint altijd met het verwijderen van de make-up. Op dagen dat ik veel (waterproof) make-up draag is een reinigingsolie onmisbaar. Mijn persoonlijke favoriet? De DHC Deep Cleansing Oil.

Met deze cleansing oil haal je alle make-up in een oogopslag weg. Je brengt wat olie aan op de droge huid, masseert het product in de huid en spoelt ze daarna af met lauwwarm water. En meer hoef je dus eigenlijk niet te doen.

Het gaat ontzettend makkelijk én snel waardoor je ‘s avonds dus ook veel sneller je bed in kunt. Hij laat de huid ook niet vettig achter dus ook als je een vette huid hebt is deze Deep Cleansing Oil een absolute aanrader.

Clinique Take The Day Off (te koop bij ICI PARIS XL)

Op momenten dat ik enkel waterproof oogmake-up draag of een liquid lipstick of lipstain wil verwijderen grijp ik altijd terug naar de Take The Day Off van Clinique. Deze tweefasen-reiniger haalt alle waterproof make-up weg met slechts 1 wattenschijfje.

Ik heb nog geen enkele make-upremover gevonden die mascara en matte lipstick zo snel en efficiënt verwijderd als deze. Je ogen worden er nadien wel een beetje wazig van en hij laat een klein vettig laagje achter maar dat vette gevoel verdwijnt ook snel weer.

Moest je dus voornamelijk waterproof mascara dragen of op zoek bent naar een fijne remover die je ook zonder water kunt gebruiken, dan is deze van Clinique zeker een fijne optie!

Rodial Vitamin C Brightening Cleanser (te koop bij Lookfantastic)

Na het verwijderen van mijn make-up is het belangrijk om mijn huid ook nog eens te reinigen. Je moet namelijk niet alleen het vuil aan de oppervlakte weghalen, ook alles wat dieper gegaan is moet schoongemaakt worden. En dat kun je dus makkelijk doen met een cleanser.

Mijn favoriet van de afgelopen tijd is de Rodial Vitamin C Brightening Cleanser. De vitamine C in dit product zorgt voor een stralende, gezonde teint terwijl je tegelijkertijd dus ook je gezicht goed reinigt. Twee vliegen in een klap dus!

Rituals Ritual of Namasté Micellair Water (te koop bij Bol.com)

‘s Ochtends na het opstaan of op momenten waarop ik geen make-up draag grijp ik graag terug naar een micellair water. Micellair water trekt alle talg, viezigheid en make-up aan en verwijdert het in een oogopslag. Voor echt zware make-up vind ik het niet zo handig maar voor lichte make-up of make-uploze dagen is het een foolproof alternatief.

Ook ‘s ochtends gebruik ik het dus graag om alle viezigheid van de vorige nacht netjes te verwijderen. Het werkt ontzettend snel en je huid wordt er lekker schoon van zonder al teveel moeite.

Ik wissel mijn micellair water geregeld af maar op dit moment ben ik vooral fan van het Ritual of Namasté Micellair Water van Rituals. Dit micellair water ruikt ontzettend lekker en werkt kalmerend voor de huid. Heerlijk om mee wakker te worden!

Dit waren dus een aantal van mijn favoriete reinigingsproducten. Of ik nu veel make-up draag of helemaal niks… Met deze producten heb ik altijd de juiste reiniging bij de hand om ervoor te zorgen dat mijn huid proper en in topconditie blijft!

Hoe reinig jij je huid?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?