web analytics

Mijn foundationroutine voor een droge huid

Ik laat mijn favorieten maandelijks aan jullie zien en vertel daar ook kort bij hoe ik de producten gebruik. Meestal zijn dit allemaal afzonderlijke producten dus niet echt een routine. Daarom wil ik jullie vandaag mijn foundationroutine voor een droge huid laten zien. Dit is een zeer specifieke routine waarin ik een aantal producten met elkaar combineer. Het is juist die combinatie die ervoor zorgt dat alles er goed uitziet. Kijk je mee naar mijn routine?

 photo Fdtroutine1_zpskr1nohza.png

Stap 1: Mylène Lotus Water

Over dit geweldige watertje heb ik al veel verteld hier op The Pink Perfectionist. Het hydrateert mijn huid en kalmeert ze ook, ideaal voor alle stappen die er nog gaan volgen. Veel mensen gebruiken het Primer Water van Smashbox maar ik vind dit water van Mylène ook echt top en het is ook nog eens goedkoper.

 photo Fdtroutine2_zpsjrckzn6y.png

Stap 2: Catrice primer

Het Lotus Water telt natuurlijk niet echt mee als primer. Op zich heb je met een droge huid niet echt een primer nodig die de houdbaarheid van de make-up verlengt, make-up blijft toch vrij keurig zitten. Ik kies er dus voor om voor een primer te gaan die vooral voor glans zorgt. Mijn droge huid maakt amper talg aan waardoor mijn huid snel té mat oogt. Dan zie ik er gelijk ziekjes uit en dat wil ik zeker vermijden. Deze primer zorgt ervoor dat de foundation zich makkelijker aan laat brengen én zorgt voor een extra glansje.

Stap 3: Beautyblender met combinatie Healthy Mix + Maria Galland olie

Deze combinatie is echt dé ster van de hele routine. In mijn hele blogcarrière heb ik al talloze foundations uitgetest van zowel dure als goedkopere merken. Geen enkele foundation werkt zo goed als de Bourjois Healthy Mix. Hij geeft een gezonde glow aan het gezicht en benadrukt, van alle foundations die ik getest heb, het minst droge plekjes.

Ik mix de Healthy Mix foundation altijd met deze olie van Maria Galland. Ik warm de olie op tussen mijn handpalmen en klop ze zachtjes op de huid. Hier ga ik nog eens over met een vochtige Beautyblender om alles goed in de huid te werken. Hierna breng ik de foundation aan, met diezelfde Beautyblender. Het eindresultaat is een mooie gehydrateerde huid die geen droge plekjes heeft maar wel mooi egaal is.

 photo Fdtroutine3_zpsvauwynyr.png

Stap 4: Clarins spray

Daarna werk ik nog af met concealer, blush, bronzer en highlighter. Dat zijn alweer wat stappen verder dus ik besluit de foundationroutine gewoon met de allerlaatste stap: setting spray. Ik hou er wel van als alle kleurrijke producten goed blijven zitten. Deze spray van Clarins vind ik echt een van de beteren voor een droge huid. Sprays zoals All Nighter van Urban Decay zijn voor m’n droge velletje toch iets te matterend. Van alle sprays die ik geprobeerd heb is die van Clarins zeker mijn favoriet.

Mijn foundationroutine voor een droge huid is dus best uitgebreid. Voor mij werkt het alleszins goed en een full-face make-up is voor mij best zeldzaam, daarom vind ik het niet erg om er extra moeite in te steken. Ik haat het als mijn huid te droog of vlekkerig oogt omdat het er, in mijn ogen, niet echt gezond uitziet. Ik wil er graag uitzien alsof ik net van een heerlijke vakantie vandaan kom, haha! Al deze extra stappen neem ik er dus graag bij ;-).

Welke producten gebruik jij in je routine?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

4 Comments

 1. Manon
  June 12, 2017 / 6:29 pm

  Die prime and fine van Catrice heb ik ook, erg fijn!

 2. Christine
  June 13, 2017 / 1:15 pm

  Leuke routine, de mijne is eigenlijk best gelijkaardig qua stappen! Alhoewel de Catrice primers me nooit bevallen eigenlijk :/

 3. June 13, 2017 / 7:05 pm

  Klinkt als een fijne routine! Ik gebruik juist niet altijd een primer omdat ik het idee heb dat ik er soms oneffenheden van krijg. Die Clarins setting spray lijkt me trouwens erg fijn!

 4. June 14, 2017 / 8:52 am

  Ik doe het echt vrij basic. Ik focus vooral op een goede reiniging en dan serum met een crème.
  Primer skipte ik vroeger altijd omdat dat wat droog voelde maar ik heb nu een primer olie en die vindk ook wel top!

  Ilona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?