Mijn holy grail MAC Pigments

Er zijn zo van die producten waar je niet meer zonder kunt en mijn MAC Pigments behoren zeker tot die categorie. Ik hou normaal niet van losse oogschaduw maar de kleurtjes van MAC zijn zo mooi en speciaal, daarom verwerk ik ze zo vaak in looks. Ik gebruik ze ook voor professionele make-up dus ik haal er zeker veel plezier uit. Daarom leek het me wel eens leuk om mijn musthaves op een rijtje te zetten. Dit zijn mijn favorieten:

MAC Pigments

Ik heb in totaal vijf favorieten die ik allemaal even graag en vaak gebruik. Van deze vijf prachtige MAC pigments is er maar eentje limited edition maar wel een limited edition die vaak opnieuw wordt uitgebracht. De LE tint waar ik het over heb is Cocomotion, de goudbruine kleur die je op de foto ziet (en die nog in de oude verpakking zit). Ik volg MAC nu een jaartje of 4 en ik ben hem al in meerdere collecties tegen gekomen dus geen nood, ze repromoten hem vaak genoeg!

De andere vier kleurtjes zijn gelukkig wel permanent verkrijgbaar bij MAC en ik denk ook niet dat dat snel gaat veranderen want het zijn zeker vier van hun populairste kleuren, en geheel met reden!

MAC Pigments

De geel/gouden kleur is Golden Lemon en is zeker niet de meest subtiele tint. Toch vind ik hem prachtig, zeker in de zomer! Dan gebruik ik hem vaak over mijn gehele ooglid en blend ik hem met een matte donkerbruine kleur. Mooie winged eyeliner erbij en klaar! Ook in de herfst is het wel een topkleurtje, dan kun je hem heel mooi combineren met cranberry- of bronstinten.

De middelste tint is Melon en dat is by far mijn favoriete MAC kleur! Het is gewoon zo’n makkelijke kleur om mee te werken en het staat goed bij iedere huidskleur. Ik gebruik hem soms als highlighter maar meestal gebruik ik hem gewoon op mijn ooglid. Ik gebruik hem zelfs vaak als ‘topcoat’ over een normale beige oogschaduw om het geheel wat extra va va voom te geven. Ik heb hier in totaal drie sample potjes van maar zodra deze op zijn koop ik hem zéker fullsize en als ik een MAC kleur mocht aanraden dan zou het zeker Melon zijn.

Rechts zie je dan Cocomotion, de limited edition kleur. Cocomotion vind ik een speciale kleur omdat hij er in ieder licht anders uitziet. Soms is hij bruin, dan weer wat goud en in een bepaald licht kan hij er zelfs oker uitzien. Daardoor lijkt de kleur ook ‘ingewikkeld’ en lijkt het alsof je superveel moeite in je look hebt gestoken terwijl je enkel Cocomotion gebruikt hebt. Ik vind dit pigment ideaal voor luie dagen.

MAC Pigments

Vanilla is ook een toppertje van MAC en behoort zeker tot de meest verkochte MAC producten. Je kunt hem op zóveel verschillende manieren gebruiken, zelfs als highlighter op je wangen! Het is een witte oogschaduw met gouden shimmers en hierdoor vind ik hem zelfs lijken op NARS Albatross, alleen met wat meer shimmers. Zeker een prachtige tint die niet in je collectie mag ontbreken. Hij is trouwens ook geweldig om te mixen met lipgloss of nagellak!

De kleur die ik (samen met Melon) het vaakst draag is Rose en ik draag ze dan ook vaak in combinatie met elkaar. Rose is qua kwaliteit misschien de minste van de drie want hij bevat vooral veel glitters i.p.v. kleur. Toch is dit ook een must-have omdat het van een saaie look gelijk iets spectaculairs kan maken. Ik vind dat deze kleur ook zeer goed staat bij mijn bruine ogen dus dit is een tint waar ik vaak naar grijp.

Dit waren dus mijn vijf favoriete MAC Pigments waar ik niet meer zonder kan. Ik combineer ze vaak onderling maar ook op zichzelf of in combinatie met vaste oogschaduwkleuren zijn ze de moeite waard. Ze zijn misschien wel prijzig maar je doet er echt járen mee, ik heb zelfs mijn eerste samplepotje van Melon nog steeds en die gebruik ik minstens 10 keer per maand. Ik vind het dus niet erg om wat meer geld te spenderen aan een mooie oogschaduw, zeker niet als het om draagbare tinten gaan.

Heb jij al een MAC Pigment in je collectie? Welke lijkt jou het mooist?

8 Comments

 1. Beautydiarynl
  October 10, 2015 / 7:29 am

  Wat een mooie kleuren. En die glans, love it!

 2. October 10, 2015 / 8:27 am

  Zelf heb ik geen pigments, jammer eigenlijk als ik dit zo zie want ik vind ze wel altijd onwijs mooi.

 3. October 10, 2015 / 10:41 am

  ros en vanilla heb ik ook, vind melon ook erg mooi!

 4. October 10, 2015 / 10:44 am

  Ik heb er geen een, oeps! Heel mooi zijn ze, dat zeker!

 5. October 10, 2015 / 10:49 am

  Wat een prachtige pigments. Ik wil ook zo graag een aantal pigments van MAC. Ik vind ze ten eerste er gewoon fantastisch uitzien, ik vind de kleuren net wat specialer en je krijgt volgens mij in verhouding veel meer product/pigment voor de prijs vergeleken met een gewone oogschaduw.

 6. October 10, 2015 / 11:40 am

  Mooie kleuren! Naked Deep Dark is een van mijn persoonlijke favorieten.

 7. beautifulday4makeup
  October 11, 2015 / 2:17 pm

  Melon heb ik nog niet en lijkt me heerlijk. Zelf heb ik vanillia en Rose thuis ook liggen. Erg mooi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?