web analytics

Mijn hooikoorts routine (skincare + make-up)

Hallo, ik ben Amy en ik heb veel allergieën. Ik reageer snel allergisch op bepaalde huidverzorging, voeding, stof én dus ook op pollen. Doordat ik allergisch ben aan zowel graspollen als berken begint het hooikoortsseizoen voor mij al in april. Ik heb snel last van rode en tranende ogen en moet dus ook veel niezen. Daarom pas ik zowel mijn huidverzorging als make-up hier op aan. In dit artikel neem ik je graag mee doorheen mijn hele hooikoorts routine!

Ik gebruik voornamelijk dezelfde producten die ik anders ook zou gebruiken, mits een paar kleine aanpassingen. Toch merk ik dat er hier en daar wat producten zijn die er toch wel wat bovenuit steken en extra goed geschikt zijn voor het hooikoortsseizoen.

Qua make-up draag ik nog altijd standaard hetzelfde: een volledige gezichtsmake-up én oogmake-up. Voor mijn ogen zweer ik al jaren bij de Too Faced Shadow Insurance oogschaduwbasis. Deze oogschaduwbasis zorgt er dus ook voor dat zowel je oogschaduws als eyeliner vlekkeloos blijft zitten, zelfs als je gaat tranen of niezen. Ik haal hier dus echt veel nut uit tijdens het hooikoortsseizoen!

Verder werk ik dan graag af met de Catrice Glam & Doll Waterproof mascara. Deze mascara blijft echt heel goed zitten, zelfs als je ogen vaak tranen. Hij is ook nog eens sweatproof dus ook fijn voor in de zomer.

De Yves Rocher Elixir Jeunesse oogroller is echt een godsgeschenk bij allergische aanvallen. Hij is sowieso doorheen het jaar al erg prettig maar nu zeker. De oogcrème is heel luchtig en irriteert de huid rondom de ogen niet, dat is echt wel heel prettig. Doordat het product in een verkoelende oogroller komt is het ook heel erg fijn in gebruik. De roller kalmeert en verkoelt de ogen meteen en dat kun je bij een allergische reactie zeker wel gebruiken.

De La Roche-Posay Toleriane producten vind ik dan weer prettig voor de rest van mijn gezicht. Als je vaak last hebt van huid allergieën of eczeem moet je deze producten zeker eens proberen. Ze zijn door mijn dermatoloog voorgeschreven en ik gebruik ze echt al jaren. Tijdens het hooikoortsseizoen ben ik veel aan het snotteren en moet ik mijn neus dus ook veel vaker snuiten, waardoor de huid van en rondom mijn neus heel rood durft worden. Deze twee crèmes irriteren de huid niet maar kalmeren ze juist. Hierdoor zijn ze ook echt fijn om te gebruiken bij allergieën!

Dit zijn dus voor mij de #1 producten waar ik naar grijp als ik weer eens last heb van een allergische opstoot, wat tijdens het hooikoortsseizoen vaker wel dan niet is. Ik probeer grote parken, bossen en plaatsen met veel bomen te vermijden maar als je op de boerebuiten woont is dat best nog wel lastig. Daarom probeer ik mijzelf er maar gewoon doorheen te sleuren! Met deze fijne producten lukt dat toch weer een beetje makkelijker.

Heb jij last van bepaalde allergieën? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

11 Comments

 1. Nienke
  April 5, 2018 / 11:09 am

  Gelukkig heb ik nergens last van, toch interessant om te zien wat je allemaal in je routine ervoor hebt aangepast.

 2. sophia
  April 5, 2018 / 11:33 am

  Dat zien er allemaal super goede producten uit! Ik heb gelukkig geen last van hooikoorts maar ga je artikel wel even doorsturen naar vriendinnen die jouw tips kunnen gebruiken!

 3. April 5, 2018 / 2:16 pm

  Ik heb ook geen hooikoorts maar mijn man wel, wel fijn dat je routine aanpassen helpt

 4. Charlotte
  April 5, 2018 / 9:41 pm

  Ik heb ook heel veel last van allergieën waaronder hooikoorts. Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt

 5. Natalia
  April 5, 2018 / 9:50 pm

  Ik heb voor zover ik weet geen allergieën en eerlijk gezegd wist ik niet eens dat mensen hun routine zelfs aanpassen. Fijn dat dit je helpt! 🙂

 6. April 5, 2018 / 9:59 pm

  Ohhh girl, I feel you! Ik durf vaak ook geen foundation meer dragen want moet mijn neus echt te vaak snuiten 🙁

 7. April 5, 2018 / 10:34 pm

  Ik heb geen last van hooikoorts, maar sta er eigenlijk nu pas bij stil dat het idd wel je make-up routine serieus kan beïnvloeden! Handige post!

 8. April 6, 2018 / 10:34 am

  Handig artikel. Wat mooi producten. Hooikoorts heb ik gelukkig geen last van.

 9. April 9, 2018 / 11:26 am

  O ik kan niet zonder tabletten! Heb ze echt nodig, anders krijg ik echt blaren op mijn ogen. Gister begon mijn linker oog alweer te zwellen, verschrikkelijk! Tabletje en het was zo weg.

 10. Hilde
  April 11, 2018 / 8:15 pm

  Goed om te weten! Wij zijn hier ook allemaal allergisch en weten dat dat geen pretje is.

 11. Mieke | mieksmind
  April 12, 2018 / 8:59 pm

  Ik heb er gelukkig geen last van maar mijn moeder heeft last van pollen, hooikoorts dus wellicht kan zij wat aan je tips hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?