Mijn natuurlijke haarroutine

In mijn ‘wat te doen tegen frizzy haar‘ artikel schreef ik al dat je zo veel mogelijk siliconen moet vermijden als je mooi en gezond haar wilt. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je ook nog een heleboel andere ingrediënten gaan vermijden zoals bv. SLS. Het beste wat je dan kunt doen is het gebruiken van natuurlijke producten, zonder allemaal schadelijke stoffen. De meeste natuurlijke cosmeticamerken zijn ook nog eens dierproefvrij dus dat is al helemaal een plus uiteraard! Ik heb ondertussen een goede haarroutine gevonden en die producten wil ik vandaag met jullie delen.

Sweetsunnah

Sweet Sunnah Henna Shampoo: Een shampoo vol met natuurlijke proteïnen en vrij van SLS. Het is een van de enige shampoos die bij mijn hoofdhuid geen roos veroorzaakt! Ik pak deze shampoo er ook vaak bij in de zomer omdat hij mijn haar niet zwaar en slap maakt plus de geur is echt zalig, hij ruikt heerlijk fris. O.a. te koop bij Beautydrogist.

 photo Humankind1_zps6640526f.png

Human+Kind Conditioners: Ik heb inmiddels al twee Human+Kind conditioners in huis en ik vind ze beiden super! Ze verzorgen mijn haar mooi, maken het goed doorkambaar en hun producten ruiken ook gewoon heerlijk. Het merk is niet alleen goed voor je haar, het is ook nog eens goed voor de natuur. Er zit wel wat alcohol in hun producten maar dat zou geen kwaad kunnen voor je haar. Human+Kind is exclusief te koop bij Ici Paris XL.

Soulmade Cosmetics Americana Hair Masque: Van dit masker was ik vroeger niet zo’n fan maar sinds mijn dode puntjes weggeknipt zijn gebruik ik het erg vaak. Het is niet zo’n fijn masker als je al beschadigd haar hebt maar het is wel een geweldig masker om beschadigd haar te voorkomen. Het ruikt ook heel fris naar grapefruit en het is énorm zuinig in gebruik. Je kunt het merk online kopen.

Dit waren dus alle producten die ik er altijd bijvak van zodra ik siliconenvrij wil gaan wassen. Het zijn stuk voor stuk geweldige producten die heerlijk ruiken en volledig dierproefvrij zijn. Mijn haar wordt er niet alleen beter van maar ik voel me zelf ook veel beter als ik dit soort producten gebruik. De natuur is nog zo mooi en heeft ons zoveel te bieden, daar kunnen we maar beter gebruik van maken.

Ben jij al bekend met natuurlijke haircare?

4 Comments

 1. beautifulday4makeup
  April 27, 2015 / 7:32 am

  Huma+Kind lijkt mij een erg tof merk voor je haar

 2. April 27, 2015 / 9:46 am

  Ik wil ook echt een natuurlijke producten gaan gebruiken voor mijn haar!

 3. Jana
  April 27, 2015 / 7:14 pm

  Zelf ben ik er eigenlijk niet echt mee bezig maar ik zou mij er eens in moeten verdiepen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?