Mijn nieuwe Nuxe huidverzorging

Afgelopen dinsdag organiseerde mijn lokale apotheek een Nuxe adviesdag. Hierbij kwam een huidspecialiste van Nuxe zelf langs die je huid met de nodige apparatuur volledig analyseerde. Jullie weten inmiddels al wel dat ik jarenlang problemen heb met mijn huid dus voor mij was het de ideale kans om meer zicht te krijgen op mijn huidproblemen. Inmiddels heb ik een nieuwe routine en in dit artikel vertel ik er alles over!

De geschiedenis van mijn huid

Mijn huid zorgt al jarenlang voor de nodige problemen. Sinds ik chronisch ziek ben krijg ik geen controle meer over mijn huid. Voor ik ziek werd had ik altijd last van een normale tot vette huid, die daarna veranderde in een schilferige rode huid. Ondertussen heb ik permanent last van ontstekingen, eczeem, schilfertjes en sinds kort ook van onderhuidse bultjes en acné.

Ik heb werkelijk alles al geprobeerd en ieder nieuw product op de markt moest er aan geloven maar toch, mijn huid bleef droog. Doordat ik telkens zwaardere en rijkere producten ging gebruiken werd mijn acné ook steeds erger.Het leek alsof mijn huid vet en droog tegelijkertijd was en dat bleek bij de Nuxe huidanalyse dan ook volledig te kloppen. Mijn huid was veel elasticiteit verloren en was zeer zwaar gedehydrateerd.

Maar wat blijkt nu: mijn huidtype is door de jaren heen eigenlijk niks veranderd. Mijn huid was vroeger vet en dat is ze nu nog altijd, alleen dus wel vochtarm en zwaar gedehyrateerd. Dat zou dus wel verklaren waarom mijn acné steeds heviger werd als ik intensievere producten ging smeren.

Daarom werd ik door de Nuxe huidspecialiste op een routine gezet voor de gecombineerde huid: de Nuxe Aquabella lijn. Deze lijn bestaat voornamelijk uit vochtinbrengende producten met een hele lichte textuur. Een beetje volgens het Koreaanse skincare principe: veel dunne laagjes aanbrengen over elkaar i.p.v. dikke verstoppende lagen.

Deze producten zouden mijn huid moeten kalmeren en ook komaf moeten maken met de oneffenheden en opvallende huidtextuur. Tegelijkertijd zou het dus ook mijn huid moeten hydrateren zonder extra last te geven van acné.

Voor de droge huid en mindere elasticiteit rondom mijn ogen heb ik ook een oogcrème voorgesteld gekregen van de Nuxe Prodigieuse Boost lijn.

Mijn nieuwe routine: 

  • ‘s ochtends: Reinigen met micellair water, Nuxe lotion, hydraterend serum, Nuxe verzorging
  • ‘s avonds: Demaquilleren, reinigen met de reinigingsgel, Nuxe lotion, hydraterend serum, Nuxe verzorging

Tot nu toe reageert mijn huid best wel goed op de producten. Geen overdreven gevoeligheid, geen extra puistjes en ook de droogte werd al stevig aangepakt door deze nieuwe routine. In mijn huidtextuur zie ik nog niet veel verschil maar dat heeft natuurlijk veel tijd nodig. Mijn huid is in ieder geval niet verslechterd, wat meestal wel het geval was als ik pas met een nieuwe routine begon.

Ik ga het nu een maandje de tijd geven voor ik terugkom met een volledig rapport. Tegen dan mogen jullie een complete Nuxe Aquabella review verwachten. Ik ben echt benieuwd en vooral dolblij dat ik eindelijk weet hoe ik mijn huid effectief moet behandelen.

Weet jij welk huidtype je hebt?

*Dit artikel bevat geen perssamples, enkel producten die ik zelf heb gekocht of gratis kreeg bij aankoop.

Share:

2 Comments

  1. Linda
    April 19, 2019 / 12:23 pm

    Wat zijn het toch prachtige producten, een lust voor het oog!

  2. April 21, 2019 / 12:57 pm

    Klopt, veel mensen met een vette huid drogen het uiteindelijk uit waardoor inderdaad de acne weer erger wordt. Wat fijn dat je apotheek zo’n dag organiseerde en dat je gevonden hebt wat werkt voor jou huid. Mocht je meer advies willen, ik ben een huidtherapeut in opleiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?