web analytics

Mijn zelfbruinroutine voor het gezicht

Tijdens de zomermaanden willen de meesten onder ons wel een mooi kleurtje. Zonnebank is slecht, gewoon buiten zonnen is slecht en gewoon bleek blijven is volgens magazines al helemaal not done. De beste optie is dus om te zelfbruinen. Ik gebruik zelf ook vaak zelfbruiner, gewoon om mijn huid net ietsje gezonder te laten ogen en ook gewoon omdat foundation kopen makkelijker is met een bruine teint. Je gezicht zelfbruinen kan wel tricky zijn want je wilt natuurlijk geen vlekken. Daarom heb ik een handige routine ontwikkeld die ik altijd toepas voor ik ga selftannen:

Rainpharma-1

Je begint allereerst met een volledig schoon gezicht. Als je nog make-up op hebt moet je deze er natuurlijk eerst volledig vanaf halen. Ik reinig mijn gezicht altijd dubbel, eerst om alle make-up te verwijderen en daarom om mijn huid echt te reinigen. Meer info hierover kun je teruglezen in dit artikel. Heb ik geen make-up op dan grijp ik vaak naar wat toner of naar een micellaire lotion, kwestie van al het talg even te verwijderen. Het is niet omdat je geen make-up op hebt dat je gezicht niet vies kan zijn want je huid blijft natuurlijk gewoon talg produceren.

At-home-manicure-1

Na het reinigen vind ik het altijd belangrijk om eens goed te scrubben zodat alle dode huidcellen goed verwijderd worden. Op die manier ga je, mits je je zelfbruiner goed uitsmeert, geen vlekken krijgen omdat de zelfbruiner meteen aan je gladde huid kan hechten. Ik gebruik bijna altijd Lush Ocean Salt omdat deze mijn huid echt babyzacht achterlaat.

Nadat ik mijn huid gescrubt heb kan ze soms wel een beetje gevoelig aanvoelen, zeker als je een agressieve scrub gebruikt. Ik vind het wel belangrijk dat mijn huid terug recupereert omdat ik geen pijnlijk gezicht wil overhouden. Na het scrubben gebruik ik dus altijd een masker voor de gevoelige huid. Fijne exemplaren zijn de maskers van Uriage en Claride.

 photo Uriage-roseliane-masker-2_zps3a69096b.png

Zodra mijn huid volledig schoon, gescrubd en verzorgd is ga ik over op het echte werk: zelfbruinen. Ik gebruik bijna altijd de zelfbruiners van Yves Rocher. Ik heb twee varianten: een dagverzorging met een vleugje zelfbruiner en een echte zelfbruincrème. De verzorging geeft een hele mooie gezonde gloed en een licht tintje, de echte zelfbruiner zorgt dan weer voor een opvallender resultaat. Het hangt er dus een beetje vanaf waar ik net zin in heb en hoe bruin ik op dat moment al ben.

De Hydraterende gezichtsverzorging met een vleugje zelfbruiner is ideaal voor mensen die pas beginnen met zelfbruinen. Er zitten namelijk een heleboel kleine glittertjes in de crème waardoor je meteen kan zien waar je al gesmeerd hebt. Dan ga je geen twee keer over dezelfde plek en dan ga je dus al helemaal geen bruine vlekken krijgen. De liftende bruiner voor het gezicht is iets minder vergeeflijk dus hierbij moet je het product zeker goed verdelen en ook altijd goed doseren, a little goes a long way.

Zelfbruiner

Als je de volgende ochtend wakker wordt en je merkt dat je toch wat vlekken hebt dan kun je die alsnog makkelijk wegwerken. Met een beetje douchegel op een washandje zou alles er normaal gezien meteen vanaf moeten komen. Ik gebruik hier altijd de doucheschuim van Rituals voor en dan moet ik maar heel lichtjes wrijven om het vlekje weg te krijgen.

Dit was dus mijn routine die ik toepas tijdens het zelfbruinen. Bij mijn lichaam gaat het meestal iets sneller maar met mijn gezicht ben ik toch uiterst voorzichtig. Op deze manier is mijn huid mooi vlekvrij maar ook meteen velletjesvrij én goed gehydrateerd. Ik vind het de moeite alleszins waard!

Gebruik jij soms zelfbruiner voor je gezicht?

Amy
Share:

8 Comments

 1. Denise
  May 19, 2015 / 7:10 am

  Wat tof! Ik gebruik het zelf eigenlijk niet, vind het nog steeds een beetje eng!

 2. beautifulday4makeup
  May 19, 2015 / 8:19 am

  Ik gebruik meestal die van Garnier πŸ™‚

 3. May 19, 2015 / 10:10 am

  Fijn om te lezen! Ik heb laatst voor het eerst mijn hele lichaam en dus ook mijn gezicht gezelfbruind met een zelfbruiner van St. Moriz. Deze kan op je hoofd en op je lichaam. Dat vond ik wel heel handig eigenlijk!

 4. May 19, 2015 / 11:29 am

  Zelf durf ik dit nog niet zo goed aan dus vind het wel handig en fijn om je artikel hier over te lezen x

 5. May 19, 2015 / 12:47 pm

  I unfortunately reacted badly on self tanner a few times. For that reason i am rather scared to try it on my face. I was wondering, how often do you repeat to keep the result?

  • Amy
   Author
   May 20, 2015 / 6:44 pm

   I usually tan about 2 times a week! πŸ™‚

 6. Delphine
  May 19, 2015 / 5:55 pm

  Ik wil die Rainpharma nog zo graag eens kopen πŸ˜€

 7. May 20, 2015 / 10:20 am

  Voor mijn gezicht durf ik het ook (nog) niet. Stond laatst nog te kijken welke zelfbruiner mooi zou zijn, zonder oranje gloed. Ik heb om uit te proberen de Selftan tissues van het Kruidvat meegenomen.
  Scrubben is inderdaad slim. doe ik ook altijd voor de selftan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?