web analytics

Milieuvriendelijke zonnecrèmes

In de zomer is het ontzettend belangrijk om je huid voldoende te beschermen. Maar het is niet omdat je jezelf wilt beschermen dat je de natuur rondom je moet schaden.

Zonnebrandcrèmes kunnen nefast zijn voor het leven in de zee, daarom is het zeer belangrijk om op zoek te gaan naar milieuvriendelijke zonnecrèmes.

Ben je nog op zoek naar een zonnebrand zonder schadelijke stoffen? In dit artikel geef ik je alvast de nodige inspiratie!

Waarom zou je een milieuvriendelijke zonnebrandcrème gebruiken?

Als we op vakantie gaan gaan we geregeld naar het strand, dit terwijl we ons meestal goed ingesmeerd hebben met een zonnebrandcrème.

Een goede zonnecrème is natuurlijk enorm belangrijk om onze gezondheid te beschermen maar jammer genoeg schaden we daar wel het milieu mee.

Het zit namelijk zo: de meeste zonnebrandcrèmes bevatten geen minerale maar chemische filters. Van zodra deze chemische filters oplossen in het water komen ze in de koraalriffen terecht. Hierdoor gaat er énorm veel leven in zee gewoon verloren.

Daarom is het beter om voor een milieuvriendelijke zonnebrand te kiezen die biologisch afbreekbaar is. Een biologisch afbreekbare zonnebrand is beter voor het milieu én ook nog eens goed voor jouw huid.

De beste milieuvriendelijke zonnebrand:

[comfort zone] Eco Sun Cream SPF30 of 50

Deze duurzame zonnecrème voor het gelaat en lichaam is perfect voor mensen die graag aan watersport doen. De crème is zeer waterbestendig maar heeft wel respect voor de natuur.

Hij biedt een hoge bescherming, voelt fijn aan op de huid en trekt lekker snel in.

Lovea Sun Spray SPF30

De Lovea Bio Sunspray SPF30 maakt deel uit van de nieuwe generatie van biologisch gecertificeerde zonbescherming op basis van minerale filters.

De zonnebrandcrème in handige spray is waterproof en beschermt tegen UVA en UVB stralen. Het product komt in een handige sprayflacon die je makkelijk mee naar het strand kunt nemen.

SVR Easy Stick Mineral SPF50+

De SVR Easy Stick is technisch gezien geen crème maar valt zeker binnen de categorie milieuvriendelijke zonnebrand. Deze superhandige stick bestaat voor 100% uit mineralen en is dus niet schadelijk voor het koraal.

Door het stickformaat is dit product ideaal om lastige plekken snel en makkelijk in te wrijven plus het is ook ideaal om mee te nemen in je handtas. Dit product is bovendien ook volledig childproof en mag door kinderen gebruikt worden!

Bij deze milieuvriendelijke zonnecrèmes hoef je helemaal niet in te boeten op kwaliteit of bescherming. Kies in het vervolg dus zeker ook eens voor een zonnebrand zonder schadelijke stoffen. De natuur is je dankbaar!

Heb jij al eens een milieuvriendelijke zonnecrème geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?