MUA Starry Night eyeshadow palette

Een tijdje terug hadden ze bij Kruidvat een fijne promotie rond de producten van MUA. Ik vond MUA al langer een fijn merk dus ik besloot er eens goed van te profiteren. Een van de dingen die ik gekocht had was het MUA Starry Night eyeshadow palette, een donker oogschaduwpalette geïnspireerd op de sterrenhemel. Benieuwd naar dit mooie palette? Lees dan zeker verder.

MUA Starry Night

MUA staat al langer bekend om hun mooie eyeshadow palettes. Ze zijn vooral bekend geworden vanwege hun Urban Decay Naked palette dupes maar ook hun andere palettes zijn zeker de moeite waard. Ik heb er nu al een paar in mijn bezit en ze zijn stuk voor stuk prachtig, al zijn het wel bijna allemaal ‘nude’ palettes. Donkere kleuren zijn altijd wat tricky dus daarom besloot ik om eens voor een donkerdere variant te gaan en dat is dus deze Starry Night geworden.

Starry Night is dus, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd op de sterrenhemel. De kleurtjes hebben ook allemaal hun eigen naam meegekregen en ook deze namen zijn hierop geïnspireerd. Dat vind ik zeker leuk en origineel!

Ik kan natuurlijk wel blijven doorgaan over de mooie namen en kleuren maar ik denk dat swatches zoveel meer zeggen dan duizend woorden, haha. Dit zijn de swatches van het palette:

MUA Starry Night

Rij 1: Pyxis, Apus, Aquila, Equuleus, Cetus en Orion

De eerste rij van het palette is gelijk mijn favoriet. Stuk voor stuk prachtig gepigmenteerde kleuren die niet afbrokkelen of fall-out geven. Ze zijn allemaal shimmery maar oh zo mooi om mee te werken. Ze zijn makkelijk uit te blenden zonder dat ze intensiteit verliezen. Mijn favoriete kleuren zijn Aquila en Apus, deze twee zijn ook gelijk de best gepigmenteerde eyeshadows uit deze rij.

MUA Starry Night

Rij 2: Lupus, Monoceros, Sagitta, Hydra, Vela, Pavo

Over deze rij ben ik iets minder enthousiast, helaas. De kleuren zijn zeker niet slecht maar ik krijg bij deze rij de indruk dat het vooral veel shimmer is en weinig kleur, toch t.o.v. de bovenste rij dan. De kleuren zijn ook lichter dan de bovenste rij en ze spreken mij over het algemeen ook minder aan, het is allemaal een beetje té shimmery en te metallic. Als de kleurtjes nu wat beter afgewisseld werden met matte of satin tinten, dan had het geheel er waarschijnlijk al iets beter uitgezien. De kwaliteit is dus zeker niet slecht en de meeste kleurtjes uit deze rij zijn stuk voor stuk prima gepigmenteerd maar ik krijg geen ‘wow’ gevoel door het teveel aan shimmers. Hydra en Sagitta zijn mijn favoriete kleurtjes uit deze rij, ze glimmen ook het minst van allemaal.

MUA Starry Night

Al bij al ben ik zeer tevreden over dit palette. De donkerste rij vind ik práchtig en ga ik zeker nog vaak verwerken in looks, zeker nu de feestdagen eraan komen. Heerlijk om een mooie en mysterieuze smokey eye mee te maken! De onderste rij is iets minder mijn ding maar als je gek bent op veel shimmer dan zul je dit rijtje ook zeker de moeite waard vinden. De pigmentatie is bij alle kleuren even goed en het palette is zijn geld zeker waard, toch alleszins pigmentatiegewijs. Ben je nog op zoek naar wat donkere mysterieuze tinten om je stash mee aan te vullen, dan zit je goed bij dit palette. Het MUA Starry Night eyeshadow palette kost € 5,99 en is te koop bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

13 Comments

 1. November 17, 2015 / 6:39 am

  Ik vind de pigmentatie van, met name, de onderste rij niet heel erg top. Ook zijn dit gewoon niet helemaal mijn kleurtjes! Jammer, MUA vind ik namelijk een prachtig merk, maar niet alles kan natuurlijk mijn smaak zijn :-)!

 2. November 17, 2015 / 7:39 am

  Ik vind het best een mooi palette. Ik ben zelf niet zo van de grijze oogschaduw, maar alsnog is het een mooi palette.

 3. November 17, 2015 / 8:49 am

  Mooie kleurtjes hoor! Ik zelf draag deze tinten niet maar ben erg benieuwd hoe het er in een look uit zou zien!

 4. Jeapiebel
  November 17, 2015 / 9:01 am

  Voor 5,99 is zeker geld waard. Ondanks dat je niet overtuigd bent met alle kleurpigmenten. Toch ben je tevreden over het product.

 5. November 17, 2015 / 9:01 am

  Dit soort kleuren gebruik ik niet vaak, maar de meeste kleuren zien er wel goed uit!

 6. Shana
  November 17, 2015 / 9:59 am

  Lijkt me al bij al een leuk palette! De onderste rij kan mij iets minder bekoren, maar deze kan je dan weer mooi aanzetten met die bovenste shades. De prijs is heel interessant, niet onbelangrijk in tijden van verbouwingswerken haha ^-^

 7. beautifulday4makeup
  November 17, 2015 / 11:17 am

  Ik mag jammer genoeg van mezelf een tijdje geen make-up meer kopen :p Heb al veel te veel!

 8. November 17, 2015 / 2:52 pm

  Wat leuk dat het palet je zo bevalt. Zelf vind ik het minder mijn kleuren.

 9. Hanny Verdienen
  November 17, 2015 / 6:08 pm

  Ik heb dezelfde mening als jij, een geweldig merk en dit palette vind ik prachtig omdat alle kleuren me goed staan en passen bij mijn huidskleur. Ik hoop dat jij er net zoveel plezier van hebt als ik!

 10. Kirsty
  November 17, 2015 / 7:46 pm

  Ik heb deze zelf ook, vind het een erg leuk palette voor de prijs! Wel moet ik zeggen dat ik bij de onderste, erg shimmery rij, wat meer op moet passen voor fall-out!

 11. Mirthe | MissGirlsCorner
  November 17, 2015 / 8:53 pm

  Wat een leuk palette. Ik vind de bovenste rij erg mooi alleen ik ben ook wat minder enthousiast over de onderste rij. Wel jammer!

 12. November 17, 2015 / 10:08 pm

  Wat een leuk palette is dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?